7 Nisan 2011 Perşembe

SAÇLARINA AK DÜŞMÜŞ BİR EFSANE

























Alex Ferguson otobiyografisinde "onu ilk izlediğimde sanki ayakları yere değmiyordu" diye yazmıştır. O sıralarda Giggs 14 yaşındadır. 29 Kasım 1987 akşamı, Fergie, Manchester United scoutu Joe Brown ile Giggs'in ailesinin evinde alır soluğu. Genç Galliyi kadrosuna katar. Dün akşam tarih 6 Nisan 2011'di. Neredeyse 24 yıl. 24 yıldır Düşler Tiyatrosu'nda insanların rüyalarını kontrol ediyor. Inception filmi onun insanların zihnine yerleştirdiği rüyaları anlatsaydı da kimse yadırgamazdı. Bir dolu futbolcu gelip geçti ömrümde gözlerimin önünden. Cantona bu alemden çekildiğinden beri hiçbir oyuncu, futbol sahasında "romantizm"i, insanın sınırlarını aşması ve yaratıcılığını sürekli zorlamasını bu kadar anlatmıyordu bize. Az kaldı...Bir gün gelecek ve bu bloglarda onun futbolu bıraktığını haber vereceğiz....O gün bizim bildiğimiz, zamanında sokakta birbirimize isim taktığımız o kuşağın son kahramanına da el sallayacağız. Yetenekli futbolcu, iyi futbolcu, iyi sporcu bunların hepsi başka şeylerdir. Messi'ye, Ronaldo'ya ya da diğerlerinin en yetenekli olmasına bir lafımız yok elbet. Ama bana göre bugün dünya üzerindeki faal "en büyük" futbolcu Ryan Giggs'dir.

Futbolda Romantizm, Realizm ve Üzerindeki Tartışma
Ferdi'den Giggs'e Bir Manchester Hikayesi
Ayakları Yere Değmeyen Galli Bir Çocuk
Öğrenmenin Yaşı

9 yorum:

U. dedi ki...

kisa ve dolu dolu. eline saglik dutchman.

Kalau dedi ki...

Giggs tamam iyi de eski yazıları okurken memleketin doğusuyla ilgili yorum yazan arkadaş beni benden aldı, ne giggs kaldı ne ferguson.Bıraktım lan maç izlemeyi de herşeyi de.. Bi tane webcam kuracam doğuyu izleyecem bundan sonra:)

Adsız dedi ki...

büyüklük kelimesi kesinlikle giggs'i tanımlar. ama subjektif de olsa "en" ifadesi, del piero futbolu bırakmadan çok fazla anılmamalıdır, şahsi görüşümce.

flamboyant forward dedi ki...

raul'a haksızlık yapılmış biraz :) kişisel listemde raul 1 giggs 2 isteyen messi ronaldo desin..tüm zamanlarda da 2 numaraya zidane girer giggs 3.lüğü alır..ona da dileyen maradona pele filan desin...

oguzmania dedi ki...

Bırakmasın be abi...

Faal ya da değil kısa ve net 26 yıllık ömrümde izlediğim tartışmasız en özel oyuncu.

Tabii ki en yeteneklisi ya da en iyisi değil ama dediğin gibi büyüklük bambaşka bir şey. Kendini bildi bileli dilinden Giggs ismini düşürmemiş biri olarak özellikle şu son 2 senede tabiri caizse manşete taşınıp tüm halka mâl olmasından biraz rahatsız olsam da hak ettiği itibarı görmüş olduğunu bilmek bile güzel.

Şu futbol denen oyunda içime sindirdiğim 2 tane adam var biri Giggs diğeri de Javier Zanetti. İkisi de yavaş yavaş sona yaklaşıyor. Umarım bir şeyler olur da 3.'yü bulmam uzun sürmez. Bu oyun ancak böyle adamlarla güzel.

ali'e dedi ki...

Yaşım artık çok genç sayılmaz (33) ve bu güne kadar izlediğim en büyük yetenek tabii ki Messi, Maradona'dan bile yetenekli.Ama dream team değil "istikrar efsanesi 11"yapacaksak şöyle bir alternatifim var :

Van der Saar-Cafu,Maldini,Bülent Korkmaz,R.Carlos- R.Giggs, P.Scholes,E.Davids,C.Seedorf-A.Shearer, E.Cantona

Firewalker dedi ki...

Del Piero, Zanetti, Maldini ve Giggs gibiler yüzünden futbol başka hiç bir şeye benzemiyor... Anlam, sadakat, değer, amaç, bağlılık vb. kavramları futbola kazandıran işte bu tür özel karakterli şahsiyetlerdir. Sadece Giggs değil, hepsi benim gözümde ayrı bir yere sahip. Messi onların mertebesine çıkmak için doğru bir çizgide ilerliyor, daha çok uzun bir yolu olmasına rağmen. Ama Ronaldo bu fırsatı çoktan kaçırdı benim gözümde.

arancia meccanica dedi ki...

gigs, zanetti, del piero, raul gibi efsaneleri bi kaç sene sonra yeşil zeminde izleyemeyecek olmanın üzüntüsünü şimdiden yaşıyorum.
son darbeyi zidane'ın vurduğunu düşünürdüm oysa ki..

behzat dedi ki...

help me!!

Burada bi giggs fotosu görmüştür. soyunma odasında bir sürü forma felan vardı .Tekrar baktım ama bulamadım yardım edinn kafayı yiyeceğim