22 Ocak 2010 Cuma

BU POLAK İÇİN, BU DA WASILEWSKİ İÇİN

















Futbolcuyu maç öncesinde motive etme hadisesi ile ilgili Kadir İnanır Çetesi adında bir yazı yazmıştık. Misal Miroslav Blazevic'in Hırvatistan'ın başında iken, çıkacakları bir maç öncesi onca para saydığı Rolex'i yere atıp üzerinde tepinerek, onları da aynen böyle ezmenizi istiyorum diye sapıtmışlığı vardır. Bizde de zaman zaman büyük maçlar öncesi gündeme geliyor bu konular. Örneğin bir ara Galatasaray-Fenerbahçe maçları öncesi, Galatasaray soyunma odasına Ömer Çavuşoğlu'nun meşhur bayrak fotoğrafının asıldığı ve futbolcuların o fotoğrafa bakarak sahaya çıktığı söylenirdi. Gerçi pek bir işe yaramıyordu sonuçlara bakınca. Aşağıdaki örnek ise, bu tür bir motivasyonun işe yaradığını gösteriyoır. Geçtiğimiz hafta oynanan ve Axel Witsel sayesinde yine olaylı hale gelen Standard Liege-Anderlecht maçı.

Anderlecht hocası Ariël Jacobs, futbolcuları maç öncesi soyunma odasına toplamış. Herkes formasını giymiş sahaya çıkacakken, soyunma odasına bir televizyon girmiş birden. Çalıştırılmış, ekranda Jan Polak'la Marcin Wasilewski. Yani Standard ile oynanan ligin ilk yarısındaki maçta ciddi sakatlık geçiren ve hala sahalara dönememiş iki futbolcu (Wasilewski olayını biliyorsunuz, Polak da aynı maçta bağlarından sakatlandı;). İkisi de videoya kaydedilmiş maç mesajlarını sahaya çıkmak üzere olan arkadaşlarına iletmişler ve "sportif anlamda çıkın öcümüzü alın ama sertliğe başvurmayın" diye gazı vermişler. Sonuç: Anderlecht 4 tane salladı rakibine (gerçi son ikisini Standard kendi kalesine salladı ama). Böylece ilk maçın mağdurları Polak ve Wasilewski de evlerinden galibiyette pay sahibi oldular.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu motivasyonlarin mac kazandirdigi zamanlar oluyor da, Terim gibi yapilirsa kazanilan mac yarardan cok zarar getiriyor. Asiri yüklemeyle sakat sakat oynattigi futbolcular, onun takiminda oynadiktan sonra bir daha kendine gelemiyor. Sürekli sakatlaniyor veya tekrar eski formunu tutamiyor. Emre, Hamit, Gökhan Zan, Emre Güngör, Nihat... ilk aklima gelenler bunlar. Daha cok örnek kesin vardir. Aslinda basli basina bir arastirma konusu bile cikar bundan.

Emrah D dedi ki...

Witsel'i gunah kecisi bellemisler, vurun abaliya. Tarih onunde bu motivasyonu veren bile Witsel'den daha suclu cikacak.