3 Mart 2009 Salı

AYAKLI FELAKET İŞ BAŞINDA




















Yaşayan teknik direktörler arasında en kötüsü hangisidir diye bana sorsanız ya Erdoğan Arıca derim ya da yukarıdaki adamın ismini. Mick MacCarthy ömrümde gördüğüm en yeteneksiz, en basiretsiz, en otorite fakiri, en dengesiz, en aptalca açıklamalar yapan hocadır ki bu yüzden ben kendisini "Ayaklı Felaket" diye çağırırım. Sebebi mi? Buyurun bakalım.

Futbolcuyken oynadığı takım Manchester City küme düşünce tası tarağı toplamış Celtic’e gitmiştir. Teknik direktörlükteki ilk işi olan Milwall’ı bir üst lige taşıyamadığı gibi takıma transfer ettiği iki adet Rus’a verdiği yüksek ücretler sebebiyle takımın dengesini bozmuş ve onun bıraktığı enkaz yüzünden Millwall Jimmy Nicholl yönetiminde küme düşmüştür. İrlanda Milli Takımı’nın başına gelmiş orda da 2002 Dünya Kupası elemeleri ve kupa kampı sırasında gösterdiği yetersizlikler sebebiyle (uçak saatlerinin geciktirilmesi, bozuk zeminli sahalarda çalışılması, çalışma yapılacak sahanın otele arabayla 20 dakika uzaklıkta olması vb.) zaten arıza bir oyuncu olan Roy Keane’i çileden çıkartmış, Keane bunu basınla paylaşmış, aklı sıra Mick de kaptan karşısında otoritemi kanıtlayacağım diye kahvaltı masasında Irish Times gazetesini Keane’in önüne atınca rezalet patlak vermiş ve kaptan kamptan kovulmuştur. Kupa boyunca da tüm teknik adamlar “teknik adam gibi” giyinirken, Bruno Metsu’nun uzun saçları ve küpesinin yanında Mick tişört ve safari şortuyla kenardan takımın yönetmiştir. Takım zor bela ikinci tura çıkabilmiş İspanya tarafından tokatlanmıştır. Bir de utanmadan turnuvadan sonra “Roy Keane özür dilerse takıma geri dönebilir şeklinde” açıklamalarda bulunmuş ama doğal olarak avucunu yalamıştır.

2004 Avrupa Şampiyonası elemelerine katılamayınca kulüpten ayrılmış, Sunderland’in başına geçmiş 6. haftada aldığı takımı Premier Lig’den küme düşürmüş, 2 sene kaldıktan sonra lütfen tekrar aynı lige çıkarmış ama kulübü kamptan kovduğu Roy Keane’e bir enkaz halinde devretmiş, Roy Keane de o enkazdan bir mucize yaratmış takımı bir sezon sonra tekrar Premier Lig’e yükseltmiştir. 2006-2007 yılında bu sefer Wolverhampton Wanderers’ın başına bela olmuş, play-off’lara götürdüğü takımı yine yükselmeyi başaramamıştır. Wolves 2007-08 sezonunda gol averajı ile play-off'un dışında kalmıştır. Geldik bu seneye. Nasıl olduysa bu sene lider durumdalar ama son 11 maçta sadece 1 kez kazanabildiler. Takipçileri puan farkını eritti de eritti ve 1 maçlık seviyeye indirdi. Sormuşlar bizimkine "takımda kriz var mı diye?", "kriz falan yok, eğer karım evi terkederse buna kriz derim, hele bir de çocukları beraberinde götürürse daha beter olur?" diye cevap vermiş. Şimdi verdiği cevabın absürdlüğü bir yana ben seninle evlenen kadının da aklından şüphe duyuyorum itiraf ediyorum. İrlanda'da babasının komşusunun kızını zorla aldığı konusunda ciddi şüphelerim var. Yoksa bu adamla köylüsü dışında kimse evlenmez.

Zamanında Wolves'un tesislerinde futbolcularla izlenen DVD olan Lock, Stock and Two Smoking Barrels'ı Maradona'nın hayat hikayesini anlatan bir filmle değiştirip "Maradona DVD'sinin gelmesine çok sevindim, insanların birbirini öldürmesini görmekten bıkmıştım" diyerek sinema bilgisinin de futbol bilgisinden aşağı kalmadığını göstermiştir. Bu adamla ilgili her yazıda bunu gündeme getiriyorum, ne yapayım dünya tarihinin en güzel "oturtma"larından birisi. Eser Roy Keane'in.

'Mick, you're a liar... you're a f***king wanker. I didn't rate you as a player, I don't rate you as a manager, and I don't rate you as a person. You were a crap player, you are a crap manager. The only reason I have any dealings with you is that somehow you are manager of my country and you're not even Irish, you English ****. You can stick it up your bollocks."You're a f***ing wanker and you can stick your World Cup up your arse. I've got no respect for you.'

9 yorum:

varol döken dedi ki...

@uçan hollandalı
benzerliği sen mi buldun, bir yerden mi aldın? bu kadar olur ve muppet show u özledim ben ya, slyvester stallone lu bölüm gelsin...

dıp dıp dıp dıp dı dı dıp...

Flying Dutchman dedi ki...

yok ingiliz basınına ait bu saptama :), ama katılıyorum cuk oturmuş

Adsız dedi ki...

benim anlayamadığım bu kadar felakete rağmen sürekli üst düzey takım bulabilmesi meselesi..

ayrıca stallone'li bölüm harikadır,
gonzo kraldır...:))

varol döken dedi ki...

kral olan locadaki yaşlı amcalardır aslında:) gonzo kral olamaz gonzo komünisttir:)

Cthulhu dedi ki...

Oha diyecem. O nası giydirme. :)

Adsız dedi ki...

yalnız 98 dünya kupası diil 2002'ydi diye hatırlıyorum ben. nefretine saygımız var ama süpürülmediler üstad. 2-2'yle penaltılarda elenmemişler miydi?

Flying Dutchman dedi ki...

doğrudur 2002 olması lazım
düzeltme için teşekkürler

turhanatakan dedi ki...

evet 2002 dünya kupası maçıydı. orhan ayhan maç boyu duff damien deyip durmuştu, salon yükselde king oynarken izlemiştik arkadaşlarla.

bir de aynı maçta puyol hayranlığı üst seviyedeydi orhan ayhanın.

jose dedi ki...

Harbi ya bu adamda büyük bir cenabetlik var.Saftigide koyabiliriz sanırım o gelmiş geçmiş kazma antrenörler listesine:)