12 Mayıs 2010 Çarşamba

2010 KADROLARI TOPLANIYOR-8



















Bu serinin son yazısı olacak bu, zira aday kadrosunu açıklamayan takım kalmadı ve biz 32 takımı da vermiş olacağız. Serinin diğer yazıları ve takım kadrolarını yazının sonundaki linklerden bulabilirsiniz. Dünün İngiltere'den sonra en çok beklenen kadrosu Brezilya'ydı elbet. Ronaldinho, Adriano ve Pato gibi isimlerin olmaması yadırganırken Türkiye'den Elano kadrodaki yerini aldı. 2006 Dünya Kupası öncesi Parreira bırakın aday kadroyu, turnuvanın ilk maçında oynayacak olan onbiri açıklamıştı. Dunga da hiç aday kadro tarafına girmeden kafasındaki 23 kişilik kadroyu açıkladı. Bu kadrodan sakatlıklar dışında bir değişiklik olmaz tahminen. Grafite de kariyerinin sonuna doğru bir Dünya Kupası görmüş olacak.

Kaleci: Julio Cesar (Internazionale), Heurelho Gomes (Tottenham Hotspur), Doni (AS Roma)

Defans: Juan (AS Roma), Lucio (Internazionale), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan), Maicon (Internazionale), Dani Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro)

Orta Saha: Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Josue (VfL Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Kaká (Real Madrid), Julio Baptista (AS Roma)

Forvet: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos) ve Grafite (VfL Wolfsburg).

Geldik Maradona'nın Arjantin kadrosuna. Ben Brezilya'dan, İngiltere'den veya herhangi bir takımdan daha çok merak ediyordum, zira Maradona elemelerde 100'ün üzerinde futbolcu kullanmıştı. Zanetti ve Cambiasso kadroda yok. Cambiasso'nun alınmaması büyük bir hatadır söyleyeyim, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde müthiş maçlar oynadı. Marsilya'dan Lucho Gonzalez'in olmaması bir başka dikkat çekici nokta. 30 kişi seçti Maradona. Kaleciler tamam. Saha içinden 7 kişiyi evine gönderecek. Messi, Higuain, Milito, Agüero, Tevez dışındaki 2 forvet Palermo ve Lavezzi'nin evine döneceğini düşünüyorum. Bunun dışındaki bir karar büyük sürpriz olur.

Kaleci: Sergio Romero (AZ), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)

Defans: Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Martin Demichelis (Bayern München), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Internazionale), Juan Insaurralde (Newell's Old Boys), Clemente Rodriguez (Estudiantes de La Plata), Nicolas Burdisso (AS Roma), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Ariel Garce (Colon)

Orta Saha: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron, Jose Sosa (Estudiantes de La Plata), Javier Pastore (Palermo), Jesus Datolo (Olympiakos Piraeus), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Sebastian Blanco (Lanus), Maxi Rodriguez (Liverpool)

Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tévez (Manchester City), Sergio Aguëro (Atletico Madrid), Diego Milito (Internazionale), Martin Palermo (Boca Juniors) ve Ezequiel Lavezzi (Napoli).

Turnuva sonrası görevi bırakacak olan, Raymond Domenech, Fransa milli takım kadrosunu açıkladı. İsim olarak yine oldukça güçlü bir kadro ama Domenech'in elinde ne hale gelir bilemem. Şu A grubundan çıkamamaları bile bana sürpriz olmaz. Kadro 30 kişilik, 1'i kaleci olmak üzere 7 kişi Güney Afrika'ya gidemeyecek. Benim bildiğim Domenech bu elemede bile bir sansasyona imza atabilir.

Kaleci: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux), Mickaël Landreau (Lille)

Defans: Bacary Sagna (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Rod Fanni (Stade Rennes), Adil Rami (Lille), Sébastien Squillaci (Sevilla), Gaël Clichy (Arsenal), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Anthony Reveillère (Olympique Lyon)

Orta Saha: Jérémy Toulalan (Olympique Lyon), Lassana Diarra (Real Madrid), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal), Yann M'Vila (Stade Rennes), Florent Malouda (Chelsea)

Forvet: Sidney Govou (Olympique Lyon), Franck Ribéry (Bayern München), Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikos), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille), Hatem Ben Arfa (Olympique Marseille) ve Jimmy Briand (Stade Rennes).












Gelelim Radomir Antic'in Sırbistan'ına. Eleme gruplarında Fransa'nın önünde doğrudan vize almışlardı. 27 kişilik bir kadro açıklandı onlarda da. Kadroda çok büyük bir sürpriz yok. Ben Hollanda'yı takip eden birisi olarak Sulejmani'yi kadroya almazdım, son 2 sezonun en büyük hayal kırıklıklarından.

