19 Nisan 2010 Pazartesi

DEL PIERO VE JUVENTUS'UN YILDIZLARI






















Bugün İtalyan basınında çıkan dedikodu. Alessandro Del Piero'nun sezon sonu New York Red Bulls'a doğru kanatlanacağı. Temmuz ayında kontratını 2011 yılına kadar uzatmıştı aslında 35 yaşındaki futbolcu. Ama kariyerini ABD'de sonlandırmak istediği ve Old Lady'den New York'a doğru kanatlanacağı La Gazzetta dello Sport sayfalarına yansıdı. Del Piero 1993 yılında Padova'dan Juventus'a gelmişti ve 17 sezondur Torino'da top koşturuyor. 452 maçta forma giydi ve 195 golün altına imza koydu. Red Bulls daha önce, Real Madrid'den ayrılma konusunda oldukça ciddi olan Raul'a da kancayı atmıştı biliyorsunuz. Raul'u bilemem de Del Piero 35 yaşında olsa dahi Türkiye'de iş yapardı bana göre onu belirteyim.

Del Piero'dan Juventus'un yeni stadyumuna geçeyim. Daha önce yazdık blogda inşasını. Gelecek sezondan itibaren maçlarını bu stadyumda oynayacak takım. Stadyumun içine, Hollywood'daki "Walk of Fame" misali, Juventus tarihinde iz bırakmış 50 futbolcu adına, 50 adet yıldız döşeyecekler. Liste açıklandı. Kulüp tarihinin 2 Hollandalısı Edgar Davids ve Edwin van der Sar'a yıldız verilmemiş. Van der Sar'ı anlarım, onun Juve kariyeri çok da parlak geçmemişti ama Davids Juve kariyerinde 3 lig şampiyonluğu yaşamış bir adam. Ona bir yıldız verebilirlerdi. Aşağıda 50 oyuncunun listesi var. Del Piero listede tabii. Bir yere dikkat çekeyim. Kulübü acıların takımı haline getiren Ciro Ferrara'ya bu yüzden yıldız vermemezlik yapmamışlar. Demek bir adamın teknik direktörlük kariyerindeki başarısızlık her zaman onun futbolculuk yıllarında kulübe verdiklerinin unutulup, çöpe atılmasına yol açmıyormuş...Korkmayanları 3 ayda Korkak haline getirenlere duyurulur....

Pietro Anastasi, Roberto Baggio, Romeo Benetti, Roberto Bettega, Carlo Bigatto, Zbigniew Boniek, Giampiero Boniperti, Felice Borel, Sergio Brio, Gianluigi Buffon, Antonio Cabrini, Umberto Caligaris, Mauro Camoranesi, Fabio Capello, Franco Causio, John Charles, Giampiero Combi, Antonio Conte, Antonello Cuccureddu, Alessandro Del Piero, Didier Deschamps, Luis Del Sol, Angelo Di Livio, Ciro Ferrara, Giuseppe Furino, Claudio Gentile, Paolo Montero, John Hansen, Pavel Nedved, Raimundo Orsi, Carlo Parola, Angelo Peruzzi, Gianluca Pessotto, Michel Platini, Pietro Rava, Fabrizio Ravanelli, Virginio Rosetta, Paolo Rossi, Sandro Salvadore, Gaetano Scirea, Lucidio Sentimenti, Omar Sivori, Stefano Tacconi, Alessio Tacchinardi, Marco Tardelli, Moreno Torricelli, David Trezeguet, Gianluca Vialli, Zinedine Zidane ve Dino Zoff.

5 yorum:

uğur dedi ki...

Del Piero'nun Juventus'u bırakacağına inanmıyorum.

Barakuda dedi ki...

o korkmayanlar önce her türlü baştacı etme, onurlandırma eksenindeki teklife kıçlarını dönüp ölene dek kulübün içerisinde kalmak isteme bencilliğini yapmayacaklar, yardımcı antrenör olduğu takım efsane olduğu takıma gol attığında elleri kolları rahat duracak, aynı kafadaki kankaları ile beraber onları "var eden" takımlarına her fırsatta çakmayacaklar, ondan sonra düşünülür kim efsane kim değil..

Adsız dedi ki...

thuram baba yok mu? hay sizin...

outlaw dedi ki...

faşist stefano tacconi'dense keşke van der sar'ı görseydik elli efsanenin arasında, edgar davids'e zaten diyecek bir şey bulamıyorum. listedeki kimi isimlere yaşım tutmadı tabii, ama davids benim için mesela bir conte'den daha önemlidir... belki de suçu inter'de, milan'da da oynamış olmasıdır...

Adsız dedi ki...

Listeyi okurken Championship Manager 98-99 geçti aklımdan... Ne muhteşem kadroydu... Di Livio ve Toricelli isimlerini görmek ne güzel. Psikopat stoper Toricelli.