7 Nisan 2010 Çarşamba

GİDE GİDE WORLD CUP

























Katıldığı yarışma sonucu, telekomünikasyon firması MTN'nin sponsorluğunda, 2010 Dünya Kupası'ndaki 64 maçtan 38'ini canlı olarak izleyecek 29 yaşındaki Güney Afrikalı Thulani Ngcobo'nun hikayesini yazmıştık. Ağız sulandıracak cinsten bir şanstı onunki. Herkes onun gibi şanslı değil, ekmeğini taştan çıkartıyor. Buyurun 39 yaşındaki Sırp taraftar Sasa Jovic de öyle. Sırbistan finallere grup birincisi olarak katılma hakkı kazandı. Jovic de turnuva biletini cebe indirdikten sonra bunu unutulmaz bir anıya dönüştürmeye karar vermiş. Turnuvaya yürüyerek gidecek. Tabii bazı yerlerde kamuya ait ulaşım araçlarını ve otostopu kullanacağını belirtmiş. Otobüs, dolmuş artık ne varsa. Sırbistan'dan ayrıldı bu hafta içinde ve Güney Afrika'ya kadar tabanvayla yolculuk edecek. 16.000 kilometre yol tepecek ve 13 haziranda Güney Afrika'ya varacak. Sırbistan'ın ilk grup maçı da Gana'yla aynı gün. 1 yıldır bu yolculuğu planlıyormuş. Bulgaristan, Türkiye, Mısır, Sudan, Etyopya ve Botswana'dan geçecek. Türkiye'den turnuvaya gidecek olanlar, ülkeden geçerken yakalasınlar adamı. Gerçi bizden geçerken dikkatli olsun. Bizde bu tür yolculuklara çıkanları yakalayıp ormana götüren hayvanoğluhayvan çok.

4 yorum:

Emrah D dedi ki...

Etiyopya ile Botswana arasini yurumeyi gozu kesmemis ucakla mi gidecek acaba, yolun da en killi yerlerinden acikcasi :).

Confeng dedi ki...

"Tezat Cumhuriyeti'nden Geçemeyen Gelin" geldi aklıma...
http://herbokubilenadam.blogspot.com/2010/04/tezat-cumhuriyetinden-gecemeyen-gelin.html
Aman abi..

Majesty dedi ki...

Öyle demeyin canım türk insanı misafirperverdir :)

CT dedi ki...

70 gun kaldi galiba 16000/70=230km gunde. Kendimi bi gunlugune ankaradan boluya dogru yuruyerek giderken dusundum de. Yok olmaz ben 2 sokak otedeki markete arabayla gidiyorum.