28 Ağustos 2010 Cumartesi

RICKY VAN WOLFSWINKEL


















Utrecht eyaletinde doğmuş büyümüş bir genç Van Wolfswinkel. Bizim mahallenin çocuğu anlayacağınız. 2002'de 13 yaşındayken, yine Utrecht yakınlarındaki Apeldoorn altyapısına girdikten sonra 2008'de Vitesse'ye transfer oldu. FC Utrecht onu geçtiğimiz sezon başı renklerine bağladı. Geçtiğimiz günlerde yazdığımız Temel ve Harç yazısının en sonunda ondan kısaca bahsettik. Geçtiğimiz sezonun ilk maçında RKC deplasmanında 1-0 galip gelinirken sezonu açtı. Ardından Twente ağlarına 2 gol birden yolladı. Sonrası sessizlik. FC Utrecht'in Aydın Yılmaz'ı olma yolunda ilerliyordu. Sezon boyu ortalıkta görünmedi. Derken sezon sonunda Avrupa Ligi play-off maçlarında canlandı. oynanan 4 maçta rakip ağlara 4 gol bıraktı ve takımı Avrupa'ya taşıdı. Bu sezon geçtiğimiz sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Ligde de Utrecht'in sırasıyla 3-1 ve 3-0 kazandığı maçlarda 4 gole imza koydu. İlk hafta Feyenoord deplasmanında 1 golü var. FC Utrecht'in AvrupaLigi'ne kaldığı toplam 6 maçta 6 golü var. Bu demektir ki bu sezon oynadığı 9 maçta 11 gol göndermiş ağlara. Henüz 21 yaşında. Avrupa Ligi'nin en izlenesi gençlerinden birisi olacak. Utrecht kulüp tarihinin Avrupa kupalarındaki en golcü ismi oldu Celtic karşısındaki hat-trick ile. Unvan 5 golle Stefan Tanghe'deydi. Ruud van Nistelrooy'dan beri boş olan "son vuruşçu golcü" kontenjanı için giderek ismi daha yüksek sesle zikredilmeye başlandı.

Utrecht 4-0'lık galibiyetle kulüp tarihinin en farklı Avrupa kupaları galibiyetini de egale etti bu arada. Daha önce 15 Ekim 2003'te MSK Zilina, 16 Eylül 2004'te, Djurgårdens IF 15 Temmuz 2010'da FK Tirana'yı aynı skorlarla mağlup etmişti takım. Ayrıca Avrupa kupalarında üstüste 3. maçını da kazanarak ve bu maçlarda gol yemeyerek üst düzey bir performansa imza attı.

Bu senenin Sinderella hikayesi bizim Utrecht olur mu?

2 yorum:

Reyes dedi ki...

Dries Mertens hakkında da yazı bekliyoruz :) Van Wolfswinkel ile birlikte Utrect'in taşıyan isim olarak tanıyorum sadece.

Adsız dedi ki...

sindirella hikayesi dedin abi 4 yedi eski hikayeden :) gene blogun kötü şansı iş başında heralde.