2 Nisan 2010 Cuma

HOLLANDA'DA BİSİKLET EHLİYETİ GELMİYOR















Dün malum gündü biliyorsunuz. Geçtiğimiz yıl da Middlesbrough taraftarları ile ilgili ufak bir oyun oynamıştık. Bu sene de Hollanda bisikletlerini alet edeyim dedim. Punduna gelen arkadaşlara artık Türk temaşa sanatına sığınarak affola diyelim. Hollanda'da turistlere bisiklet ehliyeti uygulaması gibi bir şey söz konusu değil. Yazıdan hemen sonra "bugün 1 Nisaan" diye yorum gönderen Galata ve Mete nickli arkadaşları da uyanıklıkları sebebiyle kutluyorum. Yazıyı dün spor dünyasında dönen şakalarla kapatayım. Avustralya'da bir radyo, David Beckham'ın Dünya Kupası'nda Avustralya milli takımını çalıştıracağını duyurmuş. Bunun üzerine Avustralya Spor Bakanı federasyonu arayıp kutlamış federasyon yetkililerini, sonrası hüsran tabii. Carlo Ancelotti dünkü Chelsea idmanında "bugün çift idman yapıyoruz çünkü United maçına farklı bir taktikle çıkacağız" diye futbolcuları yiyeyim demiş ama Michael Ballack "hoca bugün 1 Nisan ayar çekme bize" diye baştan bozmuş İtalyanı. İngilizlerin tabloid gazeteleri de fırsatı kaçırmadılar. The Sun, Blackburn hocası Sam Allardyce'ın hakemlerin saha içinde 2 tekerlekli Ginger aracını kullanarak hızlı oyunculara yetişebileceği fikrini ortaya attığını, Daily Mail de West Ham'ın önümüzdeki yıl sahaya pembe forma ile çıkacağını yazdı.

Öte yandan Google UK hayvanların konuşmalarını tercüme eden bir aletin yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu, Çin'de bir firma kısa süreli olarak zekayı geliştiren bir içecek ürettiklerini açıkladı, Kodak fotoğrafın çekildiği mekanın kokusunu alabileceğiniz bir lens ürettiklerini bildirdi, Twitter biraz ucuz bir şakaya başvurdu ve Twit başına para ödeneceğini duyurdu, Toshiba da kendiliğinden yastıklı bir laptop tanıtımı yayınladı, videosu aşağıda.

Bu arada dün ve önceki yıllarda inandırıcı şaka yaratamadığı için arkadaşlarını arayıp "annen trafik kazasında ölmüş Burcu....az önce aramışlar annemi son arama numarasından bulup" şakasını yapan herkese de sazanlar girsin...

5 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

saka bir yana, aslinda Hollanda'da bisiklet ehliyet sinavi gibi bir sey var gercekten. gayet ciddiyim.

ilkokul 5. sinif (4. de olabilir) ogrencileri bu sinava tabi tutulurlar. birkac hafta sinifta teorik dersler verildikten sonra, havanin guzel oldugu bir gun "direksiyon sinavi"na gecilir. sehir icinde bir rota belirlenir. bir grup gonullu veli bu rotanin onemli noktalarina oturur ve yanlarindan gecen ogrencilerin hatalarini falan not ederler. hatta bazilari bu konuda gayet fanatiktirler: ben bu sinavda kirmizi isiktan gectigimde, o noktada oturan kadin mal bulmus magribi gibi birden yerinden ziplayarak sahsima "EVET GORDUM!!!! KIRMIZIDAN GECTIN!!!" diye bagirmistir. ben de "oha, n'oluyoruz?! bu ne ciddiyet? sanki osce raportoru mk..." gibi lakayit bir havada oldugumu gostermeye calissam da, aslinda "lan, simdi bu kadin beni sinavdan caktirmasin?" telasi icindeydim tabi. neyse ki korkulan olmadi, trafik diplomami alnimin akiyla kazandim.

ha, unutmadan, direksiyon sinavina girmeden once bisikletler okul bahcesinde bir kontrolden geciriliyor. isiklar, frenler iyi calisiyor mu, zilin sesi 30 metreden duyuluyor mu falan filan... yani cocuklar icin dogru durust bir bisiklete sahip olmak zorunludur Hollanda'da.

diploma resimleri icin bkz.
http://images.google.nl/images?q=verkeersdiploma&um=1&hl=nl&safe=off&sa=N&tbs=isch:1

http://nl.wikipedia.org/wiki/Verkeersdiploma

sin dedi ki...

Dun bursaspor tv de sercan'a bir saka yaptı. Muhabir yeni alınan uefa kararına gore artık mac ıcınde topukla veya artıstık olarak pas vermek hakemin takdirine gore eger karsı takımı kucuk dusuruyorsa sarı kart ıle cezalandırabılıcek, sen de cok topuk pası veren bır futbolcusun bu konuda kı yorumun nedır gıbı bır soru sordu. Sercan hayret ıcınde , ben sonucta dogru yerde verıyorum,yerı gelıyo kalecı ıle karsı karısya bırakabıılıyo o topuk pasım dıe kendını savundu. Daha sonra da: bence de sonuc 3-0 veya daha fazla oldugunda dıkkatlı davranılması gerekıyor eger bana bole bır sarı kart verılırse kendımı acıklamaya calsırım gıbı bısyler soledı, youtube da var galıba. saka oldugunu anlayınca da kactı resmen:)

Alengirli İşlerin Adamı dedi ki...

Adamlar ciddi ciddi video çekmiş ya :P

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Dutchman, Eksi Besiktas olarak Fanatik'e attigimiz curling oltasini da listeleyebilirsin sakalar arasinda. Hos, bizim hic oyle bir niyetimiz yoktu, olaylar kontrolumuz disinda gelisti.

geloraptor dedi ki...

Valla bloga dün girdikten sonra anca şu an girdiğimden ve yorumları okumadığımdan olayı gerçek zannedip, içimden neyseki 1 haziranmış da ben kural gelmeden gidicem dediydim. bisikleti de iyi kullanamayan biri olarak sevinmiştim.