13 Kasım 2010 Cumartesi

FLYING DUTCHMAN'IN LANETİ
















Ne zamandır bahsediyorduk şu yazıdan. Blog tarihi boyunca, çıkış yapmış, kendi liginde zirveye oturmuş, başarılı bir çizgisi olan takımları ve şahısları incelemeye aldık zaman zaman. Tabii bir çoğunun çıkışı orta karar takımlar için bir kıvılcımdı ve kısa sürdü ki zaten biz yazıları yazarken de her ne kadar umutlu konuşsak da bu işin böyle olacağının ihtimal dahilinde olduğunu biliyorduk. Sonunda blog tarihindeki inceleme yazılarına bir gireyim dedim ve bir döküm çıkardım. Aşağıda önce blogda merceğe aldığımız takımlardan çıkışını devam ettirip nihayete erdirenler var (tabii az sayıda). Sonra da lanetimizi bulaştırdıklarımıza bakacağız. Unuttuğumuz ve sizin hatırladıklarınız olursa yoruma not düşün, bulup çıkartalım. Kronolojik olarak gidelim.

CFR Cluj (21.01.2008 tarihinde Romanya liginin lideri iken onları tanıtmıştık, mutlu sona ulaştılar, blogun ilk göz ağrısı)

Shendong Luneng FC (Çin Ligi'nin 2008 şampiyonu olduklarında gözden kaçırmamıştık, 2010'da da şampiyonluğu kucaklayarak yüzümüzü kara çıkarmadılar)

Metalist Kharkiv (Mart 2009'da ele aldığımızda lig üçüncüsü idiler, üçüncü bitirdiler, geçtiğimiz yıl üçüncü oldular, bu sezon üçüncüler...Yerinde saymak bizim blog için büyük başarı)

VfL Wolfsburg (Mart 2009'da onu bunu 5'lerken bloga aldık, şampiyon oldular, son 2 sezon işler iyi gitmiyor ama yine de kısa vadede başımızı dik gezdirdiler)

Sampdoria (Geçtiğimiz sezon Serie A'da liderdiler. 91 Ruhu dedik, ruhları kaçırttık hafiften ama yine de Şampiyonlar Ligi vizesini aldılar. Blogun artısına yazmak lazım).

Ve Flying Dutchman'ın lanetinin yedikleri

Afonso Alves (07.10.2007 tarihinde blogda ele aldığımızda Hollanda'nın kralıydı, bugün Katar takımı Al Rayyan forması giyiyor)

Johan Elmander (03.12.2007'de ele aldığımızda Toulouse formasıyla yükselen bir forvetti, Bolton'da 11 ay boyunca gol atamadı)

Thiago Alcantara (28.12.2007 tarihinde 16 yaşındayken Barcelona altyapısının yıldız adayı olarak yazmıştık, şu an halen Barcelona B takımında)

Marcus Berg (28.12.2007 tarihinde bloga aldığımızda Groningen formasıyla çılgın atan bir adamdı. Dün Borges Bundesliga'nın en kötü transferleri listesine almış daha ne olsun, PSV'ye kiralandı)

FC Groningen (2 gün sonra Eredivisie üçüncülüğüne yükseldiklerinde övgü yağdırmıştık, ligi yedinci sırada bitirdiler)

Daniel Opare (08.01.2008'de Gana defansının geleceği olarak yazmıştık, 17 yaş altı milli takımının yıldızıydı, Real Madrid Castilla'da 2 sezon yatıp Standard Liege'e transfer oldu)

FBK Kaunas (Rangers'ı Şampiyonlar Ligi ön elemesinde saf dışı ettiklerinde bloga konuk etmiştik. Litvanya'da o günden beri şampiyonluk göremiyorlar).

TSG Hoffenheim (Hoffenheim'ı 2 sezon önce öyle ilk yarıyı lider kapattığında ve tüm Almanya'yı şok ettiğinde değil, daha ilk hafta sonrası gelen liderlikte yazmıştık, ligi tarihin en kötü ikinci devre performanslarından birine imza atarak yedinci bitirdiler, sebebi yanlış yerde aradılar, FD adamı bitirir)

Vedad Ibisevic (03.11.2008'de Hoffenheim formasıyla golleri çakarken ve takımı ligin tozunu atarken inceledik ayrıntılı. Devre arası kampında ayağını kırdı ve takımının lanetine katkıda bulundu)

Hull City (Lige çıktıkları ilk yıl, ikinci ligden gelen takımlar arasında en iyi başlangıç rekorunu egale ettiler, bir ara lider de oldular.Bugün Championship'teler ve egzantrik hoca Phil Brown evde televizyon izliyor)

Kalmar FF (Elm kardeşlerin taşıdığı takım 2008 Allsvenskan şampiyonu olduğunda dikkatimizi çekmişti, geçen yıl dördüncü bu sezon dokuzuncu oldular, neyse ki Elm kardeşler gazabımızdan ucuz kurtuldular).

Leixoes (2008-09 sezonunun başında Liga Sagres'de lider olduklarında hemen iplerini çekmiştik. Ligi altıncı bitirdiler, geçtiğimiz yıl sonuncu olarak küme düştüler...Hey maşallah)

Columbus Crew (2008 MLS şampiyonu olduklarında ayrıntılı incelemiştik, son 2 sezondur ortada yoklar)

Martin O'Neill (Aralık 2008'de Sessiz ve Derinden Bir Adam olarak yazmıştık, Aston Villa günleri de sessiz sedasız bitti)

Bir grup talihsiz genç Sırp (04.12.2008 tarihli Sırplar Geliyor yazısı, bir dolu yetenekli genç yıldız adayı, içlerinden sadece Branislav Ivanovic lanetten kurtuldu. Geri kalan kim varsa olacakları kadar olamadılar, başta bizim "Sülü" Miralem Sulejmani olmak üzere)

Bir grup Türki cumhuriyetlerden gelen genç (Bozkırın Filizleri yazısında ele aldığımız genç yeteneklerin hiçbirisi (bizim Giresunlu Zemlianukhin dahil) bir baltaya sap olamadılar, kariyerlerini daha başlamadan bitirdik)

Malaga (2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi vizesine 2 puan uzakken yazmıştık onları. Ligi Avrupa'ya gidemeden bitirdiler, geçen sezon düşmekten zor kurtuldular, bu sezon son sıradalar...gider bunlar hiç kasmayın)

Lens (29.04.2009'da Le Foot, Ligue 1'e yükselmeleri ihtimali üzerine bir inceleme yazdı, yükseldiler, ama bu sezon sondan ikinci sıradalar, nereye koyacağımı bilemedim, sonuçta uzun vadede yine kabus gibi çökmüşüz)

FC Krylia Sovetov (Rusya'da 2009 sezonu başında liderlik koltuğuna oturmuşlardı, icabına baktık. Ligi onuncu bitirdiler, bu sezon küme düşmeme mücadelesi veriyorlar)

Markus Babel ve VfB Stuttgart (Babbel küme düşme hattındaki takımı alıp Şampiyonlar Ligi potasına soktuğunda harekete geçtik, geçtiğimiz sezon Babbel, takım eskisinden de beter olunca kovuldu ve Stuttgart Christian Gross'a emanet edildi)

Xerez CD (2008-09 Segunda'da şampiyon oldular, duyurduk ve övgüyle bahsettik, izleyen sezon sonuncu olarak küme düştüler, ne olacaktı ya)

Unirea Urziceni (2008-09 sezonunun sonunda şampiyonluk yolundayken onlara değindik, şampiyon oldular, bu sezon küme düşme hattındalar)

Young Boys Bern (Geçtiğimiz yıl liderlik koltuğunda arkadakilere fark yapmışken ele aldık. Bitirdik gençleri, şampiyonluk elden kaçtığı gibi bu sezon da orta sıralardalar).

Deportivo La Coruna (Geçtiğimiz sezon başlarında Irureta'lı dönemin sinyallerini verirken onları gazladık. Ligi onuncu sırada bitirdiler, bu sezon onbeşinci sıradalar)

Birmingham City (Geçtiğimiz sezon Alex McLeish, zamanın asansör takımının Avrupa kupaları mücadelesine soktuğunda bittik hemen olay yerinde. Kupalara gidemediler, bu sezon küme düşme hattındalar).

12 Nisan 2012'de, Manchester City'nin 8 puan önündeki Manchester United'ı şampiyon ilan ettik, Mancini'li City sezon sonu şampiyon oldu.

6 Şubat 2014'te BirGün gazetesi Uçan Hollandalı köşesine, Hannover'daki teknik direktörlük kariyerine 2'de 2 ile başlayan Tayfun Korkut'u yazdık. Hannover o maçtan sonra oynadığı 2 maçta da mağlup oldu.


5 yorum:

sukullaci dedi ki...

Yüce Tanrı futbolcuları Flying Dutchman'in lanetinden korusun!

Adsız dedi ki...

ben de niye bu 3 büyükler ve türk futbolu böyle tepetaklak oldu diye düşünüp duruyordum..tez elden türk futbolu yazmak yasaklana!

kalpazar dedi ki...

Flying Dutchman: Kaan Kural gibi blog.

futbol-ex dedi ki...

bundan sonra hoşlanmadığım takımlardan kurtulmanın en kolay yolu Flying Dutchman den onlar için bir inceleme yazısı rica etmek olacak :)
mesela sırada bir otelul galati yazısı olabilir, ki seneye onları tepetaklak görelim...

serdar dedi ki...

Takım değil ama Bülent Korkmaz var benim aklımda. Blogda Azerbaycan'daki durumunun anlatıldığı günün akşamında takımından kovulmuştu :)