4 Kasım 2011 Cuma

HOLLANDA'NIN "AVRUPALI" GOLCÜLERİ

















Nacer Barazite, bizim 3,5 yıl önce blogda yayınladığımız ve 2018 Dünya Kupası'nı düzenleme hakkını almayı düşünen Hollanda'nın, o turnuvada düşündüğü kadronun adamlarından birisiydi. O kadroyu yaptığımızda da Arsenal altyapısında top koşturuyordu. Gunners onu 16 yaşında N.E.C.'den kapmıştı. Önce Derby County'e, sonra da Vitesse'ye kiralık olarak gönderdiler. Londra'da bu sezon başı ona kontrat önerilmedi, Rangers'la geçirdiği deneme süresi de başarılı olmayınca yarıldı adadan. Avusturya'ya yolu düştü ve 21 yaşında Austria Wien'e imzayı attı. Kariyerinin en önemli dönüm noktalarından birisi oldu bu. Takımı ligde ikinci sırada, Fas asıllı futbolcu da 5 golle krallığı kovalıyor. Ama asıl damgayı Avrupa kupalarına vurdu. Austria Wien, Avrupa Ligi G Grubu'nda ikincilik için AZ ile çekişiyor. Fas asıllı Barazite de tam 10 gol attı bu sezon bu kupada. Eğer takımı gruptan çıkabilirse bir Hollanda rekorunu kırabilir. Avrupa kupalarında 1 sezon içinde en çok gol atan oyuncu olma rekoru.

Barazite Avrupa Ligi 1. tur maçında Karadağ'ın Rudar Pljevlja takımına deplasmanda 2, içeride 1 olmak üzere toplam 3 gol attı. Ardından 2.turda Slovenya'nın Olimpia Ljubljana takımına, tümü turun ikinci maçında olmak üzere 3 gol salladı. Play-off turunda da Bundesliga'nın geçtiğimiz yıl flaş ekiplerinden olan Mainz'ı kupa dışına iten, Romen Gaz Metan Mediaş'a karşı toplamda 2 gol kaydetti. Böylece grup maçlarına 8 golle başladı. Grup maçlarında da deplasmanda Malmö'ye, dün de Avusturya'da AZ'e karşı attığı 2 gol onu 10 gole ulaştırdı. Bugüne kadar Avrupa kupalarında 1 sezonda en çok gol atan adam 2002-03 sezonunda Manchester United formasıyla 14 gol atan Ruud van Nistelrooy. 1972-73 sezonunda Twente formasıyla 12 gol atan Jan Jeuring ve 1975-76'da Ajax formasıyla 11 gol atan Ruud Geels ilk üçü tamamlıyor. Arkalarında da Barazite var ve onun altında da yine Van Nistelrooy. Yine Mancunians adına 2001-02'de 10 gol kaydetmişti. Önünde minimum 2 maçı var. En azından her ikisinde de atacağı 1'er gol rekora ortak olmasını sağlayablir ki bu onun yaşında, o kalibrede bir takımda oynayan bir futbolcu için büyük bir başarı. Aşağıda, yukarıda saydığımız listenin toplu hali var.











Peki tüm zamanlar listesi. O da aşağıda. Listede halen aktif futbolculuk yaşamını sürdüren 2 isim var. Birisi başta diğeri sonra. Dün burnunu 2 yerden kıran (takım arkadaşı Joel Matip'le çarpışmış olması daha da manidar) Klaas-Jan Huntelaar, Marco van Basten ve Bergkamp'ın 2 gol gerisinde ve toplamda 28 gol kaydetti. Van Nistelrooy bu listenin de tepesinde. 62 gol.






















2018 Hollanda İlk Onbiri
Bağlantı

Hiç yorum yok: