2 Mart 2009 Pazartesi

MELBOURNE "VICTORY"

















2009'un ilk şampiyonlarından birisi belli oldu. Kanguru diyarının hakimi Melbourne Victory oldu. Bu sene birçok yazı ile gelişmekte olan A-Lig'in 2009-2010 sezonunda daha zevkli bir hal alacağını duyurmuştuk. Atılımdan önceki son sezondu bu. Avustralya'da 8 takımdan oluşan ligde toplam 21 hafta var. Takımlar birbirleriyle ikisi kendi evlerinde birisi deplasmanda olmak üzere üçer kez oynuyorlar. Tabi mutlaka birkaç takım diğerlerine oranla daha fazla deplasman maçı yapmış olacağı için denge, bir sezon herhangi bir takımla 2 maçı deplasmanda yapmış takımın izleyen sezon aynı takımla 2 maçı kendi evinde yapması ile sağlanıyor. Sezon sonu ilk dörde kalan takımlar play-off'a kalıyorlar. İlk 2 sıradaki takımlar çift maçlı bir yarı final oynuyorlar ve bu maçı kazanan doğrudan Büyük Final'e kalıyor. Üçüncü ve dördüncü sıradaki takımların kendi aralarında yaptıkları maçın galibi, ilk yarı finalin mağlubu ile oynuyor ve buradan gelecek takımda Büyük Final'in ikinci takımı oluyor.



































Melbourne Victory sonuna kadar hakettiği bir şampiyonluk kazandı. Avustralya'da eski TSYD benzeri sezon öncesi oynanan bir kupa var. Victory bu kupayı da finalde Welliington Phoenix'i mağlup ederek kazanmıştı. Daha sonra ligi 38 puanla birinci bitirdiler. Yarı finalde lig ikincisi Adelaide United'ı 2 maçta da mağlup edip finale kaldılar ve finalde tekrar karşılarına çıkan AdelaideUnited'ı 1-0 mağlup edip sezondaki hakimiyetlerini perçinlediler. Bu Melbourne takımının 4 yıllık A-Lig'deki ikinci şampiyonluğu. 2006-07 yılında yine finalde Adelaide United'ı (6-0 ile) mağlup edip şampiyon olmuşlardı. Hem 2 sene önceki hem de bu seneki final Melbourne'ün Docklands Stadyumu'nu tıklım tıklım dolduran 53.000 kişi önünde oynandı. Son Asya Şampiyonlar Ligi finalisti Adelaide böylece ikinci kez şampiyonluğu finalde kaybetmiş oldu. Ancak gelecek sene yine Asya Şampiyonlar Ligi'nde Melbourne Victory ile mücadele edecekler. Melbourne'de Premier Lig'de büyük tecrübesi olan Danny Allsopp, İskoç Ligi'nde yıllarca forma giymiş Grant Brebner ve yine ada futbolunda uzun yıllar geçirmiş Kevin Muscat gibi oyuncular forma giyiyor. Takımın şampiyonluğundaki en önemli etkenlerdne birisi daha önce tribün grupları serisinde ele aldığımız "Blue and White Brigade" isimli tribün grubu. Takım 2008-09 sezonunu 24.000 ortalama seyirci önünde oynadı. Belirtelim gelecek sezon Robbie Fowler'lı North Queensland Fury ve Gold Coast United'ın katılımı ile lig 10 takıma yükselecek.

3 yorum:

mustafa taha dedi ki...

Docklans yerine Telstra Dome ismi daha sık kullanılıyor artık.

Bu arada Victory taraftarlarının Telstra Dome'a gelirlen Southern Cross'tan inişleri de muazzamdı...

Adsız dedi ki...

Bu sezon bahis icin yakindan takip ettigim bir ligti A-League. Melbourne kesinlikle sampiyonlugu sonuna kadar haketti bence.Bu maci da alarak aralarindaki son 6 maci maci kazanmis oldu.Iyi olan kazandi.

Adsız dedi ki...

Adelaidenin maçlarına genelde under oynadım,sağolsanlar iyi kar bıraktılar totalde :)

Ferman