8 Aralık 2010 Çarşamba

2010 DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONASI-1

















Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Dünya Kulüpler Şampiyonası Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Kıtalarının şampiyonları olan Internazionale, Internacional (bu 2 benzer isimli takımın finalde karşılaşması bekleniyor), Pachuca, Seongnam Ilhwa Chunma, TP Mazembe, Hekari United ve ev sahibi Al Wahda, finali 18 Aralıkta oynanacak kupa için Abu Dabi'de mücadel edecekler. Şu anda devam eden mücadelede Al Wahda-Hekari United karşısında 2-0 önde ve maçın 63. dakikası. Bu maçın galibi Seongnam Ilhwa Chunma ile oynayacak ve oradan gelecek takım da yarı finalde Inter'in rakibi olacak. Tablonun alt tarafında ise 10 Aralıkta TP Mazembe ve Pachuca karşı karşıya gelecek ve bu maçın galibi Internacional karşısına çıkacak diğer yarı finalde.

Hekari United bu turnuvanın en ilginç temsilcisi çünkü ilk kez Okyanusya'nın en büyük kulüp turnuvası olan Okyanusya Şampiyonlar Kupası'nın galibi bu kupaya davet edildi ve ne tesadüftür ki 2009-10 şampiyonu büyük bir sürpriz sonucu Papua Yeni Gine temsilcisi, kadrosunda Fiji, Solomon Adaları ve Papualı oyuncular bulunan (ki bunlardan birisi FM oyununun sürprizlerinden Henry Fa'arodo) Hekari United oldu. Öyle ki kupayı ilk kez Avustralya ve Yei Zelanda'nın dışında bir takım kazandı. Takım 2003 yılında amatör olarak kurulmuştu ve şu anda da yarı profesyonel olarak faaliyetini sürdürüyor.

Bir not düşelim, Galatasaray, 2000'de düzenlenen ancak 2005'e kadar es geçilen bu turnuvanın 2001 versiyonunda yer almak için, UEFA ve Süper Kupa şampiyonu olarak ilk başta davet edilmiş ancak turnuva iptal edilmişti. Bu hadise ve Galatasaray Store ile ilgili yazı için buyurun.

Temsil Meselesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hakkari united, rüyalarım gerçek oldu

Adsız dedi ki...

tüh, bizim hakkari united yenildi galiba