11 Ağustos 2009 Salı

KOMBİNE İMHA EKİBİ: NORWICH CITY



















Geçen sezonun ilk maçını hatırlarım. FC Utrecht sezonu açmış, biz tribünlerdeyiz, ilk hafta son şampiyon PSV'yi konuk ediyoruz. Kazanıp sükseyle başlayacağız ya sezona, 25.000 taraftar tribünlerde. Başladık sükseyle, 5 tane yedik PSV'den. Maç yazısı buradadır, o kara güne dönmek isteyenler için. Maç yazısı dediğim de yenilginin şaşkınlığı ile yazılmış iki küçük paragraf. Maçı 5-1 kaybettik ve ben durum 5-0 iken 88. dakikada stadyumu terkettim. Avrupa'da bir kombine sahibi olarak girdiğim ilk maçta 5 tane golü kalemde görüp boyumun ölçüsünü aldım ve eve doğru yola koyuldum. Evde eşime "şu kombineyi marktplaats'da satsam mı?" diye sorduğumu hatırlarım. Sezon açılışında hezimete uğramış kombine sahibi taraftarın kombineyle olan düellosu inanılmazdır. Kombineye evirip çevirip bakar, acaba bana bu sezon daha neler çektireceksin diye. Zaman zaman yırtıp atmak ister onu. İşte bazen o isteğe karşı koyamaz insan. Norwich City'li bir baba oğul da cumartesi günü karşı koyamamışlar belli ki.

Geçtiğimiz sezon Championship, yani İngiltere futbolunun ikinci kademesinden üçüncü kademeye düştü Norwich City. 1992-93 sezonunda ligi Manchester United ve Aston Villa'nın arkasında üçüncü sırada bitirip, tarihlerine ilk kez UEFA Kupası'nda mücadele etme hakkını kazandıktan 16 yıl sonra geldikleri yeri görmek üzücü. Premier Lig'de son olarak 2004-05 sezonunda mücadele ettiler ve sonrası hep aşağıya giden bir yol oldu. Geçtiğimiz yıl lig bitmeden League One yoluna çıkmayı garantilediler. Ancak takım neredeyse 50 yıl sonra İngiliz futbolunun üçüncü kademesine düşmesine rağmen tekrar Championship'e dönme konusunda bir çok kesimce favori olarak gösteriliyordu. Cumartesi günü bu yolculukta otoriteleri ve taraftarları memnun etmek için Carrow Road'da Colchester United'ı konuk ettiler. Tribünlerdeki 22.000 taraftar onlardan galibiyet bekliyordu. Sonuç?
















Norwich City 107 yıllık kulüp tarihinin, en ağır iç saha mağlubiyetini aldı. Colchester'a 7-1 mağlup oldular. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde durum Colchester lehine 4-0 olmuştu bile. O anda da sahaya isimleri halen açıklanmayan bir baba-oğul Norwich'li taraftar atladı. Sezon başında 350 pound saydıkları kombineleri yırtıp İskoç teknik adam Bryan Gunn'ın suratına çarpmışlar. Tabi hemen güvenlik görevlileri baba-oğulu sahanın dışına almış, büyük ihtimalle de bir daha ömür boyu Carrow Road'a giremeyecekler ama hadisenin etkisi büyük oldu. Zaten bir çok taraftar da skor 4-0'a gelince stadyumu terkettiler. Geri kalanlarda 7 gollük bu tarihi mağlubiyet sonrası yönetimdeki herkesin istifasını isteyen protestolarda bulundular maç boyu ve sonrası. Resimlerden görüldüğü gibi oyuncular da kombine imhacılarından nasibini almış. 50 yıl sonra üçüncü lige düşen Norwich City'nin sezon açılış bilançosu. Kalede görülen 7 tane gol, sahaya atlayan ve tutuklanan 2 taraftar, küçük düşürülen bir teknik direktör, maçı yarıda bırakıp giden binlerce taraftar ve giden 700 pound....Daha iyisi olamazdı...

7 yorum:

varol döken dedi ki...

kombine dediğin şey plastik kart değil mi, nasıl yırtılıp atılıyor?

Flying Dutchman dedi ki...

ne bileyim abi o benim de aklıma geldi, ama işte büküp müküp ikiye bölmüşlerdir ben bir kere atm kartına yapmıştım :)), makas vardır belki yanlarında

ripped off diyor İngilizler, ben anglosaksonun yalancısıyım...

Çetin Cem dedi ki...

öfkeli ingiliz, hem de 22 dakkada dört gol yemiş öfkeli ingiliz, ejderhanın boynunu kırar gerekirse yahu, siz plastiğin hesabındasınız :)

lembo dedi ki...

@fd

formaları çıkarın, çıplak oynayın diye de bağırmışlar mı?

Adsız dedi ki...

@lemb0
ASY mi 0rası :=)
yanlız abiyi kınıy0rum ve N0rwich i takibe başlıy0rum bu takım bence çıkar bu sene

Ra0ul Gast0n ESER

utku dedi ki...

aynı norviç bu gece de carling kupasında yeovili deplasmanda 4-0 yenmiş. haydi yeniden kombineye :)

Unknown dedi ki...

Aynı Norwich, 10 Ocak 2010 tarihinde oynan rövanş maçını, hem de deplasmanda 5-0 kazanarak, intikamını feci şekilde almıştır efendim. Namusunu temizlemiştir. Bir üst lige de çıkacaklar %99.