2 Mayıs 2011 Pazartesi

KANARYALAR PREMIER LİG'DE















Futbolda dün yok bugün var. Tarih 8 Ağustos 2009. 50 yıl sonra İngiltere futbolunun üçüncü kademesi League One'a düşen Norwich City sezonu açıyor. Rakip Colchester, 22. dakikada durum 4-0 Colchester lehine. Sahaya bir baba ve oğlu atlıyor. Ellerindeki 2 kombineyi 22 dakika boyunca kullanıyorlar ve yırtıp teknik direktör Bryan Gunn'ın suratına atıyorlar. Maç 7-1 bitiyor. Takım tarihinin en ağır iç saha yenilgisini alıyor. 1 hafta sonra Bryan Gunn kovuluyor. 1992-93'te Manchester United ve Aston Villa'nın arkasında Premier Lig üçüncüsü olan bir takım o hale düşen. Dün yok bugün var diyoruz futbolda.

















1997 Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund ile şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi madalyasını boynuna takan ilk Britanyalı olan İskoç Paul Lambert geliyor göreve. Hikaye yeniden başlıyor. Norwich talihini döndürüyor. Ligin ikinci yarısında Colchester'e gidip 5-0 kazanıyorlar. 7 yiyerek başladıkları sezonu şampiyon tamamlayıp Championship'e dönüyorlar.

15 dakika önce Portsmouth deplasmanında Kanadalı Simeon Jackson'ın golüyle 1-0 kazandı Norwich City. Üçüncü Cardiff City evinde Middlesbrough'ya 3-0 mağlup olunca, Norwich 1 maç kala takipçisiyle puan farkını 4'e çıkarıp QPR'in ardından Premier Lig vizesi alan ikinci takım oldu. 20 ay önce taraftarlarına üçüncü lig kombinesi yırttırıyorlardı. Bugün Premier Lig kombinesi aldıracaklar. Ne dedik...

Kombine İmha Ekibi: Norwich City

1 yorum:

Adsız dedi ki...

norwich'i 7-1 yenen colchester'in hocası paul lambert idi.