1 Aralık 2008 Pazartesi

AMACIMIZ DEPLASMANDAN PUAN VEYA EMANETLERLE DÖNMEK



















Daha önce maça çıkan takımın soyunma odalarına giren hırsızların bir çok şeyi götürdüğü ile ilgili haberler çıkmıştı dünya basınında. Ama bu haber apayrı bir çığır açıyor futbol dünyasında. Cumartesi günü amatör ligde mücadele eden VV Leonidas Rotterdam takımının oyuncuları RKAVV takımı ile karşılaşmak için Leidschendam yolunu tuttular. Maç sonrası ev sahibi takımın oyuncuları soyunma odalarından şahsi eşyalarının, çantalarının ve ayakkabılarının kaybolduğunu farkettiler. Polis şüphe üzerine Rotterdam'a dönüş yolunda olan Leonidas otobüsünü A13 otoyolunda durdurdu ve yapılan arama sonucunda kayıp eşyaların tümü otobüsten çıktı. Yani deplasman takımı 3 puanı alamayınca eve emanetsiz dönmeyelim diye rakip takımın soyunma odasını talan etmiş anlayacağınız. Emniyet güçleri hırsızlığı kimin yaptığı otobüstekiler tarafından itiraf edilmeyince tüm takımı tutukladı. Olaya karışanların yaşlarının 17-19 arasında değiştiği bildiriliyor. Takım 4. lig Cumartesi Ligi C Grubu'nda sondan ikinci. Gençlerin hayattan umudu kalmamış böyle maceralara girişmişler.



















Hollanda'dan bir başka gündem maddesi verelim. Paolo Di Canio'nun artık bilmeyenin kalmadığı meşhur Nazi selamı futbolcunun başına büyük dertler açtı zamanında. Tabi nefret edenlerin ve sevenlerin sayısını da ikiye katladı bu hareketi. Sağ kanattan mütemadiyen akanlar yazısında bu ve benzer örnekler görülebilir. Son örnek Hollanda İkinci Ligi "Jupiler League"den. Helmond Sport takımının İspanyol asıllı Belçikalısı Daniel Guijo-Velasco takımının RBC Roosendaal ile oynadığı maçta Hollandalı defans oyuncusu Mels Van Driel'e 2 kez Hitler Selamı yaptığı için sarı kartla cezalandırıldı. Velasco, Van Driel'in maç boyunca bir Alman gibi sert oynadığını ve onun bu hareketlerine bir cevap olarak söz konusu hareketi yaptığını belirtti ama 2. Dünya Savaşı'nda Alman halkına karşı hala geçmeyen bir önyargı kazanmış olan halkın önünde yaptığı bu hareket büyük tepki çekti tabi. Oyuncu belki sarı kartla cezalandırıldı ama kendi kulübünün yetkililerinin büyük bir para ve disiplin cezası vermesi bekleniyor. Velasco ayrıca disiplin kuruluna da sevkedildi. Pişman olduğunu belirtse de önemli bir ceza alacak gibi görünüyor.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

hollanda'da nazi selamı. iyi yürek varmış adamda ya da iki ülke arasındaki tarihsel süreçten hiç haberi yok. bir de nazi selamı, harbiden bayağı gaza gelmiş olmalı o an.

ertug dedi ki...

ahahahah ilk hikaye inanılmaz komik.

Adsız dedi ki...

geçen haftada izmire deplasmana gelen takım otobüsünün önünde polis beklerken antrenör kılıklı birisi gelip ben antrenörüm biraz rahatsızım diyerek otobüse giriyor. ardından otobüsün içini boşlatıp tekrar stada girio. hemde polislerin gözünün önünde...
@ veli