28 Kasım 2010 Pazar

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-48




















Dun oynanan Manchester United-Blackburn Rovers macinda takiminin 5 golune imza atan Dimitar Berbatov Ingiliz futbol tarihinde bunu basaran ilk yabanci futbolcu oldu. Daha once 3 oyuncu daha ayni macta 5 gol atmisti ama bu oyuncularin tumu Ingilizdi. 4 Mart 1995'te Manchester United'in Ipswich Town'i 9-0 maglup ettigi macta 5 gol atan Andy Cole rekoru ele gecirdi. Bu mac ayni zamanda Premier Lig tarihinin en farkli galibiyetidir. 19 Eylul 1999'da Alan Shearer Newcastle United'in Sheffield Wednesday'i 8-0 maglup ettigi macta 5 gol atti. Son olarak Jermain Defoe gectigimiz sezon Tottenham Hotspur'un Wigan Athletic'i 9-1 maglup ettigi macta 5 gol atmis ustelik bunlarin tumunu tek devrede kaydetmisti. Bulgar oyuncu Berbatov bu basariya ulasan ilk yabanci oyuncu oldu.

10 yorum:

mustafa dedi ki...

"19 Eylul 1999'da Newcastle United'in Sheffield United'i 8-0 maglup ettigi macta 5 gol atti." bcü5olü kimin attığı yazmıyor. Tabi newcastle olunca akla gelen ilk isim alan shearer..

Adsız dedi ki...

newcastle 5 gol atan oyuncunun adını yazıdan öğrenemedik :( shearer olsa gerek?

turhanatakan dedi ki...

sanırım alan shearer yazmayı unutmuşsunuz:)

kolay gelsin.

MaX CadY dedi ki...

Newcastle United'ın yendiği takım Sheffield Wednesday, golleri atan da Alan Shearer imiş.

Flying Dutchman dedi ki...

newcastlein golunu atan oyuncu kimmis arkadaslar onu goremedim ben

Flying Dutchman dedi ki...

dutchman newcastleli oyuncuyu unutmussun

Flying Dutchman dedi ki...

shearer sanirim unutulmus

MaX CadY dedi ki...

Okuyucular tarafından uyarılmaya neden bu kadar taktığını anlamıyorum. Herkes birbirinden bihaber yazıyor sonuçta onları. O kadar rahatsız oluyorsan bir tanesini yayınla hepsini değil. Ya da hatayı düzelt hiçbirini yayınlama. Eksik bişey görünce söylemeyelimmi yani? Bir de aklınca dalga geçmeye çalışıyorsun.

Flying Dutchman dedi ki...

@Max Cady

Ben onaylama kisminda gordugum her seyi uslup kotu degilse yayinlarim

Burasi benim blogum, insanlarin bir yazinin icerdigi fikir disinda unutulmus ve okundugunda asagi yukari ne oldugu anlasilan bir kisma takilip sadece ve sadece bunu yazmak icin yorum birakma davranisiyla dalga gecmekte sonuna kadar serbestim, bu asagi yukari yanlis yapilan her yazida oluyor, burada yazilanlar OSS sinavindaki "asagidaki cumlede eksik olan kisma hangisi gelirse cumle anlamini kazanmis olur" sorularinin cevaplanma yeri degil. Bunu bir tarafa koyalim, cunku simdi bu yazdiklarima gelecek muhalefet bu iddiamin uzerinden isleyecek, islemesin, zira bunu yapanlara ciddi sekilde bir elestirim yoktur, hatta yazdiklarimi da sirf "aklimca" aydinlatmak icin yazdim

Ha ama ben 4 tane ardi ardina ayni sekilde yazilmis yoruma takilirim, birincisi ortada bir dalga yok, yorumlari birbirinizden habersiz yazdiginizi anlamayacak kadar zeka geriligi olan bir adam olsam bilgisayarin acma tusunu bulana kadar 2 yil gecirmis olurdum. Burada ortada ne bir dalga var ne baska bir kucumseme, ortaya cikan duruma esprili yaklasim var.


Dolayisiyla eger bu espriye ciddi yaklasacaksan, ben de ciddi dilden konusup yukaridaki ikinci paragraftaki gorusu ortaya koyarim, yok eger degilse o espriye takilmamak lazim. Cunku dedim ya sen nasil o yaziyi gordugunde "vay be bizimle dalga geciyor"a ulasiyorsan ben de "bu bilgi veren yazida bula bula ayan beyan kim oldugu belli olan eksikligi mi buldunuz"a ulasirim gereksiz tartisma yapariz. Ama gerek yok, herkes rahat olsun, bizim de amacimiz o

coolasfcuk dedi ki...

shearer muhabbeti geride kaldıysa, berbatov'un hat-trick golü, sezonun golü belki de, izlenmeye değer.

http://rutube.ru/tracks/3817829.html?v=c82946eb11d35081dcf27e6074c1a23a&autoStart=true&bmstart=0