23 Ekim 2009 Cuma

BURNUN KEMİĞİ YOK

Daha önce maç içinde sakatlanmalarına rağmen, maçları tamamlayan oyuncular hakkında yazılar yazmıştık bir kaç kez. Kırık boyunla Manchester Ciy'e bir kupa kazandıran efsane Alman kaleci Bert Trautmann, fibula kemiği kırılmış halde 79 dakika sahada kalan Valencia'lı Manuel Fernandes, yine aynı kemiği kırıkken sahada kalmayı bırakın bir de fazladan 2 maç oynayan Arjantin'li kaleci Sebastián Blázquez bunlardan bazıları idi. Hakan Şükür'le de ilgili örneği hep yineliyoruz ki bu yazıda anlatacağımız hadise sakatlığın yeri açısından onunla bağdaşıyor. Şükür, 1993-94 sezonu Türkiye Kupası mücadelesinin Ali Sami Yen'deki ilk ayağında Alpay Özalan'ın suratına gelen tekmesiyle acı içinde yere yığılmış ama maçı tamamlamış, maç sonu hastaneye gittiğinde burnunun kırıldığı anlaşılmış ve suratı tanınmaz hale gelecek şekilde şişmişti. Daha ilginci Hakan'ın maçın ilk yarısında meydana gelen o pozisyondan sonra kırık burunla koskoca bir devreyi oynaması ve bir de kafa toplarına vurmasıydı. Anlatacağımız örneğin bu olayların hepsinden bir fark ıvar. Yukarıdaki hadiselerin tümünde, ciddi sakatlıkla oynamaya devam etme eylemi doktorlar tarafından anlaşılana kadar sürmüş. Ama bu seferkiden doktor teşhisi koyduktan sonra da oynamaya devam eden bir adam var. Martin Palermo.

Hafta sonu 2 Superclásico birden sahnede olacak. Fenerbahçe-Galatasaray ve River Plate-Boca Juniors. 25 Ekim Pazar günü TSİ 21:45'teki mücadeleyi NTV'den naklen yayınlanıyor. Bizim derbi berabere biterse bu maçın izlenme oranı diğer durumlara göre daha yüksek olur belirteyim. Mağlup taraf TV'yi kapatıp kendisini başka uğraşlara veriyor çünkü. Anlatmaya gerek yok bu ezeli rekabeti, o ezeli rekabetin ne gibi zorluklara göğüs gerdirebileceğinin anektodu. Palermo Arjantin'in Peru'yu, kendi son dakika golüyle 2-1 mağlup ettiği maçta burnundan sakatlandı. Sakatlanma hafif kalır tabii, burnu kırık. Geçen hafta Tigre karşısında o halde oynadı ve bir hava topu mücadelesinde burnundan kan geldi ciddi şekilde. Takım doktorları buna rağmen ameliyatın Apertura'nın sonuna kadar ertlenebileceğini düşünüyorlar. Daha 10 hafta var ligin bitmesine. O halde oynayacak Palermo. Bu haftaki derbi de dahil. Acıyla nasıl başa çıkıyor bilemiyorum.

Derbi tabii ki çok önemli ama şunu da belirtmek lazım iki takım Apertura'da çok iyi bir durumda değil. Boca, 19 puanlı lider San Lorenzo'nun 5 puan gerisinde onuncu, River Plate ise sadece 6 puanla onaltıncı sırada.

Hiç yorum yok: