24 Nisan 2010 Cumartesi

BERLİN'E BİR DUVAR DAHA





















Bu seferki ağlama duvarı...Baktım cumartesinin programına. Son birkaç aydır başka planım yoksa Bundesliga dışında cumartesi öğlenlerini başka aktiviteye ayırmıyorum. Diptekilerin tepedekilerle oynadıkları bir hafta oldu. Bayer Leverkusen ve Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi yolunda Hannover 96 ve Nürnberg'le oynadılar. Bayern Munich Monchengladbach deplasmanına giderken, Schalke de Berlin'e gidecekti. O maçı seçtim ben de. İyi de etmişim tabii...Ömre bedel bir maç daha eklendi Bundesliga tarihine...Son kozuydu başkent ekibinin ligde kalmak için. 62.000 kişi geldi Olimpiyat Stadyumu'na. 87 dakika boyunca saldırdılar rakip kaleye ama Manuel Neuer birçok pozisyona tak başına karşı koydu. Magath bir ara o kadar sinirlendi ki ağzındaki sakızla beraber eline ne geçerse sahaya fırlattı. Bitime yakın Gekas'ın burun buruna kaçırdığı bir gol var ki Hertha için felaketin habercisiydi adeta. Birkaç dakika sonra, 87'de Farfan'ın kafasını Drobny çeldi ama orada biten kaptan Heiko Westermann gemiyi kurtardı. Bayern deplasmandan 1-1'le dönünce zirvede puanlar eşitlendi. 2 hafta var artık ligin bitimine. Magath hala politik konuşuyor. Hertha Berlin tribünlerinde gözyaşlarına hakim olamayan bir dolu insan vardı. Artık mucize de onlara yetmeyecek. Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi kovalayan Hertha Berlin artık 2. Bundesliga'da diyebiliriz.






















Türk oyuncular için de verimli bir hafta oldu Almanya'da.... Borussia Dortmund'un Lucas Barrios'un 3 golüyle Nürnberg deplasmanında 3 puan aldığı maçta Barrios'un 2 golünün asisti Nuri Şahin'den, 3. gol de onun vuruşunda kaleciden dönen topun tamamlanmasından. Almanlardan apar topar kaçırıp 16 yaşında yine Almanlara karşı oynattıktan sonra meşhur "ders almayıp ders veren" hocamızın "geleceğin takımını onun üzerine kuracağım" dediği ve bir daha yüzüne bakmadığı (ve doğal olarak yine kimsenin hesap sormadığı) Nuri Şahin'in üzerine bir şeyler kurma zamanı gelmiştir belki. Eintracht Frankfurt Mainz deplasmanında 3-3'le dönerken 3. gol Avusturya milli takım oyuncusu Ümit Korkmaz'a ait, Leverkusen evinde 3-0 kazanırken 2. gol Burak Kaplan'dan. 2. ligde Paderborn deplasmanda Duisburg'u 3-2 mağlup ederken 2 gol Wolfsburg'dan kiralık Mahir Sağlık'tan, Alemannia Aachen kendi evine Greuther Furth ile 2-2 berabere kalırken ilk golü Abdulkadir Özgen'den....

Westfalen'li Mourinho'ya bir selam daha çakalım. Jürgen Klopp 2001-02'deki şampiyonluktan sonra en iyi derecesi üçüncülük olan takımı (ki o da zaten izleyen sezondaydı), geçtiğimiz yıl dördüncülüğe taşıdıktan sonra bu sezon da üçüncülüğe oturtmak için mücadele veriyor. Şu adamı Türkiye'de bir kulüp getirip 6 ay sonra kovalayacak diye korkmuyor değilim...

5 yorum:

Merhamet dedi ki...

Bloğumda da yazdım Köln' ün yedek kalecesi Kessler bence bugün harikalar yarattı, Bahsedersen bu adamdan sevinirim, Fellik fellik kaleci arayacağına bizimkiler alsınlar bu adamı.

10. Köy dedi ki...

nuri'ye de maske yaramış o zaman:)

SuMMaNuS dedi ki...

Hertha Berlin'in düşmesi beni şaşırtmadı. Çünkü o 62 bin taraftarın yeni mi aklına gelmiş maça gitmek? Gitsinler buz hokeyi maçına onlar, anca bu beklenir onlardan. Öte yandan Hertha Berlin'in düşmesine sevinmeme sebep olacak şey; Gojko Kacar'ın başka bir takıma transfer olacak olması. Ortasahanın göbeğindeki her pozisyonda oynar; defansif, box-to-box, etc... Hatta milli takımda defansın göbeğinde bile mükemmel oynadığı görülmüştür. Şu an Avrupa'da 10 milyon euronun altına alınabilecek en iyi ortasaha oyuncusudur.

canoğlan dedi ki...

haftasonu oralarda olduğumdan ötürü ben de maçtaydım ve tribünleri analiz etme şansım oldu. kendinizi ÜMİT AKTAN'ın programında hissediyorsunuz kesinlikle, skorboard'u diğer bundesliga maçlarından gelen golleri sunmak için kullanıyorlar ve bir anda herkes oraya bakıyor maçı bırakıp. alakasız tepkiler veriyorlar mesela ne bileyim köln gol attıkça, gladbach yedikçe.

nasıl bir seyirciyse artık sırf bira içip sosis yiyorlar, yahu dakika 88 küme düşüyor takımın hala yerinden kalkıp sosise gidiyorsun. al götüne sok be adam. herkes yerinde oturuyor, izin isteyip kalkıp bira bardaklarını doldurup geri geliyorlar. kimse de hadi be kardeşim amma geçtin demiyor, ben rahatsız oldum.

çatıyla tribün arası boşluk o kadar küçük ki, kale arkasındaki hertha curvası 500kişi bağırıyor stat inliyor. beste çeşitliliği yok, mikrofonlu bir eleman yönetiyor hertha dedittiriyor falan ama 90 dakika susmuyorlar. schalkeliler de zıplayıp bağırıyorlardı devamlı, karşıdan güzel gözüktüler.

asıl komedi gol gelince yaşandı, koca statta tam yanımda mevzu patladı. ama normal yani amına koyim, schalkeliler herthalıların arasına karışmış gol olunca 3lü 5li sevindi bunlar. ulan herifler küme düşüyor, kahve mi orası. statları lan, nereye seviniyorsun. bir iki bunlara bira fırlattılar, sonra yumruklu tek taraflı kavgaya dönüştü. etraftakiler de müdahale etmiyor, normalmiş gibi davranıyorlar. nasıl bir ruh haliyse. dışarı çıktık, hala mal mal bağırıyor herthalılar. treni sallıyorlar falan, gerçi geçen statlarını da yakmışlardı ama bence bu maç da olaysız geçmemeliydi. insan bi slogan atar.

çok sinirlendim lan.

Flying Dutchman dedi ki...

hahaha

Almanlar yine iyi, Old Trafford'da dakika 40 oldu mu sandviç kuyruğuna gidiyor adamlar...:))