20 Ağustos 2009 Perşembe

NATHAN DELFOUNESO

Nijerya asıllı, Gabriel Agbonlahor Aston Villa akademisinin Premier Lig'e hediye ettiği son yıldızlardan. İngiltere A milli takımında da kendisine yer bulacak kadar yüksek bir performans gösteren oyuncu kendisinden sonra benzer yöntemle İngiliz futboluna kazandırılacak isimlerin bir habercisiydi adeta. Agbonlahor'u ilk patlama yaptığı günlerde ele almıştık. Bu sefer bomba patlamadan mercek altına alacağımız bir başka yıldız adayı var Birmingham'dan. Aston Villa Akademisi'nin son keşiflerinden Nathan Delfouneso. Martin O'Neill'in büyük bir ihtimalle bu sezon içinde yavaş yavaş önümüze süreceği isimlerin başında geliyor. Defans oyuncusu Stephen O'Halloran (21) ile orta saha oyuncuları Isaiah Osbourne (21) ve Marc Albrighton (19) Villa altyapısından çıkan ve Kuzey İrlandalı'nın şans verdiği diğer bazı isimler. Ligin ilk haftasında Wigan'a 2-0 mağlup oldukları maçta 77. dakikada Agbonlahor'un yerine oyuna girdi. Bu Aston Villa formasıyla beşinci maçı oldu kariyerindeki. Bu sayı artacaktır.

1991 Birmingham doğumlu bir oyuncu Delfouneso. Birmingham sokaklarında yetişmiş bir adma yani amiyane tabirle "o semtin çocuğu". Villa akademisinden çıkış yaptıktan sonra reserve takımı ile ilk maçına 2007 yılında çıktı. Thierry Henry'e olan hayranlığından ötürü 14 numarayı giyiyor takımda. Geçtiğimiz yıl FH Hafnarfjörður'la yapılan UEFA Kupası maçında sahaya çıktığında 18 yaşından 195 gün almıştı ve bu onu Aston Villa tarihinin Avrupa kupalarında forma giyen en genç oyuncusu yaptı. 2008-09 sezonu bittiğinde futbolcular ve taraftarlarca yılın en iyi genç oyuncusu seçildi. Bu süreç onun sırasıyla önce 16 yaş, sonra 17 yaş, sonra da 19 yaş altı İngiltere milli takımlarına girmesini sağladı. 19 yaş altı milli takımında oynadığı 14 maçta 7 golün altında imzası var. 2 Ağustos 2009'da finali oynanan Avrupa 19 yaş altı turnuvasında, takımını Ukrayna karşısında finale taşıyan isimlerden oldu ve turnuvayı da 4 golle gol kralı olarak bitirdi. Crsytal Palace hocası Neil Warnock, onu kiralamak istedi ancak Martin O'Neill bu teklife, Delfouneso'ya ihtiyacı olduğunu belirterek red cevabını verdi. Bu aynı zamanda onun bu sezon daha fazla şans bulacağının da göstergesi.

Geçen yıl taraftarlar onu seçerken, bir taraftar yazdığı yorumda "Eğer Dr. Frankenstein'ın yaratıcılığında bir zirve varsa, bu Nathan'dır" görüşlerine yer vermiş. Onlara göre bir forvetin sahip olması gereken tüm özellikler onda toplanmış durumda. Hız, son vuruş becerisi ve hava toplarına hakimiyet. Bu sezonla beraber ismini daha çok duyacağız.

1 yorum:

vuvuzela dedi ki...

fm 2009'da da çok gelişen bir futbolcudur kendisi :)