Kaleci: Vladimir Stojkovic (Wigan Athletic), Zeljko Brkic (FK Vojvodina), Bojan Isailovic (Zaglebie Lubin), Andjelko Djuricic (União de Leiria)

Defans: Branislav Ivanovic (Chelsea), Antonio Rukavina (1860 München), Nemanja Vidic (Manchester United), Neven Subotic (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovic (Udinese), Ivan Obradovic (Real Zaragoza), Aleksandar Kolarov (Lazio)

Orta Saha: Dejan Stankovic (Internazionale), Nenad Milijas (Wolverhampton Wanderers), Milos Krasic (CSKA Moscow), Milos Ninkovic (Dinamo Kiev), Zdravko Kuzmanovic (VfB Stuttgart), Zoran Tosic (1: FC Köln), Gojko Kacar (Hertha BSC), Nemanja Matic (Chelsea), Radosav Petrovic (Partizan Belgrad)

Forvet: Milan Jovanovic (Standard Liege), Nikola Zigic (Valencia), Marko Pantelic (Ajax), Danko Lazovic (Zenit Sint-Petesburg), Dragan Mrdja (FK Vojvodina), Dejan Lekic (Red Star Belgrad) ve Miralem Sulejmani (Ajax).

Ottmar Hitzfeld'in çalıştırdığı İsviçre de en fazla önceden tahmin edilen kadrolardandı. O da zaten hiç aday kadroyla uğraşmadı ve Dünya Kupası kadrosunu 23 kişi olarak bildirdi. Aylardır tahmin ettiğimiz gibi Twente'li Nkufo kadroda. Yine tahminen Frei ve Eren'in arkasında yedek bekleyecek. Hakan Yakın ve Gökhanİnler de yine kadroda.

Kaleci: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Johnny Leoni (FC Zürich), Marco Wölfli (BSC Young Boys).

Defans: Mario Eggimann (Hannover 96), Stéphane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lazio Roma), Phillipe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve Von Bergen (Hertha BSC), Reto Ziegler (Sampdoria)

Orta Saha: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Valon Behrami (West Ham United), Gelson Fernandes (Saint-Étienne), Benjamin Huggel (FC Basel), Gökhan Inler (Udinese), Marco Padalino (Sampdoria), Roland Schwegler (Lucerne), Xherdan Shaqiri (FC Basel), Hakan Yakın (Luzern)

Forvet: Eren Derdiyok (Bayer Leverkusen), Blaise Nkufo (FC Twente), Alexander Frei (FC Basel) ve Marco Streller (FC Basel).

Yedek kontenjan: Fabio Coltorti (Racing Santander), Francois Affolter (BSC Young Boys, Fabian Lustenberger (Hertha BSC), Albert Bunjaku (FC Nürnberg), Nassim Ben Khalifa (Grasshoppers) ve Valentin Stocker (FC Basel).















Slovakya. Filip Holosko tarafından bizi ilgilendiriyordu. Vittek ve Sapara'yı da hesaba katalımTurnuvanın sürpriz takımlarından olabilirle, zira iyi sezon geçirmiş birçok oyuncuları var. Miroslav Stoch, Dusan Kuciak, Marek Cech gibi. Ayrıca teknik direktör Vladimir Weiss'in oğlu Vladimir Weiss Jr. de kadroda. Kadro 29 kişilik, 6 isme yol görünecek.

Kaleci: Jan Mucha (Legia Warsaw), Lubos Kamenar (Nantes), Dusan Kuciak (Vaslui), Dusan Pernis (Dundee United)

Defans: Marek Cech (West Bromwich Albion), Jan Durica (Hannover 96), Tomas Hubocan (Zenit Sint-Petersburg), Lubomir Michalik (Leeds United), Mario Pecalka (MSK Zilina), Peter Pekarik (VfL Wolfsburg), Martin Petras (Cesena), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Martin Skrtel (Liverpool), Radoslav Zabavnik (FSV Mainz 05)

Orta Saha: Marek Hamsik (Napoli), Miroslav Karhan (FSV Mainz 05), Jan Kozak (Plitechnica), Juraj Kucka (Sparta Praag), Marek Sapara (Ankaragücü), Stanislav Sestak (VfL Bochum), Zdeno Strba (Skoda Xanthi), Dusan Svento (Red Bull Salzburg), Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Miroslav Stoch (FC Twente)

Forvet: Vladimir Weiss (Manchester City), Filip Holosko (Besiktas), Martin Jakubko (Saturn Moskou), Erik Jendrisek (Schalke 04) ve Robert Vittek (Lille).

Şili teknik direktörü Marcelo Bielsa da 30 kişilik bir ekip açıkladı. Atalanta ile Serie A'dan düşen ve tek bir eleme maçına çıkmamış orta saha oyuncusu Jaime Valdes'in kadroda olması dikkat çekici. Tello kadroda.

Kaleci: Claudio Bravo (Real Sociedad), Miguel Pinto (Universidad de Chile), Luis Marin (Union Espanola)

Defans: Waldo Ponce (Universidad Catolica), Gonzalo Jara (West Bromwich Albion), Gary Medel (Boca Juniors), Mauricio Isla (Udinese), Pablo Contreras (PAOK Salonika), Ismael Fuentes (Universidad Catolica)

Orta Saha: Marco Estrada, Manuel Iturra (Universidad de Chile), Roberto Cereceda, Rodrigo Millar, Jose Fuenzalida (Colo Colo), Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Carlos Carmona (Reggina), Jorge Valdivia (Al Ain), Matias Fernandez (Sporting Portugal), Jean Beausejour (Club America), Pedro Morales (Dinamo Zagreb), Gonzalo Fierro (Flamengo), Charles Aranguiz (Colo Colo), Jaime Valdes (Atalanta), Rodrigo Tello (Besiktas)

Forvet: Humberto Suazo (Real Zaragoza), Esteban Paredes (Colo Colo), Hector Mancilla (Toluca), Alexis Sanchez (Udinese), Fabian Orellana (Xerez) ve Mark Gonzalez (CSKA Moscow).










Konfederasyon Kupası'nın sürprizi ABD'nin kadrosu da açıklandı. Bob Bradley, hala çıkışı beklenen, harika çocukluğu pek kalmamış Freddy Adu'yu 30 kişilik aday kadroya davet etmedi. O kadroda da pek sürpriz yok.

Kaleci: Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton), Marcus Hahnemann (Wolverhampton Wanderers).

Defans: Carlos Bocanegra (Stade Rennes), Jonathan Bornstein (Chivas USA), Steve Cherundolo (Hannover 96), Jay DeMerit (Watford), Clarence Goodson (IK Start), Chad Marshall (Columbus Crew), Oguchi Onyewu (AC Milan), Heath Pearce (FC Dallas), Jonathan Spector (West Ham United).

Orta Saha: DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers), Alejandro Bedoya (Örebro), Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Clark (Eintracht Frankfurt), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Everton), Maurice Edu (Glasgow Rangers), Benny Feilhaber (AGF Aarhus), Stuart Holden (Bolton Wanderers), Sacha Kljestan (Chivas USA), Robbie Rogers (Columbus Crew), Jos Torres (Pachuca).

Forvet: Jozy Altidore (Hull City), Edson Buddle (Los Angeles Galaxy), Brian Ching (Houston Dynamo), Robbie Findley (Real Salt Lake), Herculez Gomez (Puebla), Eddie Johnson (Aris Thessaloniki)

2010 Kadroları Toplanıyor-1Hollanda-İtalya-Meksika-Güney Afrika-Kuzey Kore
2010 Kadroları Toplanıyor-2Paraguay-Cezayir
2010 Kadroları Toplanıyor-3Portekiz
2010 Kadroları Toplanıyor-4Almanya
2010 Kadroları Toplanıyor-5Gana-Fildişi Sahili-Japonya-Yeni Zelanda
2010 Kadroları Toplanıyor 6İspanya-Portekiz-Nijerya-Danimarka

2010 Kadroları Toplanıyor 7Avustralya-İngiltere-Honduras-Kamerun-Slovenya-Uruguay-Yunanistan

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Brezilya, özellkle Arjantin'in kadrosu yeterince güçlü değil bence.Sırbistan'ın kaleci sorunu olabilir.Fransa'nın da Teknik Direktör sorunu

baris dedi ki...

abi kuzey koreyi unuttun 1.bölümde güney kore var aman dikkat et kuzey koreye şaka olmaz =)

Uğur ! dedi ki...

Kleberson formasına kavuşmuş. Kokulu öpücükler beşiktaş'a

Adsız dedi ki...

Dunga kadroya Adriano, Ronaldinho, Pato'yu çağırmamış olabilir anlarım saygı duyarım. Hatta gaza gelse forvete Adriana Lima, defansa Anderson Varejao, kaleye de Giselle Bündchen'i seçse yine sesim çıkmaz amaaaaaa sen koskoca brezilya'nın orta sahasına aynı anda kleberson'la elano'yu çağırırsan huylanırım ben arkadaş(hıncal uluç mode on)kimle karşılaşacağını düşüyorsun sen dünya kupasında birader İstanbul Büyükşehir Belediye ile mi yoksa İspanya, İngiltere, Arjantinle mi?

Okumaktan sıkılanlar için son olarak özet geçeyim "Dunga Adam Değilsin Olum"

seanpenn dedi ki...

karhan futbolu hala bırakmamışmı bravo dünya kupasınıda gördüya daha ne olsun.aston villa dan brad guzan friedel ın yedeği ve kadroda ilginç.
jose ernesto sosa yı bir avrupa klübü (bizimkileri geçtim) alsada izlesek.

zapata dedi ki...

Zanetti, Cambiasso ve Lucho nasıl kadroya alınmaz. Gerçekten aklım almıyor. Arjantin gruptan çıkamazsa hiç şaşırmam hatta sevinebilirim =)

kutay dedi ki...

O kadar heyecanla ve merakla beklenen Arjantin'in belki de en önemli eksisi olacak D10s, bunu kanıtladı. Zanetti ve Lucho konusunda olumsuz bir tavır takınacağı belliydi de, Cambiasso neden şu kadroda olmaz, inanmak mümkün değil. Ah Marado ah..

yurdum insanı dedi ki...

şili teknik direktörü: marcelo bielsa.. cm 01/02' deki favori asistanlarımdan :)