4 Haziran 2010 Cuma

EMEKLİ VE ÇÖMEZ


















Dünya Kupası'nda mücadele edecek 736 futbolcu arasında İngiltere kadrosunda bulunan emektar David James en yaşlı futbolcu durumunda. Onu az bir farkla Twente ile bu sezon şampiyonluk yaşayan Sander Boschker izliyor. Danimarka kadrosunda bulunan Ajax'lı Christian Eriksen ise en genç oyuncu durumunda.

David James 1 Ağustos 1970 doğumlu. Portsmouth kalecisi yaş sıralamasında ikinci olan, Hollanda milli takımının üçüncü kalecisi Boschker'den 3 ay daha yaşlı. Güney Afrika'da mücadele edecek en yaşlı ilk 4 ismin tümü kaleci. Kaleci dışındaki mevkilerin en yaşlı oyuncusu ise 37 yaşındaki Meksikalı Cuauhtémoc Blanco. Hani şu 2 kişi bastırdığı zaman topu ayaklarının arasına alıp zıplayarak yaptığı ve bizzat ismiyle anılan Cuauhtemiña hareketinin sahibi Blanco. Artık sırf bu hareketi dünyaya göstermek için mi alınıyor kadroya bilmiyorum. Roger Milla, Dünya Kupası tarihinin en yaşlı oyuncusuydu. 28 Haziriran 1994'de Rusya karşısında, kariyerinin son Dünya Kupası maçına çıktığında 43 yaşından 39 gün almıştı. Kamerun turnuvaya veda etmiş olmasına rağmen Milla o maçta 6-1 mağlup olan takımının tek golünü çakmıştı. Kupanın en yaşlı oyucuları listesi aşağıda.















James'den 21 yaş genç olan Danimarkalı Christian Eriksen ise kupanın en genç oyuncusu. 22 gün farkla, Kamerunlu, Cotonsport Garoua takımının forveti Vincent Aboubakar onu izliyor. Paul Le Guen'in takımının en gençler listesinde 1 oyuncusu daha var. Schalke 04 oyuncusu Joël Matip. O da 18 yaşında. Kupa tarihinin en genç oyuncusu Kuzey İrlandalı Norman Whiteside'dı. Whiteside, 1982 İspanya Dünya Kupası'nda, 17 haziran 1982 tarihinde Yugoslavya karşısına çıktığında 18 yaşından 41 gün almıştı. Pelé de 1958'de Brezilya takımında forma giyerken Eriksen'den daha gençti. 18 yaşından 249 gün almıştı. Aşağıda liste de kupaın en genç oyuncuları.

Hiç yorum yok: