10 Haziran 2010 Perşembe

MİROSLAV STOCH TRANSFERİ



















Miroslav Stoch, Galatasaray'a imza atsaydı yazacaklarım aşağı yukarı belliydi ve kafamda oluşturmuştum. Şöyle başlayacaktım yazıya dürüst olmak lazım: Ezeli rakibim Fenerbahçe'nin alması halinde çok üzüleceğim bir futbolcuydu, sezon başlangıcına kadar yapılacak olanları bilemem ama Galatasaray sezonun en iyi transferine imza atmıştır.

Transferin yönü değişti, o çok üzüleceğim olay oldu diye diyeceklerimizi değiştirecek değiliz. Müthiş bir iş başardı Fenerbahçe. İşin maliyetini daha sonra konuşuruz, önce bu işin taktik ve etki işini konuşmak lazım. Onun hakkında Twente'yi bu sezon şampiyonluğa götüren isimleri yazdığımız yazıda bir şeyler karalamıştık. Genişetelim o cümleleri. Bu sezon Twente'yi şampiyonluğa götüren 4 adam var. Saha dışında başkan Joop Munsterman ile teknik direktör Steve McClaren. Saha içinde ise Bryan Ruiz ve Miroslav Stoch. Blaise Nkufo'ya da pay biçmek lazım ama özellikle bu ikisinin payı bambaşka. Ruiz, birçoğu son dakikada puan getiren gollerin altına imza atarken Stoch sezon boyunca takımın lokomotifiydi. 2 çok önemli adam kaybetti bu sezon başında Twente. Arnautovic ve Elia. Elia bunların en önemlisi hatta Hollanda futbolundan son 2 yılda çıkmış en büyük yetenekti. Twente onun gidişiyle sol kanatta çok büyük bir boşluğu doldurmak zorunda kalacaktı. 21 yaşında, Chelsea'de sadece 4 maç oynamış bir Slova-k'ı getirdi McClaren Hollanda'ya. Kimse ne adını biliyordu ne de sanını. Örneğin Ruiz ondan daha fazla konuşuldu, zira Twente onun için Gent'e 5 milyon euro ödemişti. Stoch ise bir kiralıktı. Sezon başında yapılan şampiyonluk tahminlerinde Twente'nin 2 kanadını da kaybetmiş olması sebebiyle şampiyonluk yarışının dışında kalacağını söyleyenler fazlalıktaydı. Ama kafadakiler ortaya çıkan tablodan farklıydı.

Twente'de kaç maç oynadığını, kaç gol atıp kaç asist yaptığını her gazete yazacaktır, açıp okumak mümkün. Ben başka şeyden bahsedeceğim. Eljero Elia 1 sezon önce topu ayağına aldığında Twente tribünleri ayağa kalkıyordu olacakları izlemek için. Bu duyguyu Galatasaraylı taraftarlar iyi bilirler zira Hagi ve Ribery'de hissetmişlerdi. Galatasaray Stoch'u alabilseydi Ribery'den beri yaptıkları en iyi genç, tribünleri heyecanlandıran kanat oyuncusu transferi olacaktı ve akıllı bir politikayla, oyuncuyu skandal eylemlerle elden kaçırmak yerine Marsilya'nın aldığı 25 milyon euronun bir benzeri sarı kırmızılıların kasasına girecekti. Ama bu para artık sarı lacivertlilerin kasasına girecek muhtemelen. Stoch'u "hangi motivasyonla" aldığını bilemem Fenerbahçe'nin. Belki geçtiğimiz sezon başından beri, belki Fenerbahçe-Twente maçlarından beri, belki Twente şampiyon olduğundan beri belki de Galatasaray talip olduğundan beri takip ediyorlardı. Belki takıma gerçekten katkısı olduğu için aldılar belki de sırf Galatasaray'ı böyle bir cevherden mahrum bırakmak için. Ama ben sonuca bakıyorum, hangi motivasyonla olursa olsun müthiş bir iş yaptılar. 21 yaşındayken, Avrupa'nın önde gelen liglerinden birinde yer alan bir ortalama takıma tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu kazandıran 2 adamdan birisini kadronuza katıyorsanız bunun size getirisi hem sportif başarı hem de maddi anlamda olacaktır.

Dzusdzsak transferi gündeme geldiğinden beri aynı şeyi düşünüyordum. PSV'nin sol açığı da iyi bir transfer olacaktı belki ama benim için korkulacak bir adam değildi asla. Evet iyi futbolcuydu, onu da PSV Debreceni'den transfer ettiği günden beri takip ediyorum ama Stoch'la karşılaştırılırsa ve transfere bu gözle bakılırsa da Fenerbahçe'nin doğru seçimi yaptığını düşünüyorum.

Youtube videolarından izlenip süratine atıf yapılacak tabii ki ilk önce Stoch'un. Ama Slovak bundan çok daha fazla yeteneğe sahip bir oyuncu. En sevdiğim özelliği oyuna ağırlığını koyabilmesi ve sorumluluk alabilmesi, Twente'yi şampiyonluğa götüren ligin son maçında tüm takım 1-0 öne geçtiğinde saati kontrol etmeye başlarken işi garantileme peşinde koşan ve ikinci golün altına imza atan oydu. İstikrarlı, doğrudan rakibin üstüne giden, ısrarcı, pes etmeyen ve en önemlisi de defansif özellikleri de olan bir açık oyuncusu. Fenerbahçe onun asistleriyle çok fazla gol bulacaktır. Tabii Stoch'un verimli olabilmesi için arkasında mutlaka onunla uyumlu olabilecek bir sol bekin olması gerekiyor. Twente'de bu işi dönüşümlü olarak Rajkovic, Kuiper ve Tiendalli mükemmele yakın yaptılar. Fenerbahçe'nin oraya Stoch'un deli çıkışlarını kontrol edebilecek ve onunla uyum sağlayacak, çabuk düşünen, çabuk aksiyon alan bir sol beke ve onunla uyum sağlayacak bir forvete ihtiyacı var. Orta sahanın ortasından onu hareketlendirecek adam görevini Alex'in, Twente'deki Kenneth Perez kadar hatta ondan iyi yapacağından şüphem yok. Aslında bu tabloyu tamamlamak için Fenerbahçe Bryan Ruiz'i de İstanbul'a getirebilse herhalde tulum çıkarmış olurdu ama o bölgeye kimi transfer edeceğini göreceğiz.

Stoch'un olumsuz yönleri yok mu? Elbette var. Chelsea onu 4 yıllık süre zarfında hiç kullanmadı. Dünya Kupası'nda göstereceği performans onun transferinin üzerinde bazı şüpheli seslerin çıkmasına sebep olabilir. Henüz bir Arjen Robben kadar kanatta baskın, üst düzey maçlarda oyunun rengini tek başına değiştirecek kadar üst düzeyde değil. Ama henüz 21 yaşında. Türkiye Ligi'nde müthiş işler yapacağı konusunda şüphem yok. Şampiyonlar Ligi arenasında da ağırlığını koyması için kendini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapmaya da son derece elverişli. Son olarak, her yerde bahsedilen, "güçlü görünmeyen" fiziğinin ona hiçbir dezavantaj getirdiğini görmedim, görmeyeceğiz de merak etmeyin.

Rakam konusunu kısaca geçelim. Etrafta dolaşan 7 milyon sterlin veya 9 milyon euro söylentilerini baz alırsak eğer, karşılığında 2 sene sonra (oyuncudan faydalanmanızın ardından) 20-25 milyon euro alacaksanız, o 9 milyon sizin için sadece muhasebe kayıtlarında mürekkep israfında konuşulur. Sorun o 9 milyonluk adamla neler yapacağınızdır, performans ve ticari gelecek açısından. Galatasaray'ın bu sezon istediğini tam alamadığı Keita ve Elano'ya toplam 15 milyon euro civarı bir para ödediğini unutmayalım.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun...ki olacaktır da...

41 yorum:

admin dedi ki...

Çok teşekkürler fılayink daçmın. Sözlüklerde ve forumlardaki holiganları gördükten sonra senin bu yazını okumak inan bana çok keyif verdi.

Biraz araştırdığım kadarıyla defansif zaafiyetinin olduğunu söylüyorlar. Ancak sanıyorum hızıyla bunu kapatabilir. Sen ne diyorsun?

Ayrıca bonservis konusuna da değinmek istiyorum. İnan bana 9 değil 19 milyon bile verseler hiç etkilemez Fenerbahçe'yi. Para hiç bitmiyor ve Güiza'ya 17, Cristian Baroni'ye 7, Tabata'ya 8 verilen yerde ben her türlü Stoch'a 9 veririm.

Beni çok heyecanlandırdı vallahi :)

güvenegüvene dedi ki...

Fenerbahçe büyük transfer yaptı.Bir Galatasaraylı olarak sabırsızlıkla bekliyordum transferini ancak Fenerbahçe'yi gittiğini öğrendiğimde açıkçası çok üzüldüm diyebilirim.

Fenerbahçe'nin Twente ile yaptığı maç sonrası telvizyonun verdiği her maçını izlemeye çalışmıştım.Gerçekten müthiş bir adam; hızı, tekniği, zekası, şutları ...

Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım.Açıkçası bu adamı ezeli rakibimizde izleyeceğimiz için çok üzülüyorum.

Spooky dedi ki...

Para hiç bitmiyor ne demek? Neyse Fenerbahçeliler buna inanmaya devam ederse sonları hoş olmayacak.

Transfere gelince çok iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum, fiziği beni endişelendiriyordu. Hollanda ligi Türkiye ile aynı değil sanki dezavantaj olacaktır. Oyuna adapte olursa başarılı olur. Zaten Stoch tarzı içeri katederek kaleye giden oyuncuları Türkiye'de savunamıyor takımlar.

liquefied dedi ki...

Bu adamı 7-8 kere izledim bu yıl. Pek bir numarası yok. Geniş alan bulamadığı sürece hep etkisiz kalacak, sahada kaybolacak.

Flying Dutchman dedi ki...

Türkiye Ligi'nde geniş alan bulamamak :)

daha böyle bir şeye rastlamadım ben..ha bir takım 11 kişiyle Çanakkale oynuyorsa ona Stoch değil Rooney de zorlanıyor...kastedilen buysa

Numarasının olup olmadığını lig başlayınca görürüz...

TA dedi ki...

tek soru işareti süper lig gibi sert katı savunmaya yapan takımlara karşı neler yapabileceği.malumunuz süper lig hollanda ligine benzemez.süper lige gelip ne kadar sert futbol oynanıyor diyen yabancılarıda çok gördük.bunun dışında iyi transfer tabi.süper ligde ne yapar zaman gösterecek.
(bu arada hollanda liginde parlayıpta avrupanın sert liglerinde sönen birçok yıldız gördük.kezman bunların başında gelir.)

TA dedi ki...

yorumda yazmışsın fd yollandıktan sonra okudum.sorun geniş alan değil.fb oyun taktiğinde galatasaraya oranla daha fazla geniş alan da bulabilir.sorun sertlik omuz omuza mücedele vs.türkiyede hakemlerin birçok sertliğe müsade ettiğini biliyoruz.rakipleri sindiren bir sertlik uygulanır türkiyede.ilk yarıdaki fb-gs maçındaki gs li oyuncuların sinmesi gibi birşeydir bu.anadolu takımlarıda bu sindirmeyi çok yaparlar.stoch sinermi sinmez mi sağ kalır mı bilinmez.

TA dedi ki...

tabi süper ligin hakemleri eğer cüneyt çakır gibi olursa stochta iş yapar mutlaka.(olmasıda lazım tabi)

pulp dedi ki...

liquefied sözlüğün futbol trolü. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=liquefied

liquefied dedi ki...

Hollanda'yı izleyip, en çok gelecek vaadeden olarak Stoch'u mu gördün FD?

Flying Dutchman dedi ki...

yok Sinan Kaloğlu da var

Ortega dedi ki...

Hayırlı olsun Daçmın. Yeni trol çıkmış blogunda.

TribunselSevda dedi ki...

Ligler başlasın ondan sonra konuşmak en faydalısı...şuan kimse bu oyuncu hakkında tam bir bilgiye sahip değil...O yüzden yok Hollanda ligiymiş yok şuymuş buymuş diyip kendimizi kandırmayalım...Pele'de Brezilya liginde oynuyordu ???

onurkarakose dedi ki...

- Bana kiskancligin resmini cizebilir misin Abidin?

- Yahu bosver Nazim, isim gucum var

(liquefied)- Aman Abidin abi, benim yazdiklarimi kopyalayip ver olsun bitsin, ne ugrasican..

Arkhe dedi ki...

Maliyet ile ilgili daha net bir bilgi aldığında buraya eklersen seviniriz.

Adsız dedi ki...

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1285629/Chelseas-Slovakia-winger-Miroslav-Stoch-joins-Fenerbahce-2-5m-deal.html?ITO=1490

bonservis ile alakalı şöyle bir şey gördüm ben ama ne kadar dogrudur emin degilim...

Anıl dedi ki...

Kendinizden ne kadar emin konuşuyorsunuz. Hatta Fenerbahçe'nin 25 milyon Euro'ya satacağını sanki bugün satmış gibi iddia ediyorsunuz. Kimler, ne isimler silindi bu ülkede. Hiçbir şey konusunda bu kadar emin olmamak gerekiyor. Bu kadar tozpembe değil hiçbir şey.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

daily mail £2,5m yazmis ama bana cok inandirici gelmedi...

bir de maliyet konusunda Fenerbahce taraftari 14 m. euroluk 30 yasindaki Guiza'nin patlamasini tecrube ettiginden gelecek vaad eden 21 yasinda bir genc icin konusulan 8-9 gibi rakamlar koymuyor cok fazla...

Adsız dedi ki...

anadolu klüplerinin(sadece anadolu da değil, beşiktaş dahil) futbolcularını ayartıp beleşe kapatmayı adet edinen galatasaray yönetimine ders olsun, galatasaraylı arkadaşlar da bıraksın artık bu kedi-ciğer diyalektiğini.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Stoch hakkında okuduğum en mükemmel ve objektif analiz. Elinize sağlık. Bir Fenerbahçe'li olarak çok mutluyum. Guiza'ya 2 yıl katlanmış bir taraftar topluluğu artık verilen paraları değil gelen oyuncuları düşünüyor. Stoch 30 milyon Euro olsa banane? 21 yaşında almışız gerisi pek de mühim değil. Eğer 1-2 adam daha alırsak sağlamından gerçekten müthiş olacak.

NOT: "yok Sinan Kaloğlu da var" cevabınız için ellerinizden öpüyorum :D

unknown dedi ki...

Fenerbahçe kimlerin futbol hayatını bitirmedi ki Stoch'un bitirmesin.. Yazık oldu adama yaktı geleceğini..

Asphalt Monkey dedi ki...

Ligin marka degerinden dolayi, Türkiye'den ismi ve kariyeri ne olursa olsun 20-25 milyona yurtdisina transfer olacak bir futbolcu cok zor bir ihtimal gibi geliyor bana...

Rüzgar Karabulut dedi ki...

iyi transfer işte budur ihtiyaç olan yere hem hazır hemde gelecek vaad eden bi adam, eleştirenlerinde birazcık sabretmeleri halinde kalelerinde görecekleri gol yada gol asistleriyle bizlere hakkımızı teslim edeceklerini şimdiden hatırlatalım, sonra biz demedik demeyin;)

Adsız dedi ki...

Sevgili FD, ismini bilmedigimden dolayi FD diye hitap ediyorum kusra bakma. Dun gece Londra`da yenen aksam yemeginde bulunan kisiden birebir aldigim bilgiye gore bonservisi icin 2 secenek sunuldu. 1: 6M Euro, 3 esit taksitle odenicek sekilde. 2: 5.5M Euro, 3.5 ve 2M Euro olmak uzere 2 taksit. Butun gazetelerde ve takip ettigim Aceto Balsamico`da da yanlis yazdigi icin bunun dogru sekilde bilinmesini istedim. Saygilarimla..

Frank Baumann dedi ki...

Hollanda Ligi'nin yayın haklarına D-Smart sahip olduğu için maçları canlı izleme şansım olmuyor. Maçların sadece özetini izlemek futbolcunun ve takımın futbol karakteri hakkında yeterli fikri vermiyor. Özetlerden ve Europa League maçlarından tanıdığım bir isimdi. Bu nedenle FD'nin yorumlarını okuduktan sonra bir Galatasaylı olarak içimin sıkıldığını söyleyebilirim...

Stoch'u kaçırmak GS için problem değil, bana kalırsa aksine Stoch'a verilmeyen bonservis ücretiyle orta sahanın göbeğine daha yaralı transfer(ler) yapılır ve takımın esas problemi ortadan kalkar. Fakat ezeli rakiplerin, avrupa futbolunda öne çıkmış üst düzey hücüm oyuncuları transfer etmesi de hoşuma gitmiyor. Hilbert de bu isimlere örnektir...

FD'nin atladığı bir nokta var; türk hakemleri ve türkiye de farklı uygulanan kurallar. Stoch fiziksel olarak oldukça zayıf bir oyuncu ve bizim hakemlerimiz fiziki mücadelerde fual çalmayı bilmiyorlar. Antalya'daki izlediğim Antalya - GS maçında Yalçın Ayhan, 5 dakika içerisinde Kewell'a gözümün önünde 4 tekme attı ve sarı kart bile almadı. Aynı şeyler malesef Stoch'un da başına gelecektir, umarım alışır...

gmike dedi ki...

umarım fb bu oyuncudan iyi bir şekilde yararlanıp karlı bir fiyata satar da türk takımları genç yetenekler için kesenin ağzını açmanın yaşlı yıldızlara para saçmaktan daha faydalı olduğunu görür.

adlı dedi ki...

tamam fena bi futbolcuya benzemiyo, fb de başarılı olur büyük ihtimalle de ne ribery si abi ya dalga mı geçiyosun. 25 milyon euro fln..yani inşallah 2-3 sene sonra yanıltır beni ama hiç sanmıyorum.

Flying Dutchman dedi ki...

arkadaşlar birincisi 25 milyon lafına takılmayın...ben hem sportif başarı hem kâr elde etmekten bahsediyorum

bir de Ribery'e atıf yaptım diye kazan kaldıranlar, Ribery, Metz'den Galatasaray'a geldiğinde adını daha önce kaç kez duymuşlardı bir kendilerine hatırlatsınlar...sonra bir daha düşünsünler..elbette ribery olacak demiyoruz ama bu her yönüyle yerinde bir hamledir...

Neo Wan dedi ki...

Transfer gayet yerinde artık iş oyuncuya uygun ortam yaratmakta. Ama 20-25 milyon bedelle satılması hayalcilik olur. Bu ülkenin siname sever starına bile haziranın yarısı geldi bırakın 15 i daha 7-8 veren olmadı 10 ve üzerini verende olmayacak. Çünkü ligimizin kalite ve pazarla sorunu var.

zachpaulsen dedi ki...

bence fenerbahçenin stocha galatasaraydan daha fazla ihtiyacı vardı. ben gs'nin transfer politikasını anlamıyorum. sol kanatta oynayan arda ve kewell varken neden 3. bir oyuncu alınamk isteniyor? geçen sezondan beri sürekli ve ısrarla açık/forvet transferinin sebebi nedir. eğer bir bütçemiz varsa takımın en acil transfer bekleyen yeri olan orta sahaya en az 2 oyuncu alınması daha mantıklı olurdu.
fenerle bir inatlaşmaya girilmemesi bence hayırlı oldu. ben bu tarnsferin tamamen basına sızdığı için fenerbahçenin hem galatasaraya bir darbe vurmak hem de fener kamuoyunun moralini biraz düzeltip, yönetimi rahatlatmak maksadıyla yapılmış tipik bir aziz yıldırım şarklı hareketi olarak algılıyorum. galatasarayın ilgilendiği ve izlediği oyunculara salça olmak yıldırımın ve fenerli yöneticilerin adetidir.
ayrıca oyuncuya yıllık 3.5 milyon euro gibi inanılmaz bir rakam verilmesi de oyuncunun parayala fenere gelmesinin sağlanmansının göstergesi.
son olarak 2 yıl sonra 20-25 milyon euro olayını da abartılı buldum. türkiyeden herhangi bir oyuncunun o meblaya transfer olması mümkün değil. bu çocuk twente de kalmaya devam etse belki o fiyata giderdi.

_dilek qfb 1907_ dedi ki...

super bır transfer oldu ben cok sevındım duydugumda fenerbahce yonetımıne bu transfer ıcın tsk edıyoruz :)

Arkhe dedi ki...

Resmi açıklama geldi, 5,5 milyon €.

Onur dedi ki...

maliyet diye atıp tutanlara tokat olcak açıklama da geldi resmi siteden 5.5 milyon euro olarak

Deniz dedi ki...

"hücum futbolu"na katılıyorum. galatasaray'ın birkaç senedir transfer politikası çok yanlış. zamanı geçmiş yıldızlara fahiş paralar ödemek fenerbahçe'nin geleneğiydi. galatasaray en saçma oyuncudan bile inanılmaz verim alırdı. hatta başka takımda oynayamayan bir oyuncu galatasaray'a geldiği zaman buradaki ortamdan, sıcak havadan en iyi futbolunu oynardı. özetle takım oyununa yatkın isimleri transfer ederdi galatasaray. onları yıldız yapardı, satamazdı sonunda ama kupalar kazanırdı. şimdi ibre tersine dönmüş gibi.

Adsız dedi ki...

Stoch kesinlikle iyi bir oyuncu ki yaşına bakarsak daha tam olmuş da değildir, potansiyeli çok yüksektir.Fenerbahçe'nin kadro yapısında da öncelikli ihtiyaçlarından biri olan, rakibi hızı ve driblingleriyle yıpratacak tipte bir oyuncudur.Bunları görmek için bir takımın taraftarı olmaya gerek yok.

Ancak galatasaray'ın stoch tipinde bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum.Genel geçer konuşulduğu üzere ihtiyacı duyulan en az iki tane oyunun 2 yönünü de oynayabilen oyuncudur orta sahaya.Heleki elinde potansiyel olarak gözümde halen stoch'dan çok da farkı olmayan giovanni dos santos'u alabilme seçeneğin(hoş dünya kupası da başlıyor ne kadar kalır o seçenek o da ayrı bir tartışma konusu) varken cidden gereksizdi galatasaray açısından bu mevkiye yapılacak bir transfer hamlesi.

Tabi işin yönetsel boyutu var.Kulüplerini profesyonellikten bir haber yöneten insanlardan, bu tarz rakiple mücadele gibi bir anlamı da olan konularda etik vs benzeri beklentilere sahip olmak ne yazık ki hayalcilik olur.Kaldı ki iş sözleşme noktasına gelmedikçe bu tarz aynı oyuncuya talip olma durumunu da çok garipsemiyorum. Eminim ki Cihan Kamer bu transferi bitirirken çok iyi bir oyuncu aldık düşüncesinin yanında galatasaray'ı ters köşeye yatırmanın taraftarı üzerinde(hele ki son olaylardan sonra) yaratacağı olumlu etkiyi de düşünüyordu.


İşin özü fenerbahçe çok da tarzı olmadığı şekilde genç bir yetenek transfer etti ve oldukça sağlam bir oyuncu aldı .Darısı tuttuğum takımın defansif ortasaha mevkiine:)

Adsız dedi ki...

transferde etik denilince en son konuşacak takımdır galatasaray.

Cthulhu dedi ki...

dün bunu (en azından bir kısmını) ntvspor'da fuat akdağ mı okudu yoksa bana mı öyle geldi?

Santiago dedi ki...

Eğer Galatasaray Ribery'yi elinde tutabilseydi kacırmasaydı birkaç sene sonrasına 20-25M Euro'ya satacaktı ama olmadı..
Birde Fenerbahçe Futbolcu bitirdi bunuda bitirecek diyenlere bir kaç örneğim var..Elvir Baliç hangi takıma ve yüzde kaç karla gitti Jay-Jay Okocha geldiğinde kaç yaşındaydı ve gittiğinde hangi Lige ve Kaç Milyon Paunda gitti..Bunların ikiside genç yaşta ve geleceğin yıldızı olarak gelmişlerdi ve kariyerlerini Fb'nin ve Türkiye Liginin üstünde devam ettirdiler...

Adsız dedi ki...

hücum futbol´a katiliyorum.
fenerbahce´nin parayla futbolcu transfer etmesi hic hos degil.
bence akbil ve yemek fisiyle transfer cok daha etik olurdu.

Adsız dedi ki...

fiytına deginicem herkez bir rakam söylüyor ama kimse borsaya bildirilen gerçek rakamı söylemiyor gerçek bonservis sözleşme iptal bedeli 5.5 milyon euro kendisine ise 1.2 pirimlerle en fazla 1.7 milyon euro verilecektir. ben cok fazla oldugunu düşünmüyorum böyle genç ve iyi futbolculara ülkemizde örnek vermek gerekirse bursalı üç oyuncuyu vericegim volkan,sercan,ozan bursa bugün bunların hiç birini 5.5 milyona bırakmıyor yani buda demek oluyorki genç ve potansiyelli oyuncular türkiyede daha pahallı o sebepten karlı oldugunu düsünüyorum bu işin

Adsız dedi ki...

şunu söyliyen ve düşünen arkadaşlar var kim bu ismini bile ilk defa duydum fos pos gibi bilmelerini isterim chelseaye 16 yasında gelmiş ve chelsea genç takımında 3 yıl oynamış ve alt yapının en iyi oyuncusu olmuş ve chelsea taraftarınca daha ilk takıma cıkmadan cok sevilmiş tanınmış 4. yılında twenteye kiralanmış ve müthiş cıkış yapmış twenteyi ilk şampiyonluga taşıyan en önemli oyunculardan birisi olmuş bence adaptasyon sorunu yasamazsa türkiyedede onun rüzgarı eser