18 Kasım 2008 Salı

DAVID MOYES' ADDICTNESS RATING





















Blogda bugüne kadar internet üzerinden teknik direktörlük başvurusu alan AFC Liverpool'dan da bahsettik, hem İngiliz federasyonuna teknik direktörlük için hem de Port Vale kulübüne düzenli olarak Footbal Manager oyunundaki başarılı kariyer cvsini yollayan taraftarlardan. Aşağıdaki hadise o güne yaklaşmamıza bir adım daha attırdı. Hangi gün? Gün gelecek bir dünya kulübü takımın başına Football Manager'da başarılı olmuş bir "sanal alem kurt"unu getirecek. Artık 2050 mi olur, 2156 mı olur onu bilemem. Torunlarınıza aktarın bu kehaneti. Ak sakallı Flying Dutchman söyledi dersiniz. Laf aramızda bu kehanet muhabbeti açılmışken belirteyim. 1980'li yılların başında dayım "bir gün gelecek insanlara şişeyle su satacaklar, su dükkanları kurup" dediğinde gülmüşler. Su istasyonları peydah olunca önünde kapanmışlar tabi. Dayım aşağı yukarı 5 sene önce de "bir gün gelecek kavanozlarda hava satılacak insanlara" dedi. O gün bu gün kavanoz depoluyorum. Pusudayım bekliyorum.

Biz hadiseye gelelim. Everton kulubü Sports Interactive firmasıyla yaptığı anlaşma sonucu David Moyes aracılığı ile Football Manager 2009'un oyuncu veritabanına sınırsız giriş hakkını elde etti. Moyes'in önünde 60 ülke 2.000 takım ve 370.000 oyuncu ve personelden oluşan bir hazine bulunuyor. Buna göre İskoç teknik adam oturacak bilgisayarın başına. Bütün "hot prospect for the future" ve "decent youngstar" ları not edecek sonra da kulübün scout ekibine talimatı verip Ocak ayında beğendiği isimleri Goodison Park'a getirmeye uğraşacak. Oyunun yaratıcılarından Paul Colyer aynı zamanda sıkı bir Everton'lı. Leon Osman ve Mikel Arteta'nın oyundaki performansının sebebi biraz anlaşılıyor tabi. Hafiften kıyak geçilmiştir. Colyer'e göre FM serisi dünya üzerinde görülebilecek en iyi oyuncu veritabanı ve bugüne kadar kullanılmamış olması büyük bir hata.

Aslında daha önce oyunu transfer politikalarında bür araç olarak kullanan kulüpler olduğu söyleniyordu. Hatta bu konuda bir şehir efsanesi "İlhan Cavcav'ın addictness ratingi "remember to wash the underwear"e kadar gitmiş" şeklindedir. Ama Everton bu konuda resmi girişimi yapan ilk kulüp oldu. Tabi Moyes hazır oyuna girmişken bir de Everton'ı alıp sabahlar başında. Türkiye'de olsa esprisi hazırdı. "Everton şampiyon olunca Moyes ne yapar? Oyunu save edip çıkar". Hadi bakalım...Biterklen bir de kıyak yapayım bir kaç tane genç de ben vereyim.

3 yorum:

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

dutch, moyes fm'den daha once gidip wenger'in notebook'una giriş yapmayı denese godison daha ne cevherler gorur :) buradan wenger'in notebook sifresini veriyorum yazın bir yere;

usname:wenger
passw:********

Adsız dedi ki...

Aslında scouta da gerek yok. Oyuncu ismini fm den bul sonra youtube den videosunu izle beğenirsen al. beşiktaş bu taktiği uyguluyor yıllardır ve son derece başarılı oldu bugüne kadar :)

turhanatakan dedi ki...

kayserispor 7 sene gecikmeli de olsa yaptığı transferlerle şampiyonlar ligi finaline yükselir seneye.