5 Mart 2011 Cumartesi

CM EFSANELERİ 7: JONAS LUNDEN






















CM 01-02'nin dünya futboluna yaptığı en büyük katkı Kuzey Avrupa futbolunu tanıtmış olmasıdır. Nitekim Kennedy Bakırcıoğlu, Kim Kallström, Stefan Selakovic ve daha bir dolu yıldız bu oyun sayesinde dünyaya tanıtılmış ancak bir çoğu gerçek hayatta oyundaki şöhretlerine ulaşamamışlardır ki, bunların en fazla bekleneni vereni Kallström olmuş ancak o dahi oyundaki işlerinden uzak kalmıştır. İşte Jonas Lunden bu furyanın önemli temsilcilerindendir.

Lunden CM 2001-02 oyununa başlandığında 21 yaşında, İsveç'in Göteborg takımında hücum hattında, özellikle de forvet arkasında sahte 10 numara mevkiisinde harikalar yaratmaktadır. Bonservisi 300-400 bin dolara alınır. Hatta rivayet odur ki Kennedy Bakırcıoğlu, Kallström, Selakovic ve Lunden'i toplamda 1,5 milyon dolara kapatan bir oyuncu 10 yıl boyunca ortada kupa bırakmamıştır. Lunden özellikle Kuzey Avrupa takımlarına müthiş uyum sağlar. Örneğin Dundee'yle İskoç Ligi'nde şampiyonluğu kazandığım yıllarda takımın dinamosudur. Gelin görün ki gerçek hayattaki Lunden için işler iyi gitmemiştir. Hatta öyle tersine gitmiştir ki, forvet arkası ve hatta forvet olarak kariyerine başlayan Lunden, bugün 30 yaşındaki bir defans oyuncusudur. Göteborg sonrası yine İsveç'te Elfsborg takımında top koşturmuş, ardından da 2006 yılında GAIS'e transfer olmuştur ve hala bu takımdadır. İsim yaptığı yıl olan 2001 yılında İsveç milli takımının formasını giymişyir ama o kadar. Sanal alemde takımdan takıma, başarıdan başarıya koşan adam, gerçek hayatta ülkesinden dışarı bile çıkamamıştır. Kariyerinin sonuna kadar da çıkamayacaktır yüksek ihtimalle.


CM Efsaneleri 1: Maxim Tsigalko
CM Efsaneleri 2: Kurniawan
CM Efsaneleri 3: Sergey Nikiforenko
CM Efsaneleri 4: Temur Altunhan
CM Efsaneleri 5: Peter Prospar

CM Efsaneleri 6: Anatoli Torodov

5 yorum:

Adsız dedi ki...

adamın üstündeki formadaki reklamların haddi hesabı yok

Gençay Ergez dedi ki...

FM 2005'te Beykozspor'dan alınan Serkan Gedik bir de Sercan Ermiş vardı sanırım onlarda yok ortalarda..

Sergey Krivets'de FM 10 efsanesi olacak gibi, 2010'da kendisini BATE Borisov'dan alıyoduk ufak bir meblağ karşılığı ve deli paraya satıyorduk. Sezon başında Lech Poznan'a transfer oldu ama ses seda yok reelde...

Unknown dedi ki...

evet serkan gedik sol forvette turkısh legend modundadır ama insan üstü olanlar Jose Julıan de la cuesta , Toledo , Richie partridge dir eski duyguları açığa çıkardığı için FD ye teşekkürler (:

realmrxa dedi ki...

Bu seri devam etmeli.Çok beğendim.

realmrxa dedi ki...

Bu seri devam etmeli.Çok beğendim :)