14 Ekim 2009 Çarşamba

VAKA-I TWITTERİYE

Twitter'la ilgili düşüncelerimi yazdım daha önce blogda. Halen mantığını anlamış değilim, hesap açmayı da düşünmüyorum. İnsanoğlu olarak kendimizi diğer insanlara beğendirmek için yeteri kadar kanalımız var bir de buna girmeyeyim. Zamanında Gösteri Peygamberleri Dünyası yazısında da söylemiştim (Gand şimdi gelip dövücek hepimizi), "İnsanoğlu sirkini giderek genişletiyor" diye. Zaten dediğim gibi hala anlamadım. Tabii yapısını anladım da, ne gerek var onu anlamadım. Bana ne elin haber spikerinin karpuz hakkında ne düşündüğünden arkadaş. Ha yarın bir gün bu laflarımın hepsini yeyip, bir hesap açıp "Flying Dutchman Twitter'da" diye yazı yazarsam gelip hepiniz ifademi alırsınız, o ayrı. Ama dediğim gibi Twitter'a karşı soğuğum, yıldızımız barışmadı. Zaten karakter sınırı da en nefret ettiğim şeylerden biridir. Neyse uzatmayayım, twitter'ın futbol dünyasına girişinden de bir örnek vermiştik. Yaz transfer döneminin sonlarına doğru, Sunderland'in talip olduğu Darren Bent, Tottenham ile Çin kampına giderken, anlaşma ihtimaline karşı uçaktan indirilmiş, ama iki ekip anlaşamamış ve Bent, Twitter hesabına kendi başkanı Darren Levy'e anlaşmanın yapılmaması yüzünden hakaret içeren ifadeler yazmıştı, ayrıntısı burada. Bir diğer hadise bugünlerde Hollanda'nın gündeminde.

Ajax'lı Gregory Van der Wiel (resimde sağdan ikinci), Hollanda'nın geçtiğimiz cumartesi Avustralya ile deplasmanda oynadığı özel maç için, teknik direktör Bert Van Marwijk'ın açıkladığı aday kadrodaydı. Ancak 4 Ekimdeki Roda JC-Ajax maçında sakatlanınca kulüp doktoru oyuncunun uçak yolculuğu yapamayacağını açıkladı. Van der Wiel Hollanda'da bırakıldı. Ama 7 Ekim sabahı, saat 5'te bizim eleman Twitter sayfasına bir resim koydu (yukarıda). Takım arkadaşları Thimothee Atouba, Marvin Zeegelaar ve Kenneth Vermeer ile rapçi Lil' Wayne'in konserinde çekilmiş bir resim. Van Marwijk da, "madem bu adam sakat, uçağa binemiyor, rap konserinde işi ne?" diye sordu uzaklardan tabii. Eleman havamı basayım arkadaşlara derken, basıldı. Tüm Hollanda basını atladı üzerine hafta boyunca. Yapan adam 21 yaşında olunca "gençlik" ve "disiplinsizlik" kelimeleri kullanıldı yine. Hocası Martin Jol bugün sahip çıkmış Van der Wiel'a, "2 gün yatıp konsere gitmiş, bo.unu çıkarmayın" diye. Tamam da saat sabahın 5'inde niye koyuyorsun resmi. Tam tipik gösteri peygamberi işte, tatilden döndüğü ilk gün, daha bavulu boşaltmadan tatil resimlerini internete koyan familyadan.

Kıssadan hisse: Yonja, Facebook, Twitter vb...şeytan icadıdır.....
Facebook'ta paylaş...

5 yorum:

Ortega dedi ki...

Bir gün herkesin 15 dakikalığına da olsa Twitter hesabı olacak (andy warhol)

Gel gel gel tivitır'a gel Datçmen. Adına hesap açacağım. Hıncal'ın adına açılan günlük hesabı gibi olacak :)

http://twitter.com/hincal_gunluk

Schumy dedi ki...

61. Emmy ödüllerinde bunlara toptan "Youtwittface" demişdi birisi. En güzeli de oydu :)

L dedi ki...

yine iyi sallamışsın abi. bi de şu lil' wayne zottiriğine sallasaydın keşke.

varol döken dedi ki...

valla twitter'ın sitesini bilmem de partisi çok şahaneydi (tuncay sen sonunu söyleme), ben o resimlerin gerçek olduğunu gördüm, o kadar söyleyeyim...

sırf seninle aynı düşünceyi paylaşmamak için ne kadar gereksiz bulsam da gidip hesap açacağım dutchman...

twitter.com/seinfeldtenbaskadizitanimam

serdark dedi ki...

yazinin sonu cok sahane olmus!

Kıssadan hisse: Yonja, Facebook, Twitter vb...şeytan icadıdır.....

Facebook'ta paylaş...
Bookmark and Share
Gönderen Flying Dutchman zaman: 15:06
Etiketler: Futbol