5 Temmuz 2010 Pazartesi

ONE DAY, ONE ROOM


















House MD'nin tüm bölümlerini bitirdikten ve kafanızdaki her şeyi oturttuktan sonra başa dönüp tekrar izlemenizi tavsiye ederim. Ya da en azından bazı dönüm noktası bölümleri. Diziden aldığınız zevk katlanıyor ve ilk izleme sırasında ağzınızın açıklığı sebebiyle kaçırdığınız bir dolu nokta görüyorsunuz. Misal 6. sezon finalinde, göçük altındaki konuşmanın anlamını, 1x21'deki Three Stories'i izlerken daha net anlıyorsunuz. Ayrıca bu dizinin psikiyatri seanslarında kullanılacak onca bölümü olduğunu da keşfediyorsunuz. Aşağıdaki quote da o bölümlerden birinden. Enfes, 3x12'deki One Day, One Room bölümünden.

House: We are selfish-based animals crawling across the earth, but 'cause we've got brains, if we try really hard, we can usually aspire to something that is less than pure evil.

(Bizler dünya üstünde sürünen bencil hayvanlarız, ancak beynimiz var, eğer gerçekten çabalarsak, şeytani olandan daha az zararlı şeyler yapabiliriz)

7 yorum:

felix mourinho dedi ki...

three stories ne bölümdür be. hele o house'ın "neyse ki zaman izafi bir kavram" dedikten sonra hikayelerin geçişi, house'ın durumu ve tabii ki carmen electra...

Adsız dedi ki...

sezon finalleri haricinde felix mourinho'nun da dediği gibi en iyi bölüm three stories ikincisi de budur. iyi ki house var.

Gand dedi ki...

yürrü be house!

outlaw dedi ki...

bir doktordan - olmadi bari tip ögrencisi olsun - house'un ne kadar gercekci olduguna dair bir yorum duymak isterdim...

siyaset bilimci olunca mesela kurtlar vadisi biraz gülünc oluyor da... (yok, yok, karsilastirma yapmadim... o kadar öküz ben bile olamam...)

nebuchadnezzar dedi ki...

bu dizi bitmesin... walla artık trakeosteami bile yapabilirim duruma geldim... birkaç adam House üzerine kitap yazmış... ama fazla izleyip hastalık hastası olma şansınız yüksek... ama züper bir dizi... kırılma anları ise dizi tutan seyirciden kopmamasını sağlayan bölümler... umarım devam eder, etmez ise tekrar tekrar izleyecez... :D

ugur dedi ki...

denemeye değer görülüyo

nebuchadnezzar dedi ki...

bu arada ya hepsi rüya çıkarsa ya da Wilson onun ikinci kişiliği ise... herşey uydurma ise... ????