17 Kasım 2012 Cumartesi

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SANDVİÇ




















Geert Wilders ve partisi PVV'nin politik görüşünü daha önce blogda anlattık, aşağıdaki linklerden bulmak mümkün. Bugünlerde meclis gündemine futbol temalı bir sosyal olayı taşıdılar. Tabii bu tür hadiseleri hiç kaçırmamaları normal. 11 Kasım'da Rotterdam şehrinin amatör takımlarından, Pazar Ligi'nde mücadele eden RVV Kocatepe ve Neptunus-Schiebroek arasında oynanan ve 1-1 berabere biten mücadelenin ardından tribünlerde yaşanan bir olay gündeme oturdu. RVV Kocatepe Türk azınlıklar tarafından 2003 yılında kurulmuş bir takım. Neptunus-Schiebroek ise 2 kulübün 2011 yılında birleşmesi ile kuruldu ama bu 2 kulüpten birisi olan Neptunus 1900 yılında kurulmuş köklü ve Royson Drenthe'nin 5 yaşında futbola başladığı bir kulüptü. Hatta Kasımpaşa ile olaylı bir transfer yaşayan Nourdin Boukhari de futbola Neptunus'te başlamıştı.

Hadise, pazar günü oynanan maç sırasında gerçekleşti. 72 yaşında bir Neptunus taraftarı maç oynanırken yanında getirdiği sandviçi yemesiyle başladı. Mexicano'dan bir görünümü aşağıda. İçinde domuz eti de barındırıyor, istendiğinde dana eti de. Taraftarın yediği domuz eti ihtiva eden versiyonu. Tabii Türk-müslüman topluluğun içinden çıkmış Kocatepe'nin stadyumunda böyle bir şey gerçekleşince (!) bizimkiler 72 yaş, damak tadı falan dinlememiş amcaya girişmişler. Bacaklarına bir çok darbe alan taraftar için polis olay yerine gelmiş ama soruşturmadan bir sonuç çıkmamış. PVV bunun haberini aldığında konuyu meclise taşıdı ve soruşturmanın Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı'na taşınmasını istedi. Ayrıca kulübün lisansının da iptal edilmesini istiyorlar. Dün Kocatepe kulübü olaylara taraftarlarla beraber karışan kulüp üyesinin ihraç edildiğini açıkladı ama olan oldu bir kere.  Wilders mikserin tekidir ve bu tür şeyleri hiç kaçırmaz ama elbette 72 yaşında bir adamı tadını sevdiği sandviçi yedi diye dövmek de en basit ifadesiyle dar kafalılık ve vandallık. Bu tür eylemleri yapınca o yıllardır söylenen "bizi çok eziyorlar" mağdur edebiyatı da çok boş geliyor.












Hollanda'da Seçim Günü
Wilders, Türkiye ve Hayvanlar Alemi

Kim "Fitna"yı Sokuyor Acaba?
Hitler Jr. Geliyor
Hitler Jr. Geliyor - 2
Hollanda Genel Seçimleri
Wilders Ne Oluyor Oran Buran Oynuyor

1 yorum:

varol döken dedi ki...

haber ya uydurma ya eksik. mantıklı olarak düşünürsen tribünde bırak sandvicin içinde domuz etini anlamayı, o esnada kimsenin sandviç yediğini bile fark etmezsin. ya amca sandvici gösterip aha siz de bu sandvicin içindeki gibisiniz dedi, ya birisi amcaya çarptı, sandvicini düşürdü, amca da düşürdüğün şey gibi ol diye dua etti vs... bence bu haberi AMKspor araştırsın, böyle haber mi olur AMK başlığıyla:)