8 Aralık 2010 Çarşamba

GREGORY HOUSE ANAYASASI part III















by Gand

2. sezon finali, No Reason'dan....

- Sistem karşıtıymışsın gibi davrandın. Asi biri gibi davrandın. Kurallardan nefret etmek istedin. Fakat yaptığın toplum kuralları yerine kendininkileri kullanmaktı. Güzel ve basit bir kural. Karanlık ve ıssız yolda... sözünü sakınma, gerçeği söyle. Ne olacaksa olsun. Ne olması gerekiyorsa olacaktır. Geri kalanlar korkak... yanılıyorsun. Birine aptal dememek korkaklık değildir. İnsanlar iyi olduğu için nazik ya da kibar değil. Alçakgönüllü oldukları için böyle davranıyorlar. Çünkü hata yapacaklarını ve her hareketin bir sonucu olacağını biliyorlar. Sonuçların kendi hataları olacağını da biliyorlar. Neden iyi biri yerine, kötü biri olmak istiyorsun, House?

- ...
bilgi tek başına kendisine ya da bir başkasına zarar vermez. Fikirler iyi ya da kötüdür. Fakat faydaları onlarla ne yaptığımıza bağlıdır. Sadece hareketler zarar verir.

- Senin için önemli olan tek gerçek...ölçülebilen gerçek. İyi niyetin önemi yok. Kalbinden geçenlerin önemi yok. Değer vermenin önemi yok. Fakat bir adamın hayatı... ardından dökülen gözyaşıyla ölçülebilir. Ölçemeyeceğin için... Ölçmek istemediğin için... Bunlar gerçek değil anlamına gelmez.

Yanılıyor olsam bile... hala perişan bir haldesin.

Yaşama amacının kendini kurban etmek ve bir şey kazanamamak üzerine kurulu olduğunu mu düşünüyorsun. Hiçbir şeyde amaç olmadığına inanıyorsun. Kurtardığın hayatların bile bir önemi yok. Hayatın boyunca eline bir tek iyi şey geçti... onu da lekeledin. Tüm anlamını kaybettin. Bir hiç uğruna kendini perişan ettin. Neden yaşamak istediğini anlamış değilim.

by Gand

Gregory House Anayasası Part I

Gregory House Anayasası Part II

2 yorum:

sayın onbirebir dedi ki...

Greg'in rüyası hayali halüsinasyonu da maşallah yalnız, insepşındaki elemanlar koşar koşar iş verirdi adama

Adsız dedi ki...

o rly?