23 Mayıs 2011 Pazartesi

LEAVE'S EYES - MEREDEAD

























Şimdi farkettim ki Leave's Eyes'ın bundan önceki 2 albümünü de bloga döşemişiz. Grubun dördüncü stüdyo albümü Meredead 20 Nisanda piyasaya sürüldü. Albümü piyaaya süre şirket heavy metal camiası denince akla gelen ilk şirketlerden Napalm Records. Leave's Eyes bu alemde beauty & beast vokalini adam gibi kullanan gruplardan birisidir kannımca. Bir karı koca grubudur, vokalde Liv Kristine, klavyede Alexander Krull Norveç-Almanya ortak yapımı bu grubu 10 seneye yakın süredir ayakta tutuyorlar. Bugüne kadar da bildiğimiz folk-senfonik etkileşimli müziklerine devam etmişlerdi ama bu albümde işin folk tarafına daha fazla yüklenmişler. Benim için grubun zirve noktası Vinland Saga'dır ama bu albümü resmen onun üstüne yerleştiriyorum. Aslında kritik noktalarda vurucu hamleler yapılsaefsane bir albüm dahi olabilirmiş ama bu haliyle de fazlasıyla sağlam. Keman, gayda ve çeşitli yaylı çalgılara sıkça rastlıyorsunuz. Ayrıca üstüste kaydedilen vokallerin de (ki bu vokallerde aile grubundan hareketle Liv'in kardeşi, Midnattsöl'ün vokalisti Carmen de destek veriyor) albümü daha dinlenilir kıldığını belirtmek lazım. Bir de Liv'in sesinde önemli bir gelişim daha önemlisi değişim var. Önceki albümlerde bazılarını uzaklaştıran tizlikten eser yok örneğin.

Albüm müthiş bir intro ile açılıyor. 6 dakikayı aşkın Spirits' Masquarade'in ardından yine folk öğelerine sadık Etain izliyor. Ardından da insanı yerinden kaldıran Velvet Heart. Beşinci şarkı artık bilmem kaçıncı heavy metal grubunun ellerine düşen Mike Oldfield efsanesi Get To France . Ancak söyleyeyim orijinaline en yakın coverlarından birisi bu. Dinlemek için buradan buyurun. Bunun bir de Blind Guardian versiyonu var misal. Albüme adını veren Meredead aynı zamanda en sağlam şarkı diyebilirim.

Leave's Eyes kapı gibi bir albümle döndü diyebilirim ve hatta tahminime göre sene sonunda yapacağım 2011'in en iyi 10 albümü arasına kafadan girecek. Blogu okuyan bir avuç heavy metal sevdalısına pata küte döverek öneriyorum....Meredead'i de aşağıya alıyorum. Liv Kristine'e eşlik eden kadın vokal çok benzemesine rağmen Tarja Turunen değil Elfenthal grubundan Maite Itoiz.



Karmacode & Vinland Saga

Leave's Eyes-NjordBağlantı

Hiç yorum yok: