13 Ağustos 2009 Perşembe

TOP 10 TÜRK İNTERNET YORUMCUSU KLİŞESİ


















Zamanında "Youtube'a Erişim Engellenmeli" diye bir yazımız vardı, aslında bu listenin arkasında o yazıda yaptığımız saptamalar yatıyor. Türk insanının resim ve video içeren haberler, paylaşım sitelerindeki resim ve videolar ve haber portallarının genelindeki "yorum" denen kavramı idrak yeteneğinde bazı sapmalar olduğunu düşünüyorum. Tamam yorum bir fikir beyanıdır ama her fikir beyanının elle tutulur olması bizim internet aleminin kullanıcıları için geçerli bir olgu değil. Zaten gazetelerin yorum bölümlerini kim idare ediyor anlamış değilim. Bir habere yazdığınız gayet usturuplu yorum yayınlanmazken "6S'lilerle Ezikbahçeliler hemen tutuşmuş" yorumu yayınlanıyor örneğin. Kaostan beslenme anlayışı haber portalları için de geçerli tabi. Ben bazen ilginç haberlerin içeriğini okumadan doğrudan yorumlara geçiyorum. Dünkü kedi haberi de böyle bir örnek mesela. "Damacanalı adam", "Paris Hilton 40 yaşında nasıl görünecek", "sümüklü mendilini açık artırmada sattı" gibi haberler de bunlar arasında. Bu kullanıcıların oluşturduğu çeşitli akımlar var. Yazının konusu da bu zaten.

1-İstihdam adamı: Haber. "Angelina Jolie çocuklarının resimleri için Vanity Fair dergisi ile anlaştı. Brad Pitt'in de kendisine destek verdiği öğrenildi". İsmail67'nin yorumu: "Millet açlık, işsizlikten kavruluyor biz nelerle uğraşıyoruz". İnternet üzerinde ünlülerin hayatları veya acaip buluşlarla ilgili gördüğü her haberi işsizliğe, açlığa bağlayan bir kitle var. Japon tasarımcı arabanın içine prezervatifmatik yerleştirmiş, bizim eleman gelmiş "millet ülkede işsizlikten kavruluyor bunların uğraştığı şeye bak". Ne yapsın Japon, gelsin o da mı kavrulsun? Sanki dünyadaki herkes işsizlikten, açlıktan bir hal olsa, Japon bilim adamı ertesi gün kovulsa mutlu olacak. Bu mantıkla hiç bir şeyi konuşamazsın ki lan. Sen kendine İsmail67 diye nick alırken biz sana bir şey diyor muyuz? Bizim bu listeyi yaptığımızı görse de büyük ihtimal "insanlar çocuklarına yemek götüremiyor, uğraştığınız şeylere bak" der ya neyse...

2-Enemy of The State: Her şeyi işsizliğe bağlayan adamın bir üst versiyonu direk hedef seçen adam. Bu adam her şeyde devleti suçluyor. Tabi belli süredir AKP hükümeti hükümette olduğu için de bu partiyi. Travesti Bebek sahilinde tur atan gençlere saldırmış. Robotix34'ün yorumu: "Başımızda AKP olduğu sürece ne bekliyorsunuz ki"? Ulan travestinin arabaya saldırmasıyla AKP'nin ne alakası var? Tamam çok zorlasan "toplumsal güvenliği sağlayamazsan bu tür hadiseler çoğalır" dersin de İstanbul bildim bileli böyle. Ben Madonna'nın konserinde yere düşmesi haberine "AKP hükümeti oldukça daha bunlar çok olur" yazanı gördüm eğer serap görmediysem. Ya fena halde dalga geçiyorlar ya da Deniz Baykal gün boyu evinde fake üyelik alıp bütün haber sitelerini dolaşıyor. Yoksa o lafların normal bir zekadan çıkması mümkün değil.

3-Abazaoğlanlar Ocağı: Şarkıcı veya modellerin hayatlarıyla ilgili haberler var biliyorsunuz, meşhur "resimleri için tıklayınız" haberleri. O haberlere, haberin içeriğinden bağımsız, bahsi geçen kadın hakkında yorum yapanlar var. Örneğin 2 gün önce Nil Karaibrahimgil'in Neşet Ertaş için "sayemde tanındı" şeklinde bir demeci vardı. İnsanlar yorumda hadiseyi tartışırken yoruma gelip "onu bunu bırakın da ben Nil'i çok beğeniyorum, çok güzel bir kızımız" yazan var misal. O sırada "resimleri için tıklamış" tek elle yazıyor yorumu, öbür el meşgul çünkü. Bu adam "+rep", "emeğine, eline, parmaklarına sağlık" ve "teraziye tıkladım" adamının çıkıp halk arasına karıştığı anda ortaya çıkan tip. Ben en çok şu ayrıntıya gülüyorum hiç dikkat ettiniz mi? O kadınların fotoğraflarında fotoğraf numarası ile görüntülenme sayısı ters orantılı. Misal 1'den 40'a kadar yükseliyorsa her resimde görüntülenme azalıyor. O Türk erkeğinin erken boşalma katsayısı işte. 40. resimde sayı en az noktada. Oraya kadar dayanana helal olsun.

4-Football Factory: Bunu zamanında yazmıştım. Youtube'da dolaşıyordum bir gün. Hugo Chavez konuşuyor, altında yüzlerce İspanyolca yorum, derken arada bir yorum var. "S****miş Çarşı, forza Fenerbahçe". Yahu arkadaş ettiğin küfürü bıraktım, o küfürün Hugo Chavez'in videosunun altında ne işi var o kadar İspanyolca yorum arasında? Seni kim anlıyor? Elemanlar orada Venezuela ve ABD dış politikasının kesişmesinden bahsediyorlar satırlar boyu, arada bir mesaj bizimkinden. Oraya niye gelirsin, o mesajı niye atarsın, sen insan mısın, çözemedim arkadaş. Böyle tipler var özellikle video paylaşım sitelerinde. Default mesajla giriyorlar olaya. Bunun zirvesi biliyorsunuz Partizan-Fenerbahçe maçı öncesi, bu maçla ve futbol takımıyla hiç bir alakası olmayan Shantel'in Disco Partizani videosunun altına akın yapan güruhtur. Tepede şarkının videosu altta "Fenerbahçe will f.ck you, you f.cking Serbians" ve "Ne oldu F5'liler beraberlik zor kurtuldu, oley disco Partizani" yorumları. Komik milletiz lan.

5-Şu Çılgın Türkler: 4 numaranın yabancı düşmanı versiyonu da burada işte. Hani Rembrandt'ın resimleriyle ilgili videoda bile, müthiş bir beceri ile lafı Ermeni ve Yunan'a getiren adam var ya o işte. Bir Ermeni kızcağız gitmiş, ailesinin bir gününü çekip youtube'a koymuş. Adına da "Ordinary day of an Armenian family" demiş. Altında yorumlar başlamış, genelde İngilizce. "ne kadar güzel aile", "benim ailem de benzer haftasonları geçiriyor", "eviniz güzelmiş" vb. derken bizden bir cengaver atlamış ortaya. Yuxel1975: "You armenian motherf****s, we will f**k your nation and mothers"....Güzel kardeşim, zaten youtube'da siyasi konulardaki her vidoeyu infaz ediyorsunuz, bazı normalleri bırakın, dünya üzerindeki 210 ülkenin tümünü elden geçirmişizdir mutlaka. Uzaylılarla ilgili videolarda neyse şimdilik hadise yok. Yakında "All UFOs are bastards" yazısı göreceğim diye korkuyorum.

6-Lost In Translation: Mor ve Ötesi'nin Eurovision videosunun altına "Nice song, it sounds like Placebo, 12 points from Hungary (güzel şarkı, melodisi Placebo gibi, Macaristan'dan 12 puan)" yazan kişiye "ne diyosun lan İngiliz pi*i Türkçe konuşsana, doğru konuş senin sülelaeni s...erim" yazan insan yaşıyor bu memlekette. Şimdi ben bu adamın iki ayağı üzerinde yürürken, Stephen Hawking'in kroki vaziyette olmasını insanlık onuruna yediremiyorum açıkçası. Bu keresteler hangi imalathaneden çıkıyor birisi bulsun ve mekanı ateşe versin.

7-Müzik adamı: Bir kere söyleyeyim, spor müsabakaları ve filmlerin unutulmaz anlarını, arkaya fon müziği koyarak veren ve spikerin ya da aktörlerin sesini yok eden adamlardan nefret ederim. Galatasaray-Arsenal maçı penaltılarının arkasına "Arar buluruz iziniiiiii bilirsiiiin zır deliyiiiiiz" diye giden ziyan Tarkan şarkısını koyan adam var. Bu adamın Galatasaray'ı tutmaya hakkı yok ulan. Ama daha beteri youtube'da bu şekilde her videonun altına gelip "arkadaşlar videoda çalan müzik nedir?" diye soran adam var. Her videoda sektirmeden var ama. Ne yapacaksın güzel kardeşim arşivini mi yapacaksın? Dinleyeceğin müziği youtube fonundan seçiyorsan işimiz var zaten.

8-Sevgi kelebekleri: Haber portalları ve Youtube'dan bahsedip arkadaşlık sitelerini atlar mıyım hiç? Şu profil cümlelerine ve insanların fotoğraflarına yorum yapanlar bitiriyor beni. Özellikle kızların sayfalarında çok komik oluyor bu. İki türü var. İkisi de külliyen poz, cümleler. Kızdan kıza: "cicim çok güzel olmuşsun o elbiseyle, melekler gibisin" (aka kaltak elbiseyi bile taşıyamıyor, iyice sünepeye benzemiş zaten). Erkekten kıza: "Meltem, geceyi parıldatmışsın yine eheheheh" (aka gel biraz da benim yetkiliyi parıldat). Niye poz yapıyorlar anlamıyorum. Tabi erkek resimlere bakarken haber portallarındaki katsayı yine geçerli. Son albüme kadar gelebilen varsa isim bıraksın.

9-Face to Face'i geçtim: Bu lafı Nihat reisten çaldım. Şu haber portallarının yorumlarından direk haber konusu şahsa seslenenler var ya onlardan bahsediyorum. thewishmaster: "Ey Mehmet Topuz, o formayı hangi yüzle giyeceksin?" Mehmet Topuz da bilgisayarın başında 24 saat o yorumları okuyordu ya cevap verecek. Barack Obama'ya başkan seçildiği gün. "İnşallah müslümanlara saygılı bir başkan olursun, senden çok şey bekliyoruz" yazan adam var. Nicki "kiprasma". Gün boyu girip kontrol mu ediyor acaba cevap görmek için? Barackkürek wrote: "kiprasma kardeş, sağol + 1907, teraziye tıkladım"

10-Sistem adamı: Türk insanının, refah düzeyi yüksek ülkeler için kulaktan dolma bilgilerle yaptığı bazı saptamalar vardır. Klişe cümleler. Bunların tümü haber portalarında, Avrupa şehirleri ile ilgili övgü dolu haberlerde de var tabi. Beraberinde hemen bir Türkiye ile karşılaştırma ve bombaları bırakma var. "Adamlar sistemi kurmuş abi". Buna bitiyorum. "Adamlar yerde kağıt parçası görse alıp okuyorlar, öyle kültürlü adamlar", "Birader ilkokuldaki çocuğun orda büyüyünce ne iş yapacağı belli", "Rahat yetişmiş abi adamlar". "Bizde olsa kim bilir ne olurdu". Bu aslında ilk maddedeki adamın kendini aşağılamasını kendi milletinde değil dışarıda aramasının sonucu.

by Barad-dur, forzabrian and FD

39 yorum:

Anıl dedi ki...

"Abi millet işsizlikten kırılıyor, senin uğraltığın şeylere bak?" İsmail adına yazdım bunu, haberin olsun. :)))

Şu Çılgın Türkler için bir de Boca'nın "Dale Boca" tezahüratlarıyla alakalı videolara bak derim. İspanyolca yorumların arasında serpilmiş, ama karşı takım taraftarlarına yapılmış "Türkçe" atarlar göreceksindir. :)

Müzik adamını neden beğenmediğini anlamadım yalnız. Adam duyup beğendiyse, en mantıklısı orada sorması zaten. Sanki ben de yapıyormuşum gibi anlaşılacak şimdi. :))

Sözün özü, eğlenceli yazılar yazıyorsun vesselam.

kutay dedi ki...

millet açlıktan kırılıyor sizin uğraştığınız şeye bak...
(acaba bu yorumu benden once kaç kişi yazdı)

Adsız dedi ki...

benim metallica videosu altında gördüğüm bir örnek ``KARIMI .IKTIRMEK ISTIYORUM`` idi yani alakayı anlamadım, küfür gibisinden yazdıgınıda sanmıyorum ama ne amaçlamış zor anlaması cidden sapık olması lazım bir insanın. 2. klişeyse almanyada ya da avrupanın çeşitli kesimlerinde yasayan türk vatandaslarımızın almanca türkce fransızca karısık lafları hatta işi abartıp mhpli kesilmeleri birbirlerine laf felan sokmaları (fransızcca türkce karısık tabi). birde her şarkının altına ``ah be şule ayrıldıgımız günden beri unutmadım seni nasıl elimden kaçırdım hala aglıyorum.`` diye yazan tipler varki onlar araştırma konusu olmalı. bi de facebooktaki test çözen tipler, 6 ay kanadaya dil okuluna gidip türkiyeye dönüp cinlini japonun dogum gununu kutlayıp duvarına yazılmasını bekleyip cok enternasyonal oldum triplerine girenler, gün boyu durmadan video yayınlayıp yorum yapanlar ve amansızca apps ve grup üyeliği yollayanlar var onlar en az saydıklarınız kadar tehlikeli bir grupta bence (gerci biraz facebook klişesi oldu ama).

varol döken dedi ki...

sayın editör yorumumu neden yayınlayamıyorsunuz, yayınlasana lan p.ç!

(yumuşak girip döşten çıkanlar:)

alperensaylar dedi ki...

abi yakın zamanda bu facebooktaki gruplar hakkında da bir top 10 bekliyorum, naçizane bir okur olarak:)

Adsız dedi ki...

"İnşallah müslümanlara saygılı bir başkan olursun, senden çok şey bekliyoruz"

hahahaha bence en iyisi bu 9 numara

kutay dedi ki...

4. maddenin forum ayağı vardır aslında. hırvat maçı sonrası hajduk split forumunu dağıtan türkler vardı. galatasaray'ın seyrantepe projesi bıle tartşılmıştı.
milan-fenerbahçe macından önceki milan taraftar forumu ise efsanedir, bir numaradır bence. ilk 3 sayfa italyanca-ingilizce 3-20 arası türkçe, 20'den sonra türkçe-ingilizce.. bulabilen bulsun bana da yollasın hatta, zor zamanlarda bakıp gülerim..

gerisi önemli değil... dedi ki...

2-3 yıl önce böyle bir yorum okumuştum. haberde arnavutlukta öğrencisini taciz eden kadın öğretmenden bahsediyor. yorumda da;

"yazık yazık, biz çocuklarımızı böyle öğretmelere mi teslim edicez."

Adsız dedi ki...

Ey F.D. hepimizi kategorize ettin şimdi ne yüzle yorumlarımızı okuyacaksın.

dipnot: Fotoğrafın çok şeker olmuş

blogger dedi ki...

genelde daha öncekilerin yorumları okunarak onlara cevap mahiyetinde yorumlar olur. mesela :)
14:40 yazdığın yorum süper

Adsız dedi ki...

meltem - yetkili ilişkisine dağıldım yalnız, Allah da seni güldürsün a adam..

scugnizzi dedi ki...

çok güzel olmuş tebrik ederim. ama bence bir konuyu atlamışsınız, benim en çok sinirimi bozanlardan... şimdi bilindiği gibi facebook'ta ünlülerin vs. hayranları tarafından kurulan binlerce üyeli gruplar var. yüzlerce yorum yazılmış grubun şeysine. yazanların hiç de azımsanmayacak bir bölümü şu tarz şeyler yazıyor;

"merhaba kıvanç (kıvanç tatlıtuğ'a yazıyor), sen türkiye'nin en yakışıklı erkeğisin, seninle tanışmak istiyorum, msn adresini buraya yazarsan çok sevinirim." ulan bu ne? gerçekten böyle bir şeyin olabileceğine inanan binlerce insan var.

TrexxxXx dedi ki...

askjdhaskjhdsajkhdjksahd

şey efsanedir asıl

"yorumsuz" diye yorum bırakan adam. aksjdhakjshdkajs

Unknown dedi ki...

Başımızda AKP olduğu sürece Dutchman'dan böyle yazıları devamlı okuruz :)

umutation! dedi ki...

müzik adamı olarak kınıyorum sizi :D

kader keita'nın videoları sayesinde tanıstım ben o güzel müzikle bi kere!

hahah cok güzel tespitler...

lembo dedi ki...

ben şu F5 vs. 6S olaylarına inanamıyorum gerçekten.. bir de şu vardı ; vatan şaşmaz askere gidecektir.. haber portallarına düşer tabii bu durum.. yurdum insanı altına hemen yorumu yapıştırır.. " ben mi gideyim "

Adsız dedi ki...

su anda yorum yapmaya korktum :)) ama cok güzel tespitler.(İnşallah sen bu msgı okusundur,mehmet topuz muhabbeti olmasın ) :))

ealturk dedi ki...

blogda terazi olsa da tıklasak ,+rep versek sayın dutchman:)

Northx dedi ki...

dsmart, uefa iliskisi yuzunden defalarca giremek durumunda kaldigim justin.tv'lerde, 90larda terk ettigim IRC kalabaligini da elimle koymus gibi bulmus oldum. @'larin yerini bu sefer adminler almis, admin de admin, iki lafin biri admin. sorsan anlami ne diye bilmez, Allah'tan telafuzu kolay. ekrandaki goruntu donar, "admin anani s...eyim", kufredince justin.tv sitesi mesaji otomatik olarak siler, "admin i.nesi siliyor". adam bi de baskasinin koydugu yayini seyretmiyormus gibi kanali degistirmeye falan kalkiyor.

bir de romantik akimin forumlara postlara melul bi gulumseme, kafa 30 derece yana egik, gozler kisik bir sekilde, "paylasim icin tesekkurler, yuregine saglik" gibi ruhani, ulvi, disardan cok dolu gozuken ama icerden yogurdun kaymagi yorumlarini begeniyle okuyorum. bi ara bu forumlara dadanip her yorum yazanin yuregine tek tek saglik diledikten kac post sonra birisi cikip "arkadas sen bizimle ta..ak mi geciyorsun" diyecek gibi bir sosyolojik deney dusunuyorum ciddi ciddi. deney oncesi sonuc hakkindaki ongorum ise arada sirada bana kibarca "arkadasim her paylasimin altina ekleme yapmana gerek yok" gibi postlar gelse de asla beni forumdan atmayacaklari yonunde.

Unknown dedi ki...

bir de facebook'a fotoğraf koyup, altına şiir yazanlar. bunlar da inanılmaz insanlar.

geçen hepsine teker teker sarıldım.

thieu dedi ki...

iki ekleme yapmak isterim.

öncelikle iki ve daha fazla kızın bi araya geldiği fotoğrafların altına yapılan "çarlinin melekleri:D:DDDD" yorumları başlı başına bi klasiktir.

bir diğeriyse, adsız yorum girildiğinde blogger'ın nick yerine "Anonymous said... " ifadesini kullanmasından mütevellid, konu altında karşılıklı küfürleşen güruhun birbirlerine "SAİT denen o...ç... senin ananı s..." şeklinde sallamalarıdır.

alt + 168 dedi ki...

Erkekten kıza: "Meltem, geceyi parıldatmışsın yine eheheheh" (aka gel biraz da benim yetkiliyi parıldat)

anırdım evde be. çılgın olmuş liste. artı rep.

pink dedi ki...

Her zamanki gibi 10 numara bi Top 10 olmuş.4 ve 6 muhteşem:D

utku dedi ki...

bir de şu tip blog yorumları olmazsa olmaz: "abi yine 10 numara bir yazı olmuş", "hocam eline sağlık", "şimdiye kadar okuduğum en iyi yazılardan biri" vs.

sistem adamları da bilgisayarı kapatıp günlük hayata döndüklerinde şu tip cümlelere imza atabilirler: "yok kardeşim bizim halkımıza bir eli sopalı lazım", "yok arkadaş bizim milletimiz otumasını kalkmasını bilmiyor ki", "bizim insanımız başında bir eli sopalı olmadan tuvalete bile gidemez"...

Thermo Rheumon dedi ki...

Ulan millet evine ekmek götüremiyor sizin uğraştığınız işlere bak.

Replere artı beyler :D

BT dedi ki...

Namus cinayeti, cinnet, aşk cinayeti haberleri altına standart yorum:
"Neler oluyor bize"

Ulan niye suç ortağı oluyorsun, herif cinayet işlemiş, muhabir haberini yapmış. Sana neler oluyor ki...

delgado dedi ki...

@Umutation!

neydi o şarkının adı harbi? :)

yalnız FD, şu müzik adamlarının bi oyuncunun toplama hareketlerinde bi video yaparsa müzik koyması makul, onun dışıonda senin dediğin gibi tabi..

Adsız dedi ki...

Amatör şarkıcılar :

"youtube ta ağlayan kayalar yazın yeni bir baha doğuyor arkadaşlar"

Bir de erozviyon zamanları coşar bunlar.

Soad--->>> Atamıza söven grubun sitesi şikayet edelim arkadaşlar. Önce "left click"e tıklıyoruz sonra "flag this video"..

Anket manyakları. Dünyanın en iyi 8. harikasına oyluyoruz.

Bir de donanım forumlarındaki sidik yarışları var.

mamo chello dedi ki...

blogda niye müzik yok..ne vardı yani bi müzik koysaydın biz de merak edip sorsaydık kimin bu diye..bu mu blog yazarlığı?bu mu blog anlayışı..

satırlarıma son verirken alayına isyan,ölümüne beşiktaş demeden geçemeyeceğim....

bu arada nefis bir yazı,müthiş saptamalar.eine,yüreğine sağlık..teraziye tıkladım:)

mamo chello dedi ki...

bak paylaşcaktım unuttum valla..facebook'ta scarlett johansson hayran sayfasında,fotoğraflardan birinin altında,"so cute,the most attractive woman in the world.."yorumlarının arasından bir seçmece:"eridimm,bittiimmm!!!"

:)))

renom dedi ki...

facebookta hatunlar birbirlerinin fotoğraflarına yorum yaparken ''kankito çok güzel çıkmışsın , tabii kim çekti fotoyu '' tarzı yorumları da sık sık görüyorum. bir de 3. sayfa haberlerinin altında ''yazık , yazık nereye gidiyor bu memleket'' tarzı söylenenler adamlar bu tarz haberlerin olmazsa olmazıdır..

Can dedi ki...

Valla hepsi ayrı olay da ben en çok müzik adamlarına takıyorum.Hakkaten ististasız her videoda 'çalan şarkının adını bilen var mı? ' tipleri var. Tebrik ediyorum .Çok güzel bir yazı

can dedi ki...

Bir de atlanmaması gereken, spor haberlerinde avrupada bir transfer olunca bizim takımlar bu oyuncuyu nasıl görmez almazlar tipi fm oynayıp yorum yapan kitle var.Oyunda aldım memnun kaldım 2 3 yıla çok iyi oluyo gibi yorumlar görmek çok normal.Onlardan da bahsetmesek ayıp olur. Ayrıca Almanyada doğup büyüyüp de bizim milli takımı seçmeyen oyunculara (örn: Mesut Özil) hemen hain yaftası düşmek,ağzına geleni söylemek, sen göreceksin oğlum tarzı tehditler yapmak.Aynı kitlenin işleri.

Ku.Ba dedi ki...

Su +1903 / 1905 / 1907 muhabbetini hangi denyo cikarmis, cok merak ediyorum. Olayi sonradan çaktim, meger "söyledigine katiliyorum, ayrica su takimi tuttugumu da direkman degil de, kurulus tarihini vererek üstü kapali bir sekilde belirtmek isterim" anlamina geliyormus. Ne alaka lan?!

@scugnizzi (15:33):
Benim o insanlar hakkindaki teorim soyle: kendileri internetle henuz yeni tanistiklari icin (veya arada sirada cafeden girdikleri icin), www'yi herkesin herkesi tanidigi kucuk bir koy saniyorlar. Onlara gore Kivanc da, Barack da hatta Mustafa Kemal de tum yazilanlari okuyor :)

berthelemy dedi ki...

3 numarada bahsedilen 1den 40a kadar tıklanan fotoğraflarda sonlardaki fotğrafların tıklanma sayısı ortadakilerden daha fazladır genelde. Bizim millet dayanamayıp biraz da sondakilere bakayım diye bitirir işini.

bu arada youtubeda koyunlu durex reklamının altına "koyun moyun dememiş s.kmiş pezevenk" yazan adamı görmüştüm. reklamı ciddiye almış dangoz.

murat dedi ki...

--haberturk.com'da bir haber yorumu--

"admın benı sevmıyosun ama ben senı sevıyourm neden yayınlamadım ben kotu bısey demedımkı sadece bı cogu gıbı yorum yaptım"

Bu da bir başka kategori (admin'e molonoglar) olabilir sanırım...

voodoo girl dedi ki...

haber sitelerinde magazin kısmındaki haberlerin altına "çok mu önemli sanki", "hah ben de bunu öğrendim ya tamam artık" gibi yorumlar bırakanlar var bir de ulan sanki zorla okuttular magazin haberini kendin tıklayıp okudun işte neyin tepkisi?

katkılarımı gözardı edenler utansın ayrıca +repin tam tersi neyse ondan.

Northx dedi ki...

9. madde Hasan Sas karariyla gecersiz oldu:
http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=85625

adam fanatik'in sitesindeki yorumlari okuyup roportaj vermis rahatsiz.

her boku bilen adam dedi ki...

http://herbokubilenadam.blogspot.com/2009/09/ayn-yazlar-4.html