28 Mayıs 2010 Cuma

GERÇEK DEDE EMEKLİ OLDU

























Luis Aragones'e "dede" diyorduk biliyorsunuz. Gerçi o sadece bizim lafımız değil ona takılan bir lakaptı. Karl-Heinz Feldkamp da hemen hemen aynı muameleyi gördü. Ona da yanlış hatırlamıyorsam "Pamuk Dede" diyorduk. Aragones Fenerbahçe'ye geldiğinde 70 yaşındaydı, Feldkamp da 74 yaşında döndü Galatasaray'a. Kesin olarak emekli oldu. Aragones şu an 71 yaşında. 2-3 sezon daha işi götürebilir.Rehhagel 72 yaşında Yunanistan'ın başında arz-ı endam eyleyecek. Ama bu adamların hepsi bir kenara bırakıldığında "dede" unvanını gerçekten hak eden bir adam. 93 yaşındaki Ivor Powell. Hala futbol sahalarında kulübede yer buluyordu. İngiltere'deki Bath Universitesi'nin takımı "Team Bath F.C.'de antrenör olarak görev yapıyordu. Emekli oldu ve böylece futbol dünyasının eb yaşlı antrenörü kariyerine nokta koymuş oldu.

























1916 Galler doğumlu Powell, doğduğu kent Bargoed madenlerinde çalışmaya başladı gençliğinde. Bargoed şehrinin takımında da forma giyiyordu. 1937 yılında Queens Park Rangers onu deneme antrenmanlarına çağırdı. Beğenmediler. Ancak Galli, ülkesine dönmek yerine Londra'da kaldı ve kendisine bir iş bulup kentin takımı Barnet'te top koşturmaya başladı. Rezerv takımla QPR'ye karşı oynadıkları bir hazırlık maçında o kadar iyi oynadı ki Batı Londra takımı yetkilileri aynı hatayı bir kez daha yapmayıp onu kadrolarına kattılar. Tam 11 sezon forma giydi bu takımda (2. Dünya Savaşı yıllarındaki kesintiyle beraber). 32 yaşındayken, 17.500 pound gibi o zaman bir defans oyuncusu için rekor bir transfer ücretiyle Aston Villa'nın yolunu tuttu. 3 sezon da burada oynadıktan sonra kariyerini sırasıyla Port Vale, Barry Town ve Bradford City'deki oyuncu-menajer görevleriyle bitirdi. Sahalara veda ettikten sonra Leeds United'ın zirveye çıktığı yıllarda Don Revie'nin yardımcılığını yaptı. 1960-63 yılları arasında Carlisle United'ın hocasıydı, 1963 yılında Bath City'nin başına geçti ve geçiş o geçiş. Tam 30 yıl boyunca teknik ekipte görev yaptı, hoca ve sonra da aynı zamanda başkan olarak. Takım 2008-09'da Konferans Ligi'ne yükseldi ama maddi sebeplerle lisansı iptal edildi ve 2009'da kapandı.

2007'de Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş, Haziran 2008'de kraliçeden onur ödülü almış, Bath Üniversitesi'nde şerefine toplam 30.000 pound civarında bir Ivor Powell Bursu dahi mevcut.

Futbol aşkı mı diyelim...

2 yorum:

august oscar dedi ki...

Bath City'nin kapatılmasına üzüldüm.. İlk menejerlik oyunum USM'de uzun yıllar başarıdan başarıya koşmuştuk.
En son 2006-2007 civarında takımın taraftar sitesini takip ediyordum.

Neyse geçmiş olsun!

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba fd,

Güzel bir yazı olmuş. Değerli ve önemli bir isim olduğu gerçek. UEFA yetkililerine 1-2 sene 1.Adam olarak destek vermesi çok faydalı olurdu doğrusu...

Sevgiler.