19 Mayıs 2010 Çarşamba

JOSE BAŞGAAAAN



"Barcelona serisini kazandık ama herkes Barcelona'nın ne kadar iyi oynadığından ve bizim kalenin önüne takım otobüsünü park ettiğimizden bahsediyor. Kalenin önüne takım otobüsünü parketmedik, takım uçağını parkettik. 2 sebebi vardı. Birincisi 10 kişiydik, ikincisi ilk maçı 3-1 kazanmıştık. Otobüs, gemi ya da uçak parkederek değil, San Siro'da onları ezerek...."

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Alsin sunun birisi gazini artik. Hem oynattigi toptan haz almiyorum hem de demeclerinden.

Dabenti dedi ki...

Adam haklı, niye kızılıyor ki onu anlamıyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. San Siro'da 1-0 geriden gelip 3 tane atabildiyse kesinlikle oynadığı futbol türü hakkında laf edilemez.

Alp dedi ki...

ezmişler e mi? ofsayttan attıkları 3. golü de ezerek atmışlardı sanırım. maçı izlemesek bizi üfeleyecekler arkadaş. son 20 dakikayı neden ceza sahası içinde oynadıklarını da bi açıklayıversinler? pique'nin ayağından kaçan son toplar esnasında da inter eziyordu sanırım barça'yı.

jose başgan tabii. megalomanların yardakçısı çok olur. kimisi hitler gibi devlet yöneticiliği yapar, kimisi futbol takımı çalıştırır. kafa yapısı olarak aralarında pek fark yoktur ne de olsa.

Adsız dedi ki...

ben anlamıyorum. ne kadar dangalak insanlar var kimse kusura bakmasın ama. iddaa kuponları yattı diye ağlayıp ağlayıp duruyor halen.

evinde 3-1 yendimi rahatça( barca savunmasını yarıp kontrodan kaçırdıklarını saymıyorum ).

2. maçıda nou campta 10 kişi rahatça savunma yaparak turu geçtimi? geçti

bizim burada kırolar zoruna mı gitti gardaş diye bir şarkı dinliyor. yazın youtube a dinleyin anasını satıyım. ne kadar ezik insanlar bu çakma katalanlar. adam gittiği her takımda şampiyon, barcaya süper takım dediler, önüne çıktı onlarda arada kaynadı kimse kusura bakmasın. bu adam zaten alacaktı bu kupayı.

seneye inşallah reale gider, her barca maçındada çakar çakar geçer. sizde ahmet çakara dönersiniz.

aks111 dedi ki...

Yani şimdi burda inter in attığı 3.gole ofsayt demek pique nin nou camp ta attığı gole de ofsayt demektir herhalde.Aynı pozisyon 2 side.Sanki bayern fiorentina maçındaki gibi açık bi pozisyon gibi yorum yapılmış.Yan hakemin o pozisyonları doğru süzmesi neredeyse imkansıza yakındır yavaş çekimde falan izlemiyolar sonuçta.Adamlar 3-1 öne geçmiş herhalde çekilcekler geriye neden risk alsınlar 3-1 yeterli diye düşündüler ve doğruda düşünmüşler.

Adsız dedi ki...

şu çakma katalanları kudurtması oynattığı futboldan çok daha fazla zevk veriyor orası kesin. madrid için doğmuş bu adam.

Ferhat dedi ki...

Bu adamın ukalalığı bir çoklarına sevimli geliyor o yüzden oynattığı rezil oyunu büyük bir marifet gibi öven de çok.Bir yerde okudum elemann biri güzel yazmış.Aşağı yukarı şöyle diyo; "Millet bu adamın narsist açıklamalarına o kadar alışmış ki adam bir arkadaşına kavede çay ısmarlasa "üff be ne soktu lafı!" diye haykıracak bir sürü şakşakçısı var." Aslında Morinho hayranlığının özeti bu.

Belki de şu an en iyi taktisyendir dünyada ama yine de göze güzel gelen bir oyun oynatmaz genelde.Bir de bunlara adamın narsist tavırları eklenince iyice çekilmez bir adam olup çıkar.Oynattığı sıkıcı oyunla ve taktiksel hamleleri ile finale kadar geldi ama adamın derdi ego mastürbasyonu.Ona-buna sataşmaktan büyük haz alıyor.Aynı magazin programlarında birbirine laf çarptıran tipler gibi bir ona laf yetiştiriyor bir buna.

Kupayı Inter alırsa/alamazsa yine patlak dondan çıkar gibi mikrofonlardan birilerine saydırmaya başlar.Takımın oynadığı korkak oyuna bile eyvallah ama takımımın başarısının önüne geçen bu adamın tavırları yüzünden Inter'lilere Allah sabır versin.Balotelli bir bu iki.Van Gaal de bunun kadar kibirli ve milletle sataşmayı seven bir adamdır ama adam yine de güzel futbol oynatıyo.Yani Bayern'i destekliyorum.Ben bu finalde kibirli olupta güzel oynatandan yanayım.Kibirli olup da hem çirkin oynatıp hem de zeytin yağı gibi üste çıkandan yana değil.Güzel futbol oynatıyo diyene de birşey diyemem herkesin güzel tanımı farklı olabilir ama Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde ilk yılında puan rekoru kırarak takımı şampiyon yaptığında takım tam 11 defa 1-0 kazanmış ve 18 maçta da 1 golden fazlasını atamamışsa Morinho'nun oynattığı futbolun benim güzel futbol kriterlerime uymadığını ve izlediğim futbolun sıkıcı olduğunu kağıt üstünde ispatlama adına bu adamın azılı bir 1-0'cı olduğunu istatistiki olarak söyliyeyeyim.(Sakın Ferguson'un "İstatistik mini eteğe benzer bir çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni saklar" lafıyla ayar vermeye çalışmayın.Genel olarak ne demek istediğimi anladınız.)

Morinho iyi bir taktisyen ama defansif oynatan bir adam.Ve istisnai bir iki maçı haricinde sezonu hep sıkıcı oyunla geçiren bir adam.Umarım pozitif oynayan Van Gaal kazanır.

Adsız dedi ki...

Katalanlar çaka çaka o kadar acıtmışki canınızı millete çemkiriyorsunuz bulduğunuz ilk fırsatta. Yukarıdaki adsıza diyorum.

http://tinyurl.com/32pco42

Tavsiye ederim, acıyı azaltır...

-Batman-

AFO dedi ki...

@Ferhat,

"İstatistik mini eteğe benzer bir çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni saklar" (Ferguson). Sakın yapmayın dediüin için bir an korktum, yazmasam mı diye düşündüm aslında...

Bu kadar düz mantıkla birşey ispatlayamazsın. Birincisi göze hoş gelen futbol bol gollü futbol demektir diye birşey yok. Mesela ben, daha çok futbolun mücadele yönünü ön plana çıkaran taktik ağırlıklı maçlardan hoşlanıyorum. Ayrıca maçın 1-0 bitmesi, o maçın az pozisyonlu geçtiği anlamına da gelmez.

Ferhat dedi ki...

@AFO

"Birincisi göze hoş gelen futbol bol gollü futbol demektir diye birşey yok..."

Öncelikle kimsenin güzellik tanımına bir itirazım yok.O yüzden...

"Güzel futbol oynatıyo diyene de birşey diyemem herkesin güzel tanımı farklı olabilir ama Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde ilk yılında puan rekoru kırarak takımı şampiyon yaptığında takım tam 11 defa 1-0 kazanmış ve 18 maçta da 1 golden fazlasını atamamış..."

Sen mücadeleden, taktiksel hamlelerden falan hoşlanıyorsun ben de rakip sahaya su gibi akan bir hücum takımını seviyorum.Barcelona,Arsenal,Bordeux vs. gibi.Açıkça bir sezonda kaç gol atıldığı önemli değil hepsi kağıt üstünde kalır ama anlayış önemli o yüzden bol gol aslında amiyane bir durum göstergesi.Yani istatsikten kastım biraz da bu yani bol gollü maçlar takımın 100 gol barajını aştığı veya namağlup şampiyon olduğu sezonlar.Şahsen kendi takımımın 1-0 larla ligi bitirmesine katlanamam.Ben bol gollü maçları ve güzel hücumları seven herhangibir tribün adamıyım.Antrenörün taktiklerini oyuncu değişikliklerini değil ne kadar pozisyona girmişiz, o hafta kaç gol atıp kaç yemişiz ona daha çok dikkat ederim.O yüzden benim güzellik anlayışım beni bağlar başkasınınkine o güzel değil derim ama herkesin güzellik anlayışı öznel bir çıkarım olduğundan bir şey diyemem.

Ben gibi düşünen de sen gibi düşünen de çoktur ama eminim Chelsea taraftarının çoğunluğuna sorsak Ancelotti Chelsea'si mi Mourinho Chelsea'si mi daha iyi diye eminim çoğunluk Ancelotti der.Yine de Mourinho'yu de beğenenler vardır.