3 Aralık 2012 Pazartesi

RODA JC VE FORMA KRİZİ






















Hollanda'nın son tartışma konusu. Roda JC hafta sonunda bu sezonun flaş ekibi Vitesse deplasmanındaydı. 3-0 kaybettiler. Maçın Belçikalı hakemi (Belçika ve Hollandalı hakemler karşı liglerde görev yapıyorlar belli bir süredir) Jonathan Lardot maç öncesinde Roda formasının arkadan Vitesse formasına çok fazla benzemesi sebebiyle Roda yetkililerine başka bir forma ile sahaya çıkmaları gerektiğini söyledi. Ama sorun şu ki Kerkrade kulübünde kimse ikinci tip forma getirmemişti ve bu gibi durumlarda Hollanda'da sorumluluk deplasman takımındaydı. Gerçi Vitesse'ye forma değiştirilmesi teklif edildi ama red cevabı alındı. Bunun üzerine acil çözüm bulundu. Ama Roda formasız oynasaydı daha iyiydi. Arnhem'in, yani Vitesse'nin şehrinin amatör takımı Arnhemse Boys'un formaları bir şekilde stadyuma getirildi ve 50 yıllık kulüp Roda amatör takımın formalarıyla 90 dakikayı tamamladı. Bu utanç yetmedi bir de KNVB yani federasyon "bu ne rezalet" diye kulüpten savunma istedi. Öte yandan forma sponsoru, Hollanda'nın eğlence parklarından olan Toverland de hesap sormak için sırada. Roda kulübü de "biz sezon başı bütün formalara için federasyondan onay aldık, onlar düşünsün" diyerek kendini savundu. Muhtemelen bir para cezası alacaklar ama bu orijinal çözüm (!) kulüp tarihine bir leke olarak geçecek. 

4 yorum:

eksi b. sixdouze dedi ki...

Roda 50 yillik, ama Arnhemse Boys da 90 yillik bir kulupmus.

okka dedi ki...

maçı izlemeye ikinci yarı başladım. belli(4-5 dk) bir süre kırmızı formalıları vitesse sandım. sarılar roda olmalıydı, ama "vitesse de kırmızının ne işi vardı" dedim?

taa ki sarı formalı jonathan reis'ı görünce kafama dank etti.

bir sıkıntı olduğu belliydi zaten...

M.Cagdas dedi ki...

Yaziyi okumadan once resme baktigimda acaba iki takim sortlari mi takas yaptilar diye dusundum. Zira sanki siyah sort aslinda sari-siyah olanin, beyaz da digerinin gibi duruyor. Bir de kirmizilarin sortta sari cizgiler falan var, ilginc.

Nox dedi ki...

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/95889/butun-stada-rezil-olmak

Böyle bir şey olmuş bu maçta :)