2 Haziran 2010 Çarşamba

2010 ROLAND GARROS: FAVORİLER DÖKÜLÜYOR

















Dün bir tarih yazıldı Roland Garros'da. Roger Federer'in Grand Slamlerdeki kesintisiz yarı final serisini İsveçli Robin Söderling 24. maçta bozdu. İsviçreli 24 Grand Slam sonra ilk kez yarı final göremedi. Pazartesi günkü yazdığımız yazıda, kendisini inanılmaz şekilde geliştirmiş olan Söderling'in geçtiğimiz yıla oranla çok daha farklı oynadığını ve Federer'den en az 1 set alacağını düşündüğümüzü söylemiştik. Maçı aldı gitti İsveçli. Roger Federer'in tipik, karşı taraftar sert direniş gelince puanları erken bitirmek için riskli vuruşlar yaptığı ve beklenmedik hatalara yol açtığı performansı yine tekrarlandı. Geçtiğimiz yıllarda Rafael Nadal ve Juan Martin Del Potro'ya kaybettiği finalleri böyle kaybetmişti. Söderling'e de böyle kaybetti. Rakibi ilk seti kaybetmesine rağmen agresifliğinden hiçbir şey kaybetmedi, hep oyuna bağlı kaldı ve kortun diğer tarafında her puanda büyüdü adeta. 2. setin sonunda Federer'i 2-0 öne geçirecek bir puan var ki ömre bedel bir puandı. Onu alıp maçın gidişatını döndürdü Söderling. Maçı kazandığı dördüncü setin sonlarında servislerinin hızı 225 kilometreyi zorluyordu. Ama bence asıl başarıyı İsviçrelinin kullandığı servisleri mükemmel çevirmesi ve bu topların tümünü servis atma hareketini bitirip yere inen Federer'in ayaklarının dibine vurmasın borçlu. Onun servis sonrası toparlanıp oyunu kontrol etmesine hiç izin vermedi. Bugüne kadar 12 kez karşılaşmıştı 2 tenisçi ve Federer tümünü kazanmıştı. Bu net üstünlüğe de son verdi Söderling. Geçtiğimiz yıl da aynı turda Rafael Nadal'ı mağlup etmişti. Bu sene de Federer.

Maç sonunda Eurosport yorumcusu Mats Wilander, yağmurlu havaya atıf yapıp, "hava şartları böyle giderse Söderling turnuvanın favorisi ama güneş açarsa Nadal 1 adım önde" dedi. Meteoroloji hava açacak diyor. Söderling'in yarı finaldeki rakibi Çek Thomas Berdych. Rafael Nadal bugün vatandaşı Almagro'yla oynuyor. Onu geçerse yarı finalde Novak Djokovic-Jurgen Melzer maçının galibiyle yarı finalde kaşılaşacak. Nadal'ın Söderling'den geçtiğimiz yılın rövanşını alma şansı var. Fransız seyircisinin pek sevmediği Söderling işi inada bindirirse müthiş bir maç izleyebiliriz. Bu ikilinin geçmişte pek iyi anıları yok.



Bayanlar tarafında Ju-Ju ve Caro turnuvaya veda ettiler. Çeyrek finalin en genç ismi 19 yaşındaki Wozniacki, en yaşlı ismi 29 yaşındaki Schiovane'ye 2 sette mağlup oldu ki İtalyan tenisçi maçı baştan sona üstün götürdü. Yarı finaldeki rakibi Rus Elena Dementieva olacak. Diğer tarafta Justine Henin, Avustralyalı Samantha Stosur'a müthi bir maç sonrası 2- mağlup oldu. Stosur, Serena Williams ile oynayacak . Çeyrek finalin diğer maçı Jelena Jankovic'le erkek ve bayanlarda sonr 8'e kalan tek seri başı olmayan tenisçi Kazak Yaroslava Shvedova.

















Tek erkeklerde Nadal-Söderling finalinin müthiş olacağı belli. O maçın kazananı kim olur zor tahmin ama Nadal daha yakın olacatır. Tek bayanlarda işler karışık. Serena Williams 2 hafta önce Jelena Jankovic'e mağlup oldu Roma'da. Bir daha karşılaşabilirler. Öte yandan Dementieva finalde Serena'nın karşısına dikilirse müthiş maç izleriz, Jankovic karşısına çıkarsa kupayı alabilir. Schiavone de tetikte bekliyor. Tabii Henin'ı evine göndeeren Stosur bugün de bir sürpriz yapabilir. O tarafta işler karışık...

Williams-Stosur ile Jankovic-Shvedova maçları bugün TSİ 15:00'de, Nadal-Almagro ile Djokovic-Melzer maçları onların ardından oynanacak.

2 yorum:

meinkissen dedi ki...

nadal soderling arasinda bi de 2009'da oynadiklari roma'daki mac var.. cizgiye düsen bi top yüzünden roma'yi yakiyodu Söderling:

http://www.youtube.com/watch?v=3CnX6k0snxA&feature=related

QuaresmA dedi ki...

bayanlarda banko stosur, plase schiavone.

erkeklerde nadal-soderling finali hakkında çok kesin konuşmuşsun ama nadal'ın almagro karşısında zorlanacağını düşünüyorum. finale kalırsa da soderling yer nadal'ı.