1 Mart 2010 Pazartesi

MILANELLO'NUN APPRENTICELERİ


Milan bu sene birkaç genç adamı kadroya dahil etti de son 5 yıldır üzerine yapışan "Emekliler Takımı" sıfatından biraz olsun kurtuldu. Bununla ilgili Milano İhtiyar Heyeti adında bir yazı yazıp, verileri masaya yatırmıştık karşılaştırmalı şekilde. Ama Milan'da hala 30 yaşın üstünde bir dolu oyuncu var. Örneğin 3 kaleci Dida, Flavio Roma ve Christian Abbiati sırasıyla 37, 36 ve 33 yaşında. Defans hattına bakıyorsunuz. Alessandro Nesta 33, Kakha Kaladze 31, Gianluca Zambrotta 32, Marek Jankulovski 32, Giuseppe Favalli 38 ve Massimo Oddo 33 yaşında. Orada Thiago Silva var bir tek 25 yaşında olan ki 25 yaşında defansın çömezi durumunda. Bunlara bir de Clarence Seedorf (33), Filippo Inzaghi (36), Andrea Pirlo (30), ve Massimo Ambrosini (32) eklenince aslında yukarıdaki "kurtuldu" lafını söylerken iyimser olduğumuz da ortaya çıkıyor. Bu takımın başındaki adam olan Lenoardo'nun da 40 yaşında bir teknik direktör olması da ironiktir ya, insan böyle bir kadroya kafadan 65 yaşında bir hoca bekliyor. Maldini futbolu bırakmasa, kendisinden genç adamdan direktif alacaktı bu sezon. Leonardo kariyerini sonlandırdıktan sonra bir süre scout olarak da çalıştı kırmızı siyahlı ekipte. Yani genç oyuncular hakkında bilgisi olan bir adam. Jose Mourinho'nun genç oyunculara karşı olan önyargısını Davide Santon yazısında belirtmiştik. Brezilyalı teknik adam, ezeli rakibinin meslektaşından bu alanda farklılaşabilir. Daha önce blogda ele aldığımız Gianmarco Zigoni ve Davide Di Gennaro onun bu sene A takı kadrosuna dahil ettiği adamlar. Arkada bekleyenlere de biz bakalım.

19 yaşındaki defans oyuncusu Michalengelo Albertazzi ile başlayalım. Milan'da yetişen her defans oyuncusuna gençken "idolün kim?" cevabına "Maldini" diye cevap vermeyeni altyapıya almıyorlardır tahminen ki Albertazzi'nin de idolü aynı. Bologna altyapısından yetişti ve 2008 yılında Milan'a transfer oldu. Bologna'da da birkaç maç kulübede oturmuştu ama oynama şansı bulamadı. Milan taraftarları onu savunmanın solunda oynayabileceği görüşündeler. Leonardo ise oyuncudan çok ümitli olduğunu ancak fizik kapasitesinin henüz istenilen seviyede olmadığını bildirdi. Sezon öncesinde Los Angeles Galaxy ile oynana maçta sol bekte görev yaptı. Ancak defansın ortasına da kaydırılabileceği söyleniyor.

17 yaşındaki forvet Giacomo Beretta'ya geçelim. Geçtiğimiz hazıran ayında Serie B Takımlarından Albinoleffe'den transfer edilen oyuncu Juventus, Genoa, Fiorentina ve Lazio'nun tekliflerinin reddederek Rossoneri'yi seçti. Galliani onu "İtalyan futbolunun en büyük yıldız adaylarından birisi" olarak tanımlıyor. Hatta ondan o kadar umutluydu ki transferin son aşamasına kadar ismini gizli tuttu. Bu sezon başı Gianmarco Zigoni ile beraber onun da A takıma alınacağı söyleniyordu ama şimdilik 20 yaş altı takımı AC Milan Primavera'da forma giyiyor. Bonservisinin yarısı halen Albinoleffe takımında. Bu takımdaki hocaları ve şu anki Milan altyapı sorumluluaır stilini Christian Vieri'ye benzetiyor.

Gelelim blogun keşiflerinden Dominic Aidiyah'a. Milan onu transfer ederek büyük bir iş başardı. Onu daha önce 2 takım arkadaşıyla beraber inceledik. İtalyan Tuttosport gazetesi, Golden Boy 2009 adaylarına onu da dahil etti. Mısır'daki 20 yaş altı Dünya Kupası'nda attığı 8 golle gol kralı oldu ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Üstelik Milan onu Norveç kulübü Fredrikstad'dan sadece 500 bin euroya transfer etti ki, verdikleri parayı görünce insanın içi gidiyor. Türkiye'deki ortalama bir kulüp onu rahatlıkla kadrosuna katabilirdi. Galliani onu Ronaldinho ve Pato'ya alternatif olarak transfer ettiklerini söylüyor. 20 yaşındaki Gana'lı da"Milan'ın Messi'si olacağım" şeklinde iddialı bir demeç vermiş. Henüz ilk maçına çıkmadı yeni kulübüyle ama yakındır. Çok yakında patlayacak oyunculardandır benden söylemesi. İlk yetiştiği kulüp ise Gana'nın Heart of Lions kulübü.

Bir başka Ganalı'ya geçelim. 16 yaşındaki orta saha oyuncusu Edmund Hottor. Listenin en genç ismi olmasına rağmen A takım formasını, br başka ekipte de olsa giyebilen futbolcu Triestina'da 3 maça çıktı. 11 Ocak 2010 tarihinde de bonservisinin yarısı eski takımında kalacak şekilde Milan'a transfer oldu. Triestina Genel Direktörü Franco Schiraldi, onu Massimo Ambrosini'ye benzetiyor. Hottor'a Barcelona'dan da bir teklif vardı ama o İtalya'da kalmayı tercih etti. O da Primavera'da forma giyecek bir süre. Milan orta sahasında yer bulması için enaz 2-3 senesi var.

Son ele alacağımız isim. Mohamed Kallon'un başkanlığını yaptığı ve şu an top koşturduğu Sierra Leone kulübü Kallon FC'den transfer edilen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Rodney Strasser (resimde). Strasser, sokaklarda top oynarken 17 yaşında keşfeildi ve Kallon FC'nin genç takımında, daha sonra A takımına alındı. Takım Avrupa turunda iken Milan'lı scoutlar onu kaçırmadı ve kulübe kazandırdılar. Aralık 2008'de Udinese maçının son dakikalarında oyuna girerek formayla tanıştı. Bu sezon da bir maçta oyuna sonradan girdi. O da 20 yaş altı takımında oynuyor halen.

4 yorum:

mre dedi ki...

Fotoğraftaki abi Rodney Strasser 19 yaşında göstermiyor. Ben deyim 25 sen de 28. Sizin daha önce yazdığınız yaş küçültme uygulanmış herhalde. Hem Milan'a 30 yaş altı yakışmıyor. Kadro öyle bir halde ki formanın önüne unesco yazıp , hayır kurumu maçına çıksalar kimse yadırgamaz.

silent lucidity dedi ki...

aidiyah'ı 500 bin euroya alan milan mı büyük is yaptı fredrikstad mı salak emin olamadım ben.ilhan cavcav formsuz yoksa kacırmazdı bu adamı:)

Erdem dedi ki...

fm2010'un favorilerinden.

Adsız dedi ki...

onyewu da yok mu savunma da?