29 Aralık 2008 Pazartesi

ATI ALAN GRONINGEN'İ GEÇTİ




















Bağırdık çağırdık blogdan. En sonuncusu 15 gün önce olmak üzere, ayda bir dikkat çektik. Futbol Blog'da bu yazılardan birisi televizyon ekranında ele alınıp bonservis ücreti bile dile getirildi "170.000 euro" şeklinde. Kimse oralı olmadı. 18 yaşındaki Serhat Koç 200.000 euro karşılığı 4 yıllığına Groningen'li oldu. Ocak ayından itibaren "Yeşil Cehennem" Euroborg'da boy gösterecek. İlk profesyonel maçında bu yılın Ocak ayında çıkmıştı genç oyuncu. 2008 harika bir yıl oldu onun için. Yılı bitirmeden Eredivisie'nin kalburüstü takımlarından birisine kapağı attı. Ben bu kadar ucuza gideceğini cidden tahmin etmemiştim. Şimdi Groningen'dan geçen birkaç oyuncu ismi vereceğim.

Luis Suarez, 800 bin euroya Nacional'den geldi 7,5 milyona Ajax'a gitti.
Rasmus Lindgren, Ajax'tan bedavaya geldi, 2,5 milyon euroya Amsterdam'a geri döndü.
Stefan Nijland, altyapıdan yetişti, 4 milyon euroya PSV'ye gitti.
Marcus Berg, Göteborg'dan bedavaya geldi, yüksek bir rakama Huntelaar'ın alternatifi olarak Ajax'a gitmesi bekleniyor.

Serhat Koç.....200.000 euroya FC Eindhoven'dan geldi.......siz tamamlayın

Son gelişme Hollanda 21 yaş altı milli takım hocası Foppe De Haan'ın onu kadroya almak için harekete geçtiği ile ilgili. Hayırlı olsun Hollanda futboluna.

7 yorum:

rıza yaşar dedi ki...

flying dutchman,

konuyla tam olarak alakalı değil ama bir konuda bilgi verirsen çok sevinirim:

bu sene eredivisie'de sezon sonu statüyü tekrar eski sisteme mi döndürdüler, yani geçtiğimiz birkaç yıldır uygulanan ve şampiyonlar ligi uefa ve intertotoya gidecek takımları belirleyen play off sistemi uygulanmıyor mu?

teşekkürler

Flying Dutchman dedi ki...

hayır aynen devam ediyor...

ayrıntılar için bir kaç dakika bekleyiniz

bir devre arası yazısı geliyor

Adsız dedi ki...

Doğrudur blogda aylardır bu konu yazılır ama bir de Serhat Koç'un Türkiye'ye geldiğini düşünelim;
Serhat KOÇ henüz futbolunu geliştirme çağındayken Türkiye'ye transfer olur.Yurtdışından getirilmiş hemen her oyuncu gibi kurtarıcılığa soyundurulur.Eğer kazara büyüklerden birine transfer olduysa daha transferinin ikinci haftasında bir gazete "büyük umutlarla transfer edilen ama teknik direktörünün gözüne giremeyen Serhat" der.Transfer eden takımın (elbette 1-2 takımı istisna tutmak lazım)oyuncu yetiştirme, geliştirme ve para kazanma gibi hedefleri fazlasıyla oryantal olduğu için; Serhat bir bakar ki gelişinin 3. ayında ve daha ülkeye bile uyum sağlayamamışken,bekleneni veremediği gerekçesiyle 2.lig kulüplerinden birine kiralanmış.
Bu tip olayları Türkiye'de bir kere yaşamadık örnek çok.

Her Yol Roma dedi ki...

oğuzhan ve serhat, iki büyük kayıp mı?

Unknown dedi ki...

Gelmesinler zaten birşey olacağı varsa da burda olmaz...

Minero dedi ki...

Ne yazık ki Serhat gibi oyuncuları ülkemize getirecek görüşe sahip ne takım ne de futbol anlayışı var. Gelmemesi gerçekten onun adına daha iyi olur. Süper lig'de Serhat'ın kendini gösterip oynayabileceği benim aklıma sadece Sivas ve Kayseri geliyor. Başka kimselerin onun hakettiği muameleyi göstereceğini düşünmüyorum. Hepimizin önünde bir Ferdi Elmas örneği var aynı ülkeden. Aklım almıyor bazı şeyleri benim. Kendi takımımdan biliyorum yöneticiler kayısı bahçelerini yönettikleri gibi kulüp yönetmeye kalkınca olmuyor bazı şeyler. Futbolcular mevsimlik işçi değil ki...

Adsız dedi ki...

Groningen bu kadar parayla ne yaptı peki? Takımın yöneticileri işi ticarete bağlamışlar anlaşılan.