30 Ekim 2011 Pazar

KEVIN BLOM, PSV VE BÜLENT UYGUN



Dünkü Twente-PSV mücadelesi. PSV maçı 2-1 önde götürüyor. Dakika 71. Kevin Strootman'ın, Twente'li Luuk de Jong'a yaptığı hareket. Hakem Kevin Blom kırmızı kartı çıkarıyor. Skandal karar elbet, bu pozisyona verilecek sarı kart dahi tartışılabilir. Twente bu karttan sonra maçı 2-2'ye getiriyor ve PSV'nin 2 puanı uçup gidiyor. Kevin Blom meşhur, Hollanda'ya hazırlık maçı için giden Sivasspor'un PSV ile oynadığı maçta Sivasspor'dan 2 oyuncuyu ilk yarıda oyundan atan ve Bülent Uygun'un bu yüzden "embesil" dediği ve Sivas'ın kısa süre sonra oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Anderlecht maçına gönderme yaparak "Biri söyledi. Hakem Anderlecht takımını tutuyormuş, PSV hayranıymış" diye suçladığı hakem. Hollandalı bir adam, Hollanda takımları varken gidip Anerlecht'i tutmaz o ayrı mesele ama (Almanya ve Belçika sınırında yaşayanlar hariç) Blom'un PSV hayranı olmadığı, temel olarak zaman zaman çok kötü kararlar veren bir hakem olduğu dün akşam görülmüş oldu. Şu aralar Metris'te yan koğuştan cep telefonu isteyen ve kantin fişlerinin hesabını tutan Bülent Uygun'a selam olsun.

20 yorum:

footballminor dedi ki...

sayın Flying Dutchman,
eskiden yazılarınız daha çok çeşitlilik gösteriyordu.artık bir yenilenme bekliyoruz.azınlık takımları vs. gibi çalışmalar bekliyoruz.saygılarla

footballminor.blogspot.com

Flying Dutchman dedi ki...

Bu tür yazıları blogdan ziyade Hayatım Futbol'a kaydırma gibi bir plan var şimdilik. Örneğin tesadüf Azınlık takımlarına benzer bir çalışma önümüzdeki Hayatım Futbol sayısında yer alacak

onun dışında blogu elimden geldiğince güncelliyorum ama eski yazı sıklığı imkansız. Özel hayat, iş hayatı, kendime ayırdığım zaman...bir de düzenli 2 yayında yazıyorum, dolayısıyla bundan fazlasını beklemek biraz zor itiraf edeyim

admin dedi ki...

metris'e gönderme yapılan son bölüm olmamış, sırf laf olsun diye söylenmiş gibi geldi bana fd, kusura kalmayasın.

Flying Dutchman dedi ki...

Sebep?

78ers dedi ki...

Suçlu veya suçsuz, o durumdaki insanlarla dalga geçmek hoş olmamış.

admin dedi ki...

Bülent Uygun'un hakeme olan eleştirisini saçma bulabilirsin, bence de öyle ama şu an cezaevinde zor günler geçiren bir adam için "Şu aralar Metris'te yan koğuştan cep telefonu isteyen ve kantin fişlerinin hesabını tutan Bülent Uygun'a selam olsun. " şeklinde bir bağlama yapmak hoş olmamış, güzel durmamış. Net bir şekilde aşağılama var.

Flying Dutchman dedi ki...

Aşağılama var tabii, cezaevinde o adam, yüceltme yapacak halim yok.

o cezaevindeki adam orada hukuki bir süreç sonucu tutuklu bulunuyorsa ve bu adamın bu güne kadar yaptığı açıklamalardan nasıl karakterde bir adam olduğu belliyse ben onunla dalga geçerim.

Ben niye cezaevinde zor günler geçirmiyorum şu an? Sanki maç sonuçlarını etkileme iddiası ile tutuklanmak kazara olmuş bir şeymiş gibi neden zor günler geçirsin. Bir zahmet kendisi o haltları yemeden ve bu işlere bulaşmadan önce düşünseydi de dalga geçilecek duruma düşmeseydi.

Bu mantıkla kim cezaevinde zor durumda değil ki? Banka hortumlayan adam da cezaevinde zor günler geçiriyor.

Aklansın dışarı çıksın, o zaman bakarız. Bir de rica edicem sahip çıkılan adam Bülent Uygun olmasın Allahaşkına...bu ülkede sahip çıkılacak adam oysa, kapatıp gidelim dükkanı.

Ilgaz dedi ki...

sacma sapan bir yazi olmus sonu. su anda hapiste olanlarin hakli mi haksiz mi oldugu konusunda heryerde tartismalar varken, bu tutukluluk hallerinin siyasal oldugu konusunda tonla iddia varken, emniyetin bu tutukluluk surecini yanlis yonettigi ve halki yonlendirdigi 100% ispatlanmisken (gorebilen gozlere tabii), "cezaevindeki adami asagilarim" mantigi, "Bir zahmet kendisi o haltları yemeden ve bu işlere bulaşmadan önce düşünseydi de dalga geçilecek duruma düşmeseydi" cumlesi senin bu konu hakkinda coktan karar verdigini gosteriyor.

sucu ispatlanmadan insanlarin sucsuz oldugu konseptini hala anlayamamissin maalesef, hollanda gibi bir ulkede yasamana ragmen

xander dedi ki...

bence burada konu veya sahip çıkılan bülent uygun değil.suçlu veya suçsuz bunu onu henüz bile bilmiyoruz(suçlu olsa bile dalga geçmek hoş değil ya neyse).sizin mantıkla tayfur havutçu da suçlu ve içeride olan diğer herkes.bülent uygun u sevdiğimden değil sadece şu anda düşmüş olan ve henüz suçluluğu ispat edilmemiş olana karşı kurulan cümle rahatsız ettiği için yazdım bunları.

Ku.Ba dedi ki...

"Hollandalı bir adam, Hollanda takımları varken gidip Anerlecht'i tutmaz..."

Jan Mulder var, Anderlecht'in eski oyuncusu.

Flying Dutchman dedi ki...

@Ku.Ba

7 sene Anderlecht'te oynamış adam müsaade edelim de olsun :)

@xander

Tayfur Havutçu ayrı, Bülent Uygun ayrı bu 2 adamın kamuoyundaki yansımalarını biliyoruz, ayrıca ben yazdıklarımın iyi okunmadığını düşünüyorum. Açıkça belirttim "aklanırsa o zaman bakarız". Yine bu ülkenin hukuki bir sürecinin sonucu oraya düştüğünü de belirttim. Benim adama "suçlu" dediğim yok. Zaten bunu demek benim görevim de değil.

@Ilgaz

emniyetin bu süreci yanlış yönettiği % 100 ispatlanmışken lafıyla neyi kastettiğini anlamadım. Böyle bir ispat ben hatırlamıyorum. Ben senin yazdıklarından bu insanların hepsi hatalı kararla içeride anlamını çıkartıyorum. Onun dışındaki her türlü siyasi, sosyal komplo teorisi adı üzerinde komplo teorisidir. Ayrıca yine tekrarlıyorum benim yazımda o adamın suçlu olduğuna dair tek bir ifade yok.Söylediğim cümleyle de verdiğim karar yazdığım gibi o adamın hukuki bir süreç sonucu içeride olduğu ve bu işlere bulaştığıdır. Eksiği fazlası değil.

Sen benim yazdıklarımı anlayamamışsın asıl. Hala bir kişinin suçlu olduğunu iddia etmemden bahsediyorsun. Kimsenin böyle bir iddiada olduğu yok.Benim neyi anlayıp neyi anlamadığım ve Hollanda'daki yaşantım hakkında atıp tutman da senin haddin değil.

Ilgaz dedi ki...

bence sen de anliyorsun yazmis oldugun seyin haddini astigini, simdi cevirmeye calisiyorsun. "o haltlari yemeden dusunseydi" ne demek? suclu demek degil mi?

okumaktan usenmezsen sana bir suru dokuman gonderirim, hukuki olarak gerceklesen kiyimi gosteren. bu da senin gozunde ispatlamiyorsa, at gozlugunu cikarman gerek

admin dedi ki...

FD bu kadar zamandır seni takip ederim şu söylediklerine inanamıyorum, gerçekten inanılmaz.

B.U. yerine babanı koy mesela. Sana göre haksızlık ya da yanlışlık sonucu tutuklanmış, sen aynı şekilde böylece dalga geçip espri yapabilir misin? Aklansınlar yaa o zaman bakarız diyebilir misin?

Diyorsun ya adamın sicili bozuk, daha önceki hareketlerini pek kimse beğenmiyor: O zaman babanı sevmeyen bir grup insan varmış gibi düşünelim. Şartlar eşit.

"Bir zahmet kendisi o haltları yemeden ve bu işlere bulaşmadan önce düşünseydi de dalga geçilecek duruma düşmeseydi. " derken de zaten sen hükmünü vermişsin ayrıca.

Flying Dutchman dedi ki...

@Gökhan

Bülent Uygun'u bir birey olarak ele alalım, bu olayda geçmişinden bağımsız değil. Babam bir takımın hocasıysa, Görevde kaldığı süre boyunca ağzını her açtığında akıl ve mantık sınırlarını aşan sözler söylüyorsa (buna katılmayabilirsin, zaten bu benim görüşüdür, aynen oraya yazdığım dokundurmada olduğu gibi), kendi ağzıyla "bu ülkede hakemler federasyon benim dediğimi yapacak, benim dediğimi yaparlarsa her şey düzelir" diyen bir adamsa ve bunun ardından bu ülkedeki hukuki bir sürecin ardından hapise düşüyorsa ben sırf babam diye "haksız hapse atıldı" yorumlarından önce bir durup düşünürüm. Bu adamın haksız hapse atıldığı hakkında nasıl bu kadar eminsiniz ben de buna şaşıyorum.

Yukarıda da söyledim, benim orada kullandığım yediği haltlar lafı, Türk futbolunda bugüne kadarki karakteri ile ilgilidir sadece şike soruşturmasındaki rolüyle değil.

Hatta tatmin edecekse seni şöyle söyleyeyim, Bülent Uygun, soruşturma sonucu tutuklanmasaydı da ben o soruşturmadan yola çıkar onunla yine dalga geçerdim. Yani adamın hapiste olması benim yaptığım dokundurmanın aracıdır, temeli değil.

@Ilgaz

Yediği haltlar lafından ne anlaşıldığına bağlı. Bana bir zahmet bir şey gönderme. Yazının içeriği hakkında yazdığı daha birinci yorumda kişinin yaşantısına laf atan bir insanla bir şeyi tartışmakta mana görmüyorum.İçerik hakkında bir diyeceğin varsa tartışırız, yok derdin benim Hollanda maceralarımsa ona yokum.

admin dedi ki...

Ben Bülent Uygun haksız yere hapse atılmış demedim ki, nasıl böyle bir kanıya vardın anlamış değilim. Bir de eminsiniz demişsin, komik :)

Suçlu diyen sensin üstelik "Bir zahmet kendisi o haltları yemeden ve bu işlere bulaşmadan önce ..." diyerek.

Ama sorun bu da değil, sen bu adamın suçlu olduğuna kanaat getirebilirsin, biz de eşek değiliz, sen neden böyle düşünüyorsun diye soracak halimiz yok.

Ama sorun, senin henüz suçluluğu ispatlanmamış, cezaevinde tutuklu bulunan bir adam hakkında alenen dalga geçmen. Hiç hoş değil.

Neyse, temelden ayrılıyoruz. Bana göre maksadını aşadan bir sözdü o, sana göre de haklı gerekçelerin var. Burayı da 2-3 gündür takip etmekten bıktım, görüşmek üzere.

Flying Dutchman dedi ki...

uzuyor evet, ben de son kez yazayım

bazı şeyleri netleştirelim, bir daha birbirimize tekrarlamayalım

ben adama suçlu demiyorum, "haltlar yemesi" ile de suçlu olduğunu kastetmedim, o anlaşıldıysa, bizzat sözün sahibi olarak açıklayayım, onu deme amacım adamın bugüne kadar bulaştığı her türlü abuk demeç, düşünce ve çıkış içindir, ayrıca bunun içinde şike davasındaki ilişkileri de vardır...anlaşılan bu adamın cebine alıp maç sattığı iddiasnın kesin olduğuna inandığım ise o düşüncede değilim, onun ispatı yapılır ya da yapılmaz,

Sen de suçsuzdur demiyorsun eyvallah, anlaşıldı

Benim dalga geçmemin sebebi o adamın cezaevinde olması değil, B.U. aylardır orada, öyle bir maksatım olsa bunu aylar önce yapmıştım. B.U. benim için zaten eylemleriyle oraya girmeden önce ciddiye alınırlığı kaybetmiş bir adamdır. Yani yarın oradan çıksa da başka bir yönüyle dalga geçerim.Hatırlamıyorum ama yazdığı şiirle ti'ye aldığım da olmuştu.

Bu yazının içeriği zaten B.U. değil. Kevin Blom, yanlış kararı, o yanlış karardan yola çıkarak B.U'nun yaptığı bir yoruma gönderme. Son cümle benim çok kullandığım bir final üslubudur.

Umarım anlatabildim...

Sonuç olarak anlaşamamakta anlaşmak da benim için bir mesafe almaktır.

Osman dedi ki...

Bülent Uygun'dan bana ne! Ama Bir insanın geçmişinin kötü olması hayat boyu kötülük yapacağı anlamına da gelmez.Ama bence senin anlamadığın biz bu ve bunun gibi sorusturmalara Turkiye'de polis ve medya yolu ile insanlar linç ediliyor diye karşıyız. Bülent Uygun ile Tayfur Havutçu'yu aynı kefeye koymam demişsin. Allah aşkına nasıl bir garabet. Hapiste diye Bulent Uygun ile dalga geçilebiliyorsa Tayfur Havutcu'da tam da aynı sorusturma nedeniyle içeride. Ki Tayfur hakkındaki iddalar çok daha ciddi. Burası bir blog, yani senin kişisel yasam alanın. Seninle aynı fikirde olmayan gider. Okumaz. Ama nacizane fikrim bence senin anlamadığın, hatta bence anlamak istemediğin, burada insanlar(ben de dahil) senin Bülent Uygun ile dalga geçmene kızmıyor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten. İnsanlar(ki ben burayı en az 2 senedir duzenli her gun takip ediyorum) kullandığın uslup'a kızıyor. Ben bu sitede boyle bir uslup ile ilk kez karsılaştım ve rahatsız oldum.

Adsız dedi ki...

Altina imzami atarim, gerisi hikaye.Alintiladim ki tekrar okunsun.

"Aşağılama var tabii, cezaevinde o adam, yüceltme yapacak halim yok.

o cezaevindeki adam orada hukuki bir süreç sonucu tutuklu bulunuyorsa ve bu adamın bu güne kadar yaptığı açıklamalardan nasıl karakterde bir adam olduğu belliyse ben onunla dalga geçerim.

Ben niye cezaevinde zor günler geçirmiyorum şu an? Sanki maç sonuçlarını etkileme iddiası ile tutuklanmak kazara olmuş bir şeymiş gibi neden zor günler geçirsin. Bir zahmet kendisi o haltları yemeden ve bu işlere bulaşmadan önce düşünseydi de dalga geçilecek duruma düşmeseydi.

Bu mantıkla kim cezaevinde zor durumda değil ki? Banka hortumlayan adam da cezaevinde zor günler geçiriyor.

Aklansın dışarı çıksın, o zaman bakarız. Bir de rica edicem sahip çıkılan adam Bülent Uygun olmasın Allahaşkına...bu ülkede sahip çıkılacak adam oysa, kapatıp gidelim dükkanı."

Ilgaz dedi ki...

yani henke ve digerleri diyor ki "ben bu adami sevmiyorum, gecmiste yaptiklari benim sinirimi bozdu", ondan dolayi gebersin hapiste. zaten kimsenin de turkiye'deki rezil adalet sistemiyle aklanacagi ya da disari cikacagi olmadigi icin, "bak adam sucluymus" demek de cok kolay.

umarim sizin de deger verdiginiz degerler & kisiler de bir gun bu bozuk ve kotu niyetli sistemin altinda ezilirler de bizler de "altina imzami atarim", "ciksin da o zaman konusalim", "halt yemeden dusunseydi" tarzi yazilar yazariz. zira sizin anlayacaginiz tek dil bu

Barış dedi ki...

Sırf Aziz Başgan'ın koğuş kankası oldu diye genç fenerliler rahatsız olmuş Bülent Uygun'a yapılan "haklı" eleştirilerden. 13 yaşındaki kıza tecavüz edenleri savunuyor musun, "durun daha mahkeme belli olmadı, kız belki kendi isteğiyle birlikte oldu adamlarla" diye. Kamu vicdanı diye bir şey vardır ve bu adam da kamu vicdanını her anlamda yaralamış bir adamdır ki bir Tayfur Havutçu tutuklandığında "hadi canım, yok artık" derken Bülent Uygun tutuklandığında normal karşılayabilmektedir toplumun sağlıklı düşünün büyük kesimi. Haa bir de, "Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz." demiş, ne güzel de söylemiş bir büyüğümüz.