25 Eylül 2008 Perşembe

MADRID'İN O ANLARI part. I






Gorky'i yazar ekibine aldığımızda "dünya gezgini" tarafına vurguyu yapmıştık. Budapeşte ve San Siro yazılarından sonra fotoğraflardan anlaşıldığı kadarı ile dillere destan bir Bernabeu yolculuğu yapmış. Bugünü tamamen onun objektifi ve aşağıda bulacağınız yazısına ayırdık. Bir sonraki yolculuk hangi stada olur artık bilemem. Bir Westfalen, Old Trafford ya da Wembley yapsa fena olmaz hani.






















7 yorum:

brk dedi ki...

real madridin ilk yarı saldırdığı kale arkasında galatasaray formalı biri vardı. o senmiydin abi? :)

Adsız dedi ki...

hocam fotolar harıka elınıze saglık

Adsız dedi ki...

dutchman kusura bakma ilgisiz bi konu için meşgul ediyorum postu, haftaya brüksele gitcem. brüksel-amsterdam, brüksel-paris gidiş geliş için tren, otobüs hızlı tren bana bi yol göstersen. hangisini tavsiye edersin, erken alınca oldukça hesaplı oluyomuş. nasıl yapabilirim, internet üzer,nden nasıl alabilirim. e-mail imi falan da verebilirim. duyabilmek dileğiyle..

Flying Dutchman dedi ki...

Her ikisi için de Thalys'i tavsiye ederim ama evet doğru duymuşsun, Thalys'de biletleri bir hayli önceden almak gerekiyor. Ancak Hispeed'i de denemeni öneririm. Bazı trenlerde rezerve ettirilmeden bilet alınabiliyor ve numarasız binilebiliyor ama mutlaka her vagonda bir kaç tane boş yer oluyor. Son Almanya ve Belçika yolculuklarımda bu yolu tercih etmiştim bir hayli avantajlıydı.

http://www.nshispeed.nl/

sitesine bir göz atmanı öneririm.

iyi yolculuklar :)

Adsız dedi ki...

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. thalys e baktım amsterdam gidiş dönüş 90 euro, hispeed de 70 euro (fiyatlar için ne diyosun ucuz pahalı, ortalama sen ne veriyosun aynı güzergahlarda yolculuk yaparken). hispeed de şöyle ifadeler var:
"Tickets are valid for 2 months as from first day of issuance, unless mentioned differently (super day return, weekend return). Except for the Thalys train, you are free to choose your train. Your journey to and from the Dutch borders has to be within 1 day. Homeprint tickets are only valid on the selected date." benim bundan anladığım aynı gün içinde hollandaya giriş çıkış yapmak zorundasın diyor. bi de evde aldıysan çıktıyı sadece seçili tarihte geçerli mi demek istiyo. zaten seçili tarihte kullanıcam, öyle aldım açık bilet 2 ay içinde kullanırım gibi bi durum yok. ama aynı gün içinde giriş çıkış olayı için aydınlatabilirsen sevinirim.
ikincisi amsterdamda kalacak yer nereyi tavsiye edersin, muhit olarak merkezi ve ucuz yollu olabilirse hoş olur (bi de beleş sarılmış hazır verseler :). ve amsterdam dışında gidilebilecek yerler tavsiye edebileceğin. rotterdam diyo arkadaşlar ama blogunu takip ediyorum ve senin zevkine güveniyorum. görüşmek üzere..
affına sığınarak 11-12 ekim haftası ajax içerde mi dışarda mı :))

Adsız dedi ki...

thalys te kampanyalar var diyo günübirlik parise gidiş dönüş 40-50 euro gibilerinden. bu fırsatları yakalamak mümkün mü sence. bir de hızlı değil de normal trenle gitsek fiyat farkı nasıl olur. çok mu zaman kaybederim.
sana da zahmet veriyorum kusura bakma,
thanks in advance.

Flying Dutchman dedi ki...

@isimsiz arkadaşa hitaben

keşke isminizi de yazsanız

öncelikle 11-12 ekim haftası Ajax dışarıda değil. İçeride de değil. Evde hepsi, milli takıma gidenler dışında :)) O hafta milli maç haftası

Bilet olayına gelince doğru anlamışsın tamamen, siteden sadece ve adece 1 günde giriş çıkış seçeneğini değiştir. Hispeed'den aldığın zaman Thalys, te kullanamazsın ama ICE trenleri de gayet güzeldir. Tavsiyem ki çıkar yol da o, aynı günde giriş çıkış şartını değiştirerek Hispeed'den rezervesiz bir bilet almak.

Görülecek yer, Amsterdam 1 günde gezilecek bir yer değil. En az 2 gün ayırmak gerekiyor. Heineken Museum mutlaka gidilmesi gereken bir yer söyleyeyim. Müzeleri sever misin bilemem ama Rijksmuseum'u tavsiye ederim.

Amsterdam dışında Hollanda'nın görülecek en az 15 şehri var bana sorarsan hepsinin ayrı bir özelliği var. Utrecht'e gelmeni öneririm mutlaka, Den Haag'a gitmesen de olur, Rotterdam'a elbette git. Ayrıca zamanın olursa Efteling eğlence parkı için Walwijk'a da gidebilirsin.

Otel...Otel konusunda ben sürekli Ibıs hoteli tercih ederim. Amsterdam'da mutlaka bir kaç tane vardır. Tam merkezde değil ama biraz etrafında olan, ancak tramvayla 3-4 durakta varılabilecek bir kaç yer belirle.

Otellerin adresini haritada bulmak için

www.anwb.nl sitesini kullanabilirsin.

www.ns.nl iki adres arasında nasıl yolculuk edileceğini gösterir.

www.9292ov.nl buradan da tüm otobüslerin saatlerini öğrenirsin

kafana takılan bir şey olursa yazabilirsin

isimle :))