4 Kasım 2011 Cuma

2018 HOLLANDA İLK ONBİRİ-2


















Barazite yazısında bahsedince hafif ayrıntıya girelim dedik. O 3,5 yıl önce yazdığımız kadro ve o günlerde yaşları 16-17 arasında değişen, 10 sene sonranın oyuncuları olarak görülen isimlerin nerede olduğu. Kadroyu şurada yazmışız. Aynı şekilde gidelim.

Jeroen Zout: PSV altyapısındaydı. Hala orada ve bu sezon kiralik olarak gittiği RKC Waalwijk'ın 1 numaralı kalecisi. 20 yaşında. Eredivisie'nin tozunu yutmaya başladı.

Jeffrey Bruma: Chelsea altyapısındaydı 3,5 yıl önce. A takımla sahaya çıktı ve bu sezon Bundesliga'da Hamburg'da forma giyiyor. 19 yaşında. Yavaş yavaş geliyor.

Daley Blind: Ajax’ta forma giyiyor halen. Ondan daha fazla şey bekleniyordu şu ana kadar ama halen birkaç şansı var. Yine de halen sıfatı "Danny Blind'in oğlu"ndan öteye geçemedi.

Patrick Van Aanholt:
Bir başka Chelsea kiralık girişimi. Wigan Athletic'te Premier Lig tecrübesi kazanıyor.

Marko Matic: Listenin beklenenin en fazla altında kalmış oyuncusu. AZ'de fazla tutunamadı ve bugün Heracles Almelo forması giyiyor.

Georginio Wijnaldum: Anlatmaya gerek yok. Bu kadronun şu anda en flaş adamı. Feyenoord'un son 2 sezonki felaket halinde ayakta kalan adamlardan biriydi, bugün de PSV'nin en büyük kozlarından birisi. A milli takıma çoktan giriş yaptı bile.

Leroy Fer : O da Wijnaldum'un 1 adım gerisinde. Feyenoord çıkışlı, Twente forması giyiyor, Eredivisie'nin en önemli oyuncularından ve yine A milli oldu.

Vincent Van Der Berg: Projenin en übüyk hayal kırıklığı. Sadece 2 sezon önce Arsenal futbolcusuydu. Bugün Hollanda amatör ligi Excelsior Maaslius forması giyiyor.

Rodney Sneijder: Wesley'in kardeşi elbet. Onun gibi Ajax'ın futbolcusu, bu sezon FC Utrecht'te kiralık ve takımın en büyük kozlarından. uhtemelen seneye Amsterdam kentinde başrol kapmaya çalışacak.

Oğuzhan Özyakup: Yavaş yavaş gelenlerden. Çok konuşuldu Türkiye'de. Arsenal yedek kulübesini zaman zaman zorlamaya başladı. 19 yaşında ve Hollanda milli takımının gelecekteki en büyük kozlarından.

Nacer Barazite: Aşağıda bahsettik. En verimli sezonunu geçiriyor.

11 adam varmış 3,5 sene önceki kadroda. Bunların 10 tanesi, ülkelerinin en üst düzey liginde forma giyerken 9'u kalbur üstü takımlarda tecrübe kazanıyorlar hatta birkaçı takımlarının en önemli oyuncuları durumundalar. Tabii bulundukları durum da federasyon ve milli takım yetkilileri tarafından birebir izleniyor. Sonunda diyeceğim şudur ki, bizim de 1992 yılında Serpil Hamdi Tüzün yönetiminde Avrupa şampiyonu olan bir 19 yaş altı milli takımımız vardı. Onlara ne olmuştu? Buyurun buradan.

Sydney'den Bir Grup Şampiyon

Hiç yorum yok: