12 Mayıs 2009 Salı

BİR BABA HİNDİ WİESE'YE DE BİNDİ


















Son 4 senedir meşhur bir hindi var Türkiye'de biliyorsunuz. Bir Şükrü Saraçoğlu'na gidiyor bir de Ali Sami Yen'e. Birinden inip birine biniyor. Biz de zevkle izliyoruz bu hayvan seksini. İzlemekle kalmayıp bir de destekliyoruz. Bazısı sahasına hindi getiriyor beriki megafonu eline alıp hindiyi kızıştırıyor. Bir de çıkışta hindiye halka tatlısı (onun diğer adını bilirsiniz) yedirirlerse tam genelev havasına sokacaklar kulüpleri. Bununla ilgili hiçbir tepkimiz olmuyor tabi. Fenerbahçe Saraçoğlu'na hindi getirdiğinde bunun adı "eziklik" oluyor, Sabri Sarıoğlu eline megafonu alıp bir baba hindinin maceralarını anlatınca da "terbiyesizlik". İki kulübün taraftarları futbolcuları da demiyor ki yahu arkadaş şu hindiyi bir rahat bırakalım kabak tadı verdi. İkisinden birisinin simgesi hindi olsa hadi bir yere kadar diyeceğim. Fransız horoz getiriyor stadyuma ama adamın simgesi horoz. Bizde bu hindi sevdası nedir çözemedim. Neyse iki kulüp de daha uzun yıllar hindinin peçeteciliğini yapadursunlar, herhangi bir federasyon tepkisi ya da cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacaklarını sanmıyorum. Elin oğlu öyle yapmıyor ama, eline megafon alan kendini kaybedince hesap soruyor. O adam UEFA Kupası'nın kaderini ellerinde tutacak adam olsa da.

Tim Wiese Werder Bremen'in hafta sonu kuzey Almanya derbisinde Hamburg'u 2-0 yendiği maçtan sonra Sabri havasına büründü. Mikrofonu alıp tribünlerle sahayı ayıran tellerin üzerine çıktı, megafonu da eline aldı ve başladı bağırmaya (buyurun videosu burada). Söylediği laf "Scheiß HSV!". Tahmin etmişsinizdir, tabir-i caizse hafiften "bok atmış" Hamburg'a. Federasyon da "ülkemize UEFA Kupası kazandıracak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız" dememiş tabi, "gel bakayım sen bir savunma ver şu işle ilgili" diye tepesine dikilmişler. Tabi hakkaniyet ve tutarlılık da var federasyonda. Geçtiğimiz yıl Energie Cottbus kalecisi Gerhard Tremmel Hansa Rostock, Hertha Berlin ve Dinamo Dresden takımlarına karşı benzer bir harekette bulunduğunda 10 bin euro cezayı kesmişlerdi. Wiese'ye de bir ceza gelir mutlaka. Wiese özür dilemiş ve bir daha böyle bir harekette bulunmayacağını, maç sonrası atmosferine yenik düştüğünü de eklemiş. Klaus Allofs ise "bunlar Werder Bremen üzerine oynanan oyunlardır, bir takım çevreler kulübü karıştırmak istiyor, senaryo yazılmış oynanıyor" şeklinde görüş belirtmiş.......

Durun durun öyle dememiş tabi "Hamburg ile rekabetimiz saygı çerçevesine dayanır, bu tür davranışları tasvip etmiyoruz" demiş tabi...yediniz mi lan?

1 yorum:

venezia dedi ki...

biliyorum saçma ama ; hani ülkenin isminin ingilizce'de hindi anlamına gelmesi artık nasıl koyduysa türk insanına ve nasıl bi vucüt bulduysa futbolcularda '' getirin bakıyım şu hindiyi bi b.kunu çıkaralım biz onun '' demiş olsalar gerek :))

yoksa hakkaten mantıklı bi açıklaması yok,olmadığı için saçmaladım zaten :)