12 Mayıs 2009 Salı
GUNLAUGSSON KARDEŞLER VE ÍþROTTABANDALAG AKRANESS
Ya da kısaca ÍA. Avrupa'nın en uzak ülkesi. Belki lokasyon açısından değil ama manevi açıdan da. İzlanda hakkında ne kadar şey biliyoruz ki? Başkentleri Reykjavík. Tamam. Şarkıcı Bjork İzlandalı tamam. Ha bir de Eidur Godjohnsen İzlandalı. Başka? Aslında kısa süre önce İskandinavya turunda bir hayli ayrıntılı ele almıştık.
UEFA geçtiğimiz yıl bu uzak ülkenin 6.300 nüfuslu şehri Akranes’in takımı ÍA’nın hikayesini ele aldı bir kaç gün süresince. Sebebi de 6.300 nüfuslu ve geçimini büyük ölçüde balıkçılıkla sağlayan henüz 60 yıllık bir şehrin kulübünün son 20 yılda nasıl 40 tane oyuncuyu kendi akademisinde yetiştirerek Avrupa’nın üst düzey liglerine gönderdiği. Bugün kulübün teknik direktörlük görevini 1990'lı yılların başında Hollanda ve Almanya liginde aynı takımlarda oynayarak Şota-Arçil'i hatırlatacak biçimde dikkat çeken kardeşler Arnar ve Bjarki Gunlaugsson var (küçük resim Bjarki, büyük resim Arnar). Anlayacağınız teknik direktörlük görevinde de aynı takımdalar. İşin ilginci 2006 yılında da bu ikili takımın başına gelmişler ancak yeni seçilen başkan Guðjón Þórðarson'u hocalığa getirince şampiyon FH Hafnarfjörður'ın başına geçmişlerdi. 2008 sezonunda eski takımlarına döndüler. Kariyerleri boyunca 6 kez aynı takımın formasını giyen ve 3 kez de aynı takımda teknik direktörlük yapan bu adamlar futbol dünyasının en ilgi çekici ikiz kardeş profillerinden birisini çiziyorlar. Bununla ilgili hatta bir liste var.Oyuncular ve kariyerlerinde oynadıkları takımlar hakkında. Ben en önemlileri aldım, liste uzayıp gidiyor.
Bir hesap yapalım. 6.300 nüfus. Bunların kaç tanesi genç nüfus, o genç nüfusun kaçı futbolla ilgilenebilir, kaçı Akranes’te oynayabilir kariyeri boyunca, kaçı yurt dışında üst düzey liglere transfer olabilir. Tanım gittikçe küçülüyor değil mi? UEFA’nın da Akranes’e bir futbol başarı hikayesi olarak bakmasının sebebi bu.
70 milyonluk ülkeden kaç oyuncu gönderdik, Avrupa’ya. Son 20 senede. 10 olduk mu?
İşte liste
Árni Gautur Arason ÍA, Rosenborg, Man City, Vålerenga
Joey Guðjónsson ÍA, Genk, RKC Waalwijk, Real Betis, Aston Villa, Wolves, Leicester City, AZ Alkmaar, Burnley
Þórður Guðjónsson ÍA, VfL Bochum, Genk, Las Palmas, Derby County, Stoke City
Bjarni Guðjónsson ÍA, Newcastle United, Genk, Stoke City, Coventry City, Plymouth Argyle
Arnar Gunnlaugsson ÍA, Feyenoord, 1. FC Nürnberg, Sochaux, Bolton Wanderers, Leicester City, Dundee United, KR
Bjarki Gunnlaugsson ÍA, Feyenoord, 1. FC Nürnberg, VfR Mannheim, Molde, Preston, KR
Sigurður Jónsson ÍA, Sheffield Wednesday, Arsenal, Örebro, Dundee Utd,
Petur Petursson ÍA, Feyenoord, Anderlecht, Hércules, KR
Grétar Steinsson ÍA, BSC Young Boys, AZ, Bolton Wanderers
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
mrb
uefa.com da bununla ilgili herhangi birseye rastlamadim... linkini verebilirseniz cok sevinirim..
saol
ilgili link'i gonderebilirmisiniz ltf.
İlgili program yayın yayınlanacak, bu yüzden linki de yine bu konudan vereceğim.
İlgili link aşağıdadır
http://www.uefa.com/trainingground/index.html
dutchman bu arada steinsson bolton'da değil mi şimdi?
doğrudur Bolton kadrosunda
iyide bu takımlarda oynayabilecek yüzlerce futbolcu vardır ama oynamak isteyecek kaç dır onu bilmiyorum.çünkü türkiyede herkes morinho, herkes maradona ya...
ulan ben bu suratı görsem 70 yaşımda bir gecede 50 yaş gençleşirim...
bırakalım bu kronomotre hesabı sosyolojik tespitleri, ringa balığı avlamaya gidelim, blogların ne kadar yalnız olduklarını, 4 tane amca kadar olamadığımızı hatırlatalım:
- atın atın 12.yi de atın, çok yalnız bu blogçular, acımayın!
Yorum Gönder