19 Mayıs 2010 Çarşamba

HOUSE 6. SEZON FİNALİ

















Birçok kişiye göre 4. ve 5. sezon finalleri çarpıcılıkları açısından House hayranlarının gözünde zirvede yer alırlar. Benim için de bu sezonların finalleri müthiştir ama benim için hangi House bölümünü alıp tepeye koyarsın deseler, 2. sezonun finali olan No Reason'ı koyarım elbet. Ardından da 4. sezon 15. bölüm olan House's Head. Her ikisi de üzerlerine birer film çekilecek güzellikteki bölümlerdir. Bu 2 bölümü de Three Stories izler ki finaller çıkarıldığında House hayranlarının tartışmasız en sevdği bölümdür.

Dün bitirdik 6. sezonu. Bu yazı yoğun spoilerlar içerdiğinden henüz izlememiş olanlar okumasın tabii. 2010 Sonbahar aylarında 7. sezon başlayacak ve her ne kadar 8. sezon için de anlaşma yapıldığı haberleri dolaşsa da umuyorum ki son sezon olacak. Tüm dünyada başgösteren dizi takip etme alışkanlığının hafiften azalmaya başlaması ve tüm dizilerin izleyici sayılarının düşmesinden onlar da nasibini aldı. Örneğin 2.sezon finali No Reason'ı 25 milyon kişi izlemişti. Dünkü sezon finalini ise 11 milyon kişi izledi. Hatta bir önceki bölüm Baggage'ı, dizi tarihinde ilk kez (ilk sezonun tanınma amaçlı bölümleri bir kenara bırakılırsa) 10 milyonun altında kişi izledi. Bunda tabii House karakterinde ilk yıllarda varolan üstünkörü alaycılık, hiçbir şeyi takmayan ve tek amacı insanları birbirine kırdırmak olan özelliklerin yerini başka duyguların alması da izledi. Pişmanlık, üzüntü, aşk, kıskançlık gibi...Bu sebeple de vurdumduymaz House'u görmek isteyen bazı insanlar burun kıvırdılar. Özellikle bizzat kendi ağzından "People Don't Change" lafı çıkmasına rağmen. Dün sezon finalindeki göçükte yaptığı konuşmada House kendi ağzından değiştiğini vurguladı, daha zor daha kötü bir insan olduğu itirafıyla.

Tabii yukarıda yazdığım şeyler bu dizinin hala TV ekranlarındaki en iyi 2 Drama dizisinden birisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Altyapısı bu kadar güçlü olan bir karakterin bozulması mümkün değil. 7. sezonda yapımcı ve yazarların House'u bir aşk adamına çevirmeyeceklerinden eminim. Birkaç ihtimal var. Psikolojik açıdan hafiften rahatladığı için ilk sezonlardaki o çocuksu, alaycı haline dönebilir ve Vicodin'in yerine aşkı koyabilir. Öte yandan, sezon finalindeki birleşme birkaç bölüm sonra bozulabilir ve yine 6. sezonun genelindeki kasvetli House'u görürüz ve sezonun sonuna doğru bu işin sonu kötüye varabilir. Misal intihara. Ben aslında bunların hiçbirisinin yapılmayarak hem ilk 2-3 sezondaki kadroya hem de yapıya dönülmesi taraftarıyım. Bu açıdan köklere dönerek bitirilebilir dizi. Ancak Jennifer Morrison'ın diziden ayrıldığı kesin gibi. Zaten son final bölümünde bilinen jenerik akmadığı için ismini göremedik.

7. sezon senaryo taslağının şimdiden hazır olduğu açıklandı Fox tarafından. Tahminen bunu renklendirerek bölümlere yayarlar. Laf açılmışken söyleyelim. Flashforward ABC tarafından yayından kaldırıldı. Haftaya perşembe sezon ve dizi finali geliyor. Yani 2 bölüm kaldı bitime. Fringe'in de 2. sezon finali aynı gün ama onlarla yola devam edeceğiz. How I Met Your Mother anneyi göstermeden 5. sezonu bitirdi resmen. Sezon finali Barney'in benzeri ile ilgili olacak. 6. sezonda bu diziyi enkaza dönüştürmezler umarım. Ancak söyleyeyim yayınlanan son bölüm gayet hoştu. TV ekranlarının en iyi 2 dizisinden diğeri Dexter'a ise 4 ayımız var daha. Hala ayrıntılı bir bilgi yok ortada. Oldukça yazarız...

9 yorum:

90 + 3 dedi ki...

House'u mal gibi bir aşık olarak izleyeceğimiz bir 7. sezon yerine burada bitmiş olmasını tercih ederim açıkçası. Bana sanki ters köşe yapacaklar gibi geliyor. Cuddy ile geçen son bir kaç dakikadaki muhabbet halüsinasyon çıkacak.

Flashforward gibi bir özgün fikri de nasıl olup bu hale soktular 20 bölümde büyük başarı sahiden, senaryoyu yazan elemanları tek tek kutlamak gerek. Aynı şey V için de geçerli. En az iki sezon soluksuz izlenecek senaryoları 15'er bölüm sonunda ne saçmalamışlar bakalım bu hafta diye izletiyorlar ya helal olsun valla.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

anial dedi ki...

breaking bad diyorum.

rayrandroark dedi ki...

bende son zamanlarin en acayip dramasi breaking bad demek istiyorum ve dikkat kesmenizi tavsiye ediyorum

Spooky dedi ki...

"Sezon Finalini İzleyenler Okumasın"

Son sahne halüsinasyon değil, gerçek. Açıkladılar, ayrıca sezonun genel gidişatı da Cuddy-House ikilisini üzerine olacakmış. Ayrıca, ABD'de dizi House'suz olduğu eleştirileri almış çok. Daha House odaklı da olacak gibi görünüyor.

"Bitti Spoiler"

Youtube-TiVo-DVD satışları gerçekten çok etkiliyor dizileri. Örneğin, Chuck 2 milyon izleyici civarında dolaşırken dizinin devamı için takipçilere "canlı" izlemeleri tavsiye edildi. Son bölümlerin ortalaması 5.5-6 milyon civarında. Örneğin, 24 9 milyonlara düşmesine rağmen dijital kayıt cihazlarından en çok izlenen dizilerden DVD satışları da başarılıymış. Fringe de böyle hatta 2. sezonun izlememizi sağlayan iki ana sebep tekrar yayınlarının reytingi ve DVD satışlarıymış.

Her Yol Roma dedi ki...

B.Bad için +1 de benden..

tifosigokhan dedi ki...

6.sezonun başlangıcı ve bitişi jeneriksiz oldu.6.sezonun başlangıcındaki sinema filmi tadındaki Broken'a nispeten içerik olarak ortalama bir bölüm olsa da finalin beklenmedik bir şekilde mutlu sonla sonuçlanan sezon finali olduğu kesin.13'nin hastalığının üzerine gidileceğinin işaretleri görüldü,eğer ki 7.sezon rivayetleri doğrular(kendi adıma bitmesini hiç istemem) ve son sezon olursa 13'nin dramatik bir ölümünü izleyebiliriz. Tek bölümlük geri dönüş bile olsa Cameron'ın geri döneceğini düşünüyorum.House's Head- Wilson's Heart'da olduğu gibi oldukça etkileyici ikileme ile final olabilir. Sonbahara doğru yeni sezonla ilgili ipuçları dökülmeye başlar ne de olsa...

çubuk makarna dedi ki...

breaking bad demeye gelmiştim ama demişler :D

ozdal aydemir dedi ki...

Heroes da dizi finalini yaptı..

rasimkn dedi ki...

breaking bad taş gibi dizi de hala potansiyeline ulaşmadığını düşünüyorum.Daha da iyi olacak diye umut ediyorum.House konusuna gelince 6.sezon müthiş bir klişeler yumağıyla açıldı (broken) ve o kadar kötüydü ki dizi bi türlü toparlanamadı.Sondan bi önceki bölümü de görünce (baggage) dedim herhalde kapanışı da aynı rezillikle yapacaklar.Üçüncü sezonun ortalarında david shore'un bi emmy daha alıyım gazıyla dizinin bütün parametreleri ile oynayıp tecavüz kurbanı-house diyaloglarıyla bölüm doldurup sağlam sıçtığı bölüm var.işte house'un en kötü üç bölümü.sezon finali beklediğimin çok üstündeydi bi de greg yaitanes büyük usta,ilk kareden belli ediyor adam yönetmenliğini.House's Head bu arada bi yönetmenlik yani yaitanes harikasıdır,senaryo değil isteyen wilson's heartla sağlamasını yapar.ikili bölüm olarak değerlendirme yapsak taş gibi Euphoria lar bunları döver.senaryo harikaları ise three stories,euphoria (part 1,part 2) ve çok sevdiğim frozen (sez.4 böl.11).No reason hala en iyi sezon finali gözüküyor.(burda şair fd'ye seslenmektedir.